reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Pogoda jest taka, że z domu nie chce się wychodzić. Ja miałam "ambitne" plany na dzisiaj czyli zrobić zupę na obiad i umyć podłogi i iść na zakupy. Z zakupami to chyba poczekam do wieczora na męża bo jakoś d... mi się ruszyć nie chce.

Tygrynka zdrówka dla Sebusia. Oby mu szybko przeszło. Nie cierpię jak dzieciaki chorują.

krklisz jakoś brak mi fantazji do pieczenia ale za to lubię robić mięsko w galarecie i ładnie je ozdabiać. To sobie teraz smaka narobiłam. Muszę sobie fundnąć coś takiego.

Sampe małe dziecko mały kłopot, duże dziecko duży kłopot. Życzę Ci, żeby syn szybko zmądrzał. Może wyprowadzka wyjdzie mu na dobre, przekona się, ze dorosłe życie wcale nie jest takie proste.

reklama
Tygrynka, z nim to problemy są od 3lat.. to taki typ nieroba, lenia i pasożyta, piwko papieroski i myslenie skąd kase brać... babcia jego sponsorem jest od dawna moja była tesciowa to potrafi zagłaskać na smierc.. ale jakos udawało nam się dojsc do porozumienia ale 1,5tygodnia temu po mega awanturze i rękoczynam wyleciał...teraz babcia mu nawet płaci za chodzenie do szkoły a jemu to na ręke ma na fajki i inne używki.. przykro tylko ze teraz ktos inny jest wazniejszy niz mama:no:

jezeli chodzi o zdjęcia to ja mam chyba do wywołania ze 2000sztuk... jakos nie mam kiedy za to się zabrać!! a Wy regularnie wywołujecie? korzystacie z jakis promocji? np na grouponie są jakies korzystne wywolywanie zdjęc

Tygryna Daj wit C i calcium a reszta sama szybko wyjdzie na jaew ;), zycze zdrowka.

Jagmar To brzmi smacznie ;)))) ja jakos galarety nie berdzo umiem przyprawic, zawsze mi jakos nie smakuje,
do tego w tym roku kupilam rybe tilapie i wyszla kompletna porazka.

sampe Tak to z pewnoscia boli ale zrozumie z czasem, to niedobrze ze babcia tak sie daje ale czesto
babcie maja slabosc do najstarszych wnukow. Sadze ze wcale mu to samodzielne zycie tak nie zasmakuje jak
sie robic niechce, bo w koncu za cos trzeba zyc.
Ja kupilam kiedys kupon na gruponie on jest wazny rok wywoluje jedno foto 10/15 za 30groszy, zamawiam przez
internet przesylka za free.

witam po przerwie
widze newsa

krklisz
faktycznie cierpliwa jesteś że tak spokojnie czekasz do jutra. Więc czekamy na wieści a po cichu gratulujemy, Tylko nie udało mi sie znaleźć jaką metodę anty stosowaliście, bo pisałaś że długo nie zawodziła aż tu nagle... ?

dziewczynki ale wam fajnie że możecie sie spotykać! życzę więc pogody odopowiedniej do spacerkowania wspólnego :) bo dzisiaj to np jest koszmarnie...

co do 16 jagmar ja jeszce pomysle bo w sumie mam wolne ale też dopiero co sie pojawiłam na forum, dziewczyny mnie nie znają, nie chciałabym sie jakoś narzucać swoją osobą. Może przy następnej okazji?

kozaczino
słyszałam o tej babce z antoninka- pani doktor, podobno jest niezła, sama rozważałam zapisanie sie tam.

sempe najgorzej jak ktoś się wtrąca w wychowywanie dzieci.
krklis, ryby - nie przepadam a już na pewno ie w galarecie ;p. Lubie karpia na święta :).
Dzieci nie chcą spać a ja bardzo.
Właśnie szukam sobie kosmetyczki w okolicy bo muszę sobie jakoś sampoczucie poprawić a moja cera wymaga odświeżenia.

edit: Ewa byzydury gadasz

Ostatnia edycja:
no to mi labolatorium połowę roboty odjęło
dostałam nie moje zdjęcia :wściekła/y:
reklamację będę składać, ale najgorsze, ze koś sobie właśnie moje dzieci ogląda :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Tygrynka uuu biedy Sebuś, oby się nic nie rozwinęło :-(

krklisz no zapraszamy do kina z nami :tak::tak:

Widzę, ze nie tylko mnie pogoda tak zdemotywowała do wszelakich wyjść :)

Sempe, przykra sytuacja, nerwy masz pewnie zszargane. Ile lat ma Twój najstarszy syn? Babcią robi Ci niedźwiedzią przysługę. Mieliśmy w rodzinie podobny problem ( i moi dwaj braciszkowie ) już zmądrzeli, ale ciągnęło się latami, nauczyła ich Babcia świetnie kłamać. Oby Twój chłopak szybko wrócił na dobrą drogę, bardzo Ci współczuję..

Ishi ale numer Ci wycięli! Już chciałam pisać że to takie fajne zajęcie! Może Twoje zdjęcia nigdzie nie trafiły i nikt nie ogląda.. A studiuję prawo.

Tygryś zdrówka dla Sebusia, oby się to w nic nie rozwinęło..

Krklisz no to czekamy na wieści!

amandae
a my chyba nie miałyśmy przyjemności jeszce pisać, ale miło mi- Ewa jestem i też studiuję na WPiA UAM, ale ja na administracji :p

Jagmar
no a nie sądzisz że głupio by to było:p?

Krklisz wybierz się z nami do kina! za tydzień komedia romantyczna "a więc wojna" z Reese Whiterspoon :)
Sempe to nieciekawa sytuacja, mam nadzieję że chłopak się jakoś naprostuje i pójdzie po rozum do głowy.. teraz 19lat to najgorszy wiek dla chłopaków z tego co widzę, zachłystują się dorosłością, "wolnością"... oby wszystko się ułożyło, powodzenia! i wiem że łatwo mi mówić ale nie zamartwiaj się za dużo, pamiętaj o fasolce, którą nosisz! a z babcią to pogadaj, niech nie psuje chłopaka!
Ishi no co za pomyłka, nie lubię takich :/

Sebuś już czuje się lepiej, nie wiem co to było, jakaś chwilowa niedyspozycja? zobaczymy wieczorem.. mąż wpadł na obiad i poleciał.. obydwoje zjedli mielone z ziemniakami a ja zrobiłam sobie sałatkę grecką :D mam parę rzeczy do przemyślenia i musiałam czymś zająć ręce, efektem czego jest boska sałatka, z pomidorami zwykłymi i koktajlowymi, różnymi sałatami (tu akurat nie moja zasługa tylko paczki z biedronki hehe), bazylią i ziołami prowansalskimi, zielonymi i czarnymi oliwkami, złotą cebulką itp :D

edit: Nabawe a czemu ma być głupio? np Krklisz u mnie była a raz się na oczy widziałyśmy :) i było sympatycznie :)

reklama
Do góry