reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

jagmar - z tym nabiałem to racja... może mała mocno alergicznie reaguje na białko.... a mm faktycznie warto mieć pod ręka "w razie potrzeby"....

reklama
An pepti teraz kosztuje 7 zł wszedzie (na recepte):p

Jagamar fakt dobrze by miec zapasw razie "w"w domku zeby małej podac :tak: jakby co nutramigentu juz nie ma w sprzedazy,jest wycofany :tak:

Majka to łądnie przybiera piotrus :) zazdroszcze :p

Boże pakuję się i pakuję i końca nie widać aaaaaaaaaaaa!!! Kochane poczytałam ale jestem padnięta :-( idę dalej pakować i potem spać spać spać ...
Miłego weekend wam życzę :-)

Jarzebinka A ty mieszkasz na Grunwaldzie dobrze pamietam ?

tak dobrze pamietasz...:tak:

Jarzębinka a tak ok 12 jakbyśmy na chwilkę wpadli? /

w domku będziemy więc czekamy....:-) Kacperek delikatnie przypomina o płycie....

. dziewczyny dwa pytania: co na kamień osadzający się dookoła kranu?? i jaką datę ważności mają próbki kosmetyków?? nie na wszystkich pisze..

ja tez polecam W5 z Lidla..... :tak:

Jarzębinka czy u nas tj na Bułgarskiej jest jakiś mecz? Jacyś faceci tak się nadzierają, że własnych myśli nie słyszę.

z tego co ja wiem, to nic nie było, nie było u mnie tablic z wyłączeniem Bułgarskiej z ruchu, po tych tablicach zawsze wiem, kiedy będize mecz.....:tak:

witam sobotnio, młodzież ogląda własnie jakąś bajke o koszykówce, dzisiaj maja dzien piżamowaca, wiec nie wiem czy będą mieli ochote na ubranie sie, ale narazie siedza w piżamach....:-D miłego dnia......

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny!
dzięki za rady :)
wczoraj był mecz Lecha z Chorzowem ale raczej nie na Bułgarskiej.. ale głośno musiało być bo ogólnie słabiutko, przegrali, trener odwołany..
Jagmar mój Sebuś urodził się z wagą 4,1kg a potem na piersi wolno przybierał, lekarz kazał dokarmiać, to zmieniłam lekarza. po prostu czułam że on taki po prostu jest, my z mężem jak byliśmy malutcy to też chudzinki, poza tym młody rozwijał się super, w wieku 6mies stawiał pierwsze kroczki a mając 8 już normalnie chodził, a więc siły miał ;) mając 10mies ważył 8kg (nie wiem ile jak był młodszy ale też niewiele), teraz mając dwa lata waży 12kg :)
Koza powodzenia!
Jarzebinko postaram się ogarnąć i dotrzeć do Was!! idę szukać płyty :D ale czy on wie że to są zwykłe piosenki po angielsku? z takimi żuczkami jak na minimini? boję się że on tak czeka a potem się rozczaruje że to nic takiego :/

edit: ale tak sobie teraz myślę, że co było dobre u mnie, nie musi się sprawdzać u Ciebie Jagmar, oczywiście to wiadome, ale nie chciałabym źle doradzić, raczej chciałam pokazać, że nie zawsze trzeba ślepo słuchać lekarzy ;) mi się własnie wydawało dziwne - dlaczego mam dokarmiać zdrowe, dobrze rozwijające się dziecko? nie było problemów z jedzeniem z piersi, z kupami, z niczym dosłownie, jedynie z tą wagą, a przecież nie wszystkie dzieci muszą być tłuściutkie :) ale i tak się wtedy denerwowałam czy nie robię źle, ale następne tygodnie mnie uspokoiły - przybierał sukcesywnie tylko że malutko :)

Ostatnia edycja:
Hej!

An my tez dzisiaj i jutro same. Jade do rodzicow zebysmy sie nie nudzily caly dzien:)

Karolina pare dni temu wazyla 9,1kg:) Mi sie trafilo dziecko ktore zwyczajnie lubi jesc;) Jak jem sniadanie czy obiad to nie ma szans zebym sie z mala nie podzielila, ciagnie mnie za reke i sie upomina a oczy to az jej na wierzch wychodza tak patrzy:D Szybko zaczelam ja dokarmiac mm, chociaz dokladnie nie pamietam kiedy. a od jakis dwoch tygodni cycusia nie chce juz wcale, ale mi to pasuje:)

Ania to jest super, jak maluch sam się odstawia od piersi :)) ja musiałam się trochę natrudzić ale nie było tak źle, gorzej niż młody ja to zniosłam :D taaak mi żal było mimo że sama podjęłam decyzję że koniec cyckania :D a z jedzeniem to się ciesz kochana, u nas też nie ma problemu, ale czytam jak niektóre mamy muszą się nabiegać za maluchami żeby chociaż łyżkę wcisnąć, masakra :/ chociaż u nas w rodzinie jest anegdotka jak to Martusia wisiała na furtce a babcią z łyżką za nią i w lewo i w prawo :D nieźle musiało to wyglądać :p
ja dzisiaj z małżowiną, jedziemy na obiad do teściów, tylko jakieś ciacho zrobię.. Ania a jutro będziesz? bo bym musiała z domu zwiać z młodym żeby mąż się trochę pouczył.. ;)

reklama
Tygrynka, a może jakby Wam sie nie udało, to ja bym zaszła z chłopakami ok. 16.30 Kamil będzie po drzemce to zrobiłabym im wycieczkę MPK..... 82 mam wprost do Was.....:tak::-D:tak: ale czekamy na Was u Nas......

Do góry