reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Jarzębinka czy u nas tj na Bułgarskiej jest jakiś mecz? Jacyś faceci tak się nadzierają, że własnych myśli nie słyszę.

Właśnie zapodałam małej mm bo w moich piersiach susza. Ciekawe ile ona by warzyła gdybym jej od czasu do czasu nie dokarmiała.
Majka jaka różnica 8 kg a moja 5,730.

reklama
jagmar a jaką wage urodzeniowa miał mała? sprawdzałam jak bylo z moimi i filip miał w wieku 4,5 miesiaca 6 kg a emila 5,5

yyy no moi mieli wyjsciowa F 3000 a E 2680 :sorry: emila tez słabo przybierała i chciałm przejsc na butle ale ona była antybutelkowo do 7 miesiaca wiecmusiałm ją kamic powietrzem ;/ a moze spróbuj ja dokarmiac ? albo odciagac i mieszac z mm? u nas ta niska waga utrzymuje sie do terazFma 11kilo a E 9200:confused2:

tezmiałam takie mysli czy jakby byli na butli to wazyli by normalnie :sorry:

Ostatnia edycja:
hehehe to kruszynki Zosia ma 15 kg :D. Młoda przybiera sukcesywnie i równomiernie jak na moje oko tylko, że mniej niż przeciętnie. Z mlekiem modyfikowanym taki klops, że ma skazę białkową i do tej pory czasami dostawała HA ale ma po niej brzydką kupkę taką sluzowatą. Jutro pójdę po pepti żeby mieć w domu na wszelki wypadek bo dzisiaj znowu susza i musiałam ja dokarmić.

jagmar - ha nie jest polecane dla skazowców... :( ja tez dawałam, bo lekarz kazał, ale nie wiem czemu???:szok: bo faktycznie, na etykietce jest napisane, ze nie jest wskazane przy skazie.... ale myślę, ze nie szkodzi, bo młodemu nic nie było.... Szkoda twojej kruszynki, ale może faktycznie ma taką naturę? Mieszaj jej może swoje z mm, to utrzymasz laktacje i dodasz jej trochę kalorii modyfikowanym.... polecam receptę na pepti, kosztuje 7 zł, a nie 23 (chociaż to i tak mało w porównianiu z 39 za bebilon ha :/)... moj wazył 3420, więc był spory, no i zaczął od początku przybierać z 1kg/m-c....

MajkaKa - gdzie kupujesz tak tanio pepti mi się udało wyczaic najtaniej za 9 zł(na recepte) ale już sie nie da. Ja już Gerbera mleko daje bo jak mały miał sraczki przy zębach to jak mu zmieniłam na inne z pepti to mu przeszło (na chwile ale zawsze przeszło) wiec już nie wracliśmy po pepti choć tańsze od innych

an28 - ​w aptece blisko naszej przychodni, to jest sieciówka, bodajże "apteka dla ciebie" lub "blisko ciebie"... nie pamiętam dokładnie :)))

reklama
Majka ja wiem, ze HA nie jest dla skazowców. Lekarka mi poleciła to mleko, żeby sprawdzić reakcje na nie tym bardziej, że nawet jeśli wyeliminuję z diety cały nabiał to i tak nie jestem w stanie całkiem się go pozbyć z pokarmu bo to "świństwo" jest wszędzie. Reakcja jest zła więc muszę przejść na pepti. Babka nie kazała mi jeszcze jej dokarmiać no chyba, że Marysia będzie się tego sama domagać a ponieważ czasem tak się zdarza to muszę mieć zapas w domu.
an Zosia ma już prawie 2 lata :) Bartuś faktycznie jest spory bo Zosia jak miała rok ważyła 12 kg ;)

Do góry