reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

skrzat - byłam w luboniu w solarfit... bardzo fajne miejsce, a zumba prowadzona rewelacyjnie!!!! Polecam ten sposób zrzucania sadła :D:D:D:D Ze słodyczami na razie daję radę, ale oszukuję mój nałog, bo jem np płatki kuku z cynamonem i wmawiam sobie, że to słodkie :))))krklisz - a jakiego rodzaju to stylista??? Też bym poszła :))) Aha już doczytałam, ze ubraniowy - ojjj super!!!!!
na-tuska - a może by do lekarza iść??? Kurcze, mój jeszcze tak nie miał, ale jak już smecta nie pomaga to krucho.... Trzymam kciuki, żeby minęło!
kozaczino - przyjemności w przeprowadzce, na swoim to jest pełen relaks, nawet z kredytem ;)))))))))
tygrynka - planuję chodzić dwa razy w tyg i robić w domu program 300 brzuszków :))) Chodziłabym częściej, ale z dzieckiem to już nie tak łatwo - ot tak wyjść sobie na fitness :)))) Nie martw się, jak młodemu zasady zaczniecie wrpowadzać i tłumaczyć, że sie nie bije to się nauczy bardzo szybko :)

A u nas dziś zawiewało nuda generalnie... szybki spacer, żeby deszcz nas nie złapał... szybkie zakupy... generalnie jakiś szybki dzień... :))))

reklama
MajkaK no właśnie on miał zawsze tłumaczone i nigdy nie bił nikogo, ani nas, ani innych dzieci (nawet jak mu ktoś zabawkę zabierał to odpychał ale nie uderzył), więc nie wiem dlaczego nagle wczoraj postanowił machnąć łapką.. i co prawda nie było to bicie ani nawet prawdziwe uderzenie tylko machnięcie w stylu "mama cicho", no ale mnie musnął, więc zaliczam to do uderzenia :/ zresztą już sam fakt, że tę łapkę na mnie podniósł :/ nie podoba mi się to bardzo, mam nadzieję, że więcej nie będzie próbował :/

ja wysprzątałam sobie łazienkę, przejrzałam kosmetyki.. dziewczyny dwa pytania: co na kamień osadzający się dookoła kranu?? i jaką datę ważności mają próbki kosmetyków?? nie na wszystkich pisze..

Tygrynko ja na kamien uzywalam bref tornado i dzialal swietnie. Tak swietnie ze az ktoregos dnia tak wygryzl kamien ze az mi kolor kranu zmienil:-D ale jak dotad nic lepszego nie znalazlam;)

hmmm no chyba aż tak mocno działającego to bym nie chciała :D a serio to chyba spróbuję, tylko szybko by mi nic koloru nie zmieniło ;)

Ale kamen znika po tym brefie naprawde rewelacyjnie;)

Ja dzisiaj meza w domu mam:) Zrobil lasagne na kolacje, jejku jakie to sycace jest! Mala nam zasnac nie chciala, bo tatus dal jej pospac popoludniu do 18 az... No ale w koncu padla wiec my sie teraz relaksujemy przy piwku:)

Aniaa miłego piwka :)

TYgrynka u nas swego czasu pomagało przytrzymanie reki tłumaczenie, ze reak uschnie i dopadnie jak bedzie innych bił, teraz ma ta manie chodzenia poakzywania paluchem i mówienia "sioo" ale skąd sie to wzięło to baldego pojecia nie mam ;/

Skrzat, lilou smiejscie sie smiejcie :p taka zapsana byłam ze ta meduza najbardziej wydawałami sie prawdopodobna, zreszta naczytałam sie ostatnio o latającym słoniu dumbo, to co meduzy na oknie nie moge miec? :-D zreszta jest nadal wiec jutro padac nie bedzie :p

z Emilą na sczescie lepiej :) nafaszerowałm ją marchewką i od 15 nie zrobiła zadnej kupy :tak:tyłek wygla fatalnie ale jak przestanie robić co 5 minut to i tyłek dojdzie do siebie :)

Bylismy dzisiaj na szczepieniu z młodszą zniosła to dzielnie i na razie nic jej nie jest i mam nadzieję, że tak zostanie. Tylko mamy problem z wagą bo w ciągu 6 tygodni przybrała niecałe pół kilo. Nawet 6 kg nie waży. Za kolejne 6 tygodni kolejne szczepienie i kolejna kontrola wagi. Tylko, że wydaje mi się, że ona ma właśnie taki "słaby" przyrost wagi.
Krklisz a twoja mała też miała tak mało przybierała jak ją karmiłaś? Jak długo karmiłaś ją piersią? Gdybym miała ją dokarmiać to musiałabym albo bebilonem pepti albo nutramigenem :(.

lilou dlatego mirena że tabletek niestety nie mogę bo źle się po nich czułam i miałam częte stany zapalne, z tego samego powodu nie moge miedzianych wkładek a gumki to gumki...psuja nastrój a w NPR nie wierzę.

tygranka ja stosowałam jakiś odkamieniach z lidla W5 i sprawdzał się całkiem nieźle.

edit: Tygranka Zosia też lubi czasem mnie uderzyć. Na szczęście rzadko i zawsze jej tłumaczę, że tak nie wolno bo to mnie boli i ze ja ani tatuś jej nie bijemy. Ona to robi na złość bo wie, że jej nie wolno. Uderza mnie ręka np. w ramie i patrzy na reakcje skubaniec jeden, na tej samej zasadzie rzuca zabawkami.

Ostatnia edycja:
A ja uzywam żelu kamien i rdza tytan, calkiem niedrogi, wydajny i mozna nim umyc cala łazienkę (niebieski z rozowa nakretka), a do zlewu w kuchni jest niezastąpiony:p Apropo to mi sie przypomnialo, Na-tuska dobrze piszesz te w5 sa dobre;) ja mam jakis do kuchni (pomaranczowy) i lazienek (rozowy) ale ten rozowy smierdzi na maksa, ale dziala dobrze:p i ich kostki do zmywarek tez sa dobre:)
Moja dzis nie chciala zasnac a kapalismy ja tak wczesnie bo ledwo oczy trzymala, padla o 21 z nami w lozku, tatus spi z nia nadal:p a ja chyba sobie poczytam!
Na-tuska dobrze ze z Emilka lepiej:)
Jagmar dzielna mała:)

tygrynka - podobno działa gorący ocet spirytusowy lub sok z cytryny! Sama tego nie próbowałam, bo szoruję szczoteczką albo jakimś płynem do wc, albo mleczkiem (jak ju,z jest zaawansowany kamień :)), bo normalnie to zwykły płyn do myciA łazienki "kamień i rdza" wystarxcza :)))

jagmar - mój mały tylko na cycu był do 4 miesiąca - ważył wtedy ok. 8 kg.... Ale on jadł co 2 godziny całą dobę :/ także był absorbujący... bebilon pepti dobrze się sprawdza, mały pije go nawet bez mieszania z moim mleczkiem (którego jest coraz mniej po wpr. pokarmów stałych i mm) :( Trzymam kciuki za malutką, będzie dobrze, może już będzie taką drobinką... i przybiera w swoim tempie?... Będzie dobrze!

reklama
Natuska - ja przy odparzeniu tyłka małego stusuje tetre rumianek i sudocrem lub w zamian octonisept, w aptece jest specjalny hipp na sraczki i ja podawałam herbatke z borówek ale nie wiem czy Emilka może

krkrisz - wklejając linka chodziło mi o darmową próbkę :-D nie o reklamę tych pieluszek

Lilou
- zdrówka
Kozaczinko - zdrówka dla wszystkich i powodzenia przy przenosinach tylko nie rób prapetówe :-pbo ci się wszystkie zwalimy:-)

Tygrynka - co na kamień osadzający się dookoła kranu?? Ja stosuje Cilit cream ale trzeba szorowac a teraz sobie pomyśłałam o odkamieniaczu ale nie mam koncepcji i pomysłu jak to zrobić ;)

Ania ale masz fajny wieczorek ;)

Kurcze dzisiaj chyba wszystkie nasze dzieci przechodziły etap marudzenia. Mój też a przeszło mi uwaga o 18.

My dzisiaj w SZamotułach u kumpeli z Technikum dzień świetnie spędzony mały trochę marudny ale to pewnie dlatego że nie u siebie. ZAuwżyłam że coś mało je w ciągu dnia rano zjadł parówkę (całą) potem 5 łyżeczek ziemniaków a potem 170 ml kaszka z mlekiem i wczoraj tez mało a w nocy dalej sie budzi na mleczko nie wiem czy to może byc jakiś etap rozwojowy czy zęby nie mam pojęcia wiecie coś ?
My jutro sami w domu od rana to polecimy z babcia na deptak po stanik i potem caly dzień sami. ES będzie robił znowu samochód a w nd idzie do pracy więc znowu sami :-(

Nienawidzę tego jego samochodu spaliłbym go i byłby spokój :wściekła/y:

Teraz sobie siedze przy kompie i oglądam film na tvp2 ale zaraz ide spać bo oczy mi się same zamykaja

Do góry