reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

MajkaK Dzieki teraz mam wytlumaczenie wirus, ale poza tym zawsze jest z nia ciezko, ja sie tylko pocieszam ze tez taka bylam a jakos wyroslam ;), czasem tez dzwonie do kolezanki ktora tez ma takie dziecko niejadka ;).
Widzisz z mamusia najlepiej.
A co po tych 2 tyg?

reklama
lilou - bedzie mi tak ciężko, jak cclowiekowi, który pali powiedzmy 2 paczki dziennie i nagle nie może nawet jednego macha wziąć ;))))))))))))) A wracam bodajże 12 kwietnia... :(((
krklisz - będą z nim dziadkowie (moi rodzice - tata nie pracuje [za kilka m-cy emerytura], a mam pracuje po kilka godzin 3 dni w biurze... także chillout :))... cieszę się, że nie muszę brać opiekunki - obcej kobity, ani do żłobka dawać - wtedy miałabym gdzieś pieniądze i poszła na wychowawczy! Aaaa to wszystko jasne - mała ma geny po Tobie :)))

lilou - pewnie czasem tak jest... mam nadzieje! niedługo wrócą do formy i znowu będą pałaszowac :)))

Ostatnia edycja:
krklisz - to mnie pociesza :))) żadni obcy nie będą musieli działać :))) Ano widzisz, niedaleko pada jabłko od jabłoni :)))))))))))))

Dzięki dziewczyny, tak mi się wydawało że ten Priorix to ta lepsza szczepionka, ale teraz jestem już pewna:) Jak Pani z przychodni dzowniła w grudniu przypomnieć o szczepieniu to mi mówiła że szczepią tą lepszą ale jeszcze ustalę czy na 100% priorix w takim razie! Kurcze koleżanka napisała ze3 miesiące po infekcji powinno się odwlekać szczepnie;/ to może jeszcze trochę poczekam. Teraz pójdę na to 6w1 po 18 miesiącu a ten priorix jeszcze wstrzymam!
Sempe i Malutka witam witam:)
Idę wieszać pranie zaraz, Młoda dziś ładnie zasnęła:) ale jakiś marud i lekki katarek:( mam nadzieję że się nie rozłoży!
Krkisz zdrówka dla Oli, ją też dopadło:(
Oki zmykam mężem się zajmować:p

Właśnie się dowiedziałam, że zostanę ciocią :). Moja siorka jest w ciąży.

gratulacje dla siostry i przyszłej cioci....... :tak:

Hej Wam:) Jestem mamą 8 ms łobuza Kamila, i 15 tyg fasoliny w moim brzuchu płci obcej na razie:-)

witam i zapraszam do częstych rozmów......

Ps. Piotruś zasnał bez "lulania"!!! Sukces :)

gratki dla Piotrusia..... :tak: a decyzja o porocie do pracy jest trudna :tak:ja wracałam za drugim razem juz po 3 miesiącach, po pierwszym dopiero jak Kacperek miał 20 miesięcy :tak:

Hej:-)

Tygrynka dzięki ze przypomniałaś mi o tym wątku, dawwwwwwwwwwwwwwwwwwwnnnnnnnnnnooooooooo mnie tu nie było!!!

witam ..... super, ze wyjad udany.......:tak::-D:tak:

a mój młodszy chyba obraził sie na swoje łóżko i od wczoraj zasypia u nas w sypialni..... :no: muszę coś z tym zrobic jak będzie sie to nadal powtarzało...... :tak:

Skrzat, 3 miesiące po chorobie zakaźnej jak ospa,9 mój Kamil miał przesuniete szczepienia własnie o 3 miesiące przez ospę, którą przeszedł mając 2 miesiace) a po infekcji chyba wystarczy 2 tyg.....:tak:

Ostatnia edycja:
Malutka cześć, ja mam prawie taki odstęp pomiędzy dziećmi jak Ty i powiem, że nie jest źle.
krklisz czyli problemy jedzeniowe się wyjaśniły. Wirus był za wszystko odpowiedzialny. Może teraz będzie lepiej a to niejedzenie jest związane z jakimś okresem w jej rozwoju? Poza tym kochana w życiu jest tak, że dobra i zła karma do nas wraca. Skoro ty też byłaś niejadkiem to teraz musisz swoje odrobić i pogimnastykować sie tak jak kiedyś Twoja mama.

My dzisiaj pojechaliśmy sobie spacerkiem do king cross. Porobiłam sobie zakupy w drogeryjnym. Zaraz pójdę sobie maseczki na twarz nakładać i będę piękna. Zosia bawiła się w kąciku malucha oczywiście sama albo patrzyła jak się dzieci bawią i biegała jak oszalała po sklepach. Sama z nimi po zakupy w takie miejsce nie mogłabym wyjść. Jedna w wózku a druga leci na schody ruchome prowadzące na parking albo do jakiegoś sklepu.

Ja miałam fajnie po pierwszym porodzie bo jak wyszlam ze szpitala to już byłam chudsza o 2 kilo niż przed ciążą a podczas karmienie zrzuciłam jeszcze 12 kg. Teraz 3 mi zostały do wagi wyjściowej. Niby nie jest źle ale brzuszek mam jakiś taki sflaczały i musiałabym coś z tym zrobić ale mi się nie chce.

edit: Skrzat mi lekarka powiedziała, że MMR najlepiej zaszczepić przed pójściem do przedszkola a jeśli są jakieś problemy w stylu alergie to przed ukończeniem 4 lat. Mi się ta wersja bardzo podobała ale sanepid zaczął przychodnie ponaglać więc i ona nas. Kurde a ja nadal nie wybrałam lekarza w Poznaniu :(. Nie mam pojęcia gdzie iść. Najchętniej poszłabym prywatnie ale taka wizyta 80 zł każdorazowo albo 120 abonament na jedno dziecko.

Ostatnia edycja:
jarzebinka - po drugiej ciazy latwiej Ci bylo psychicznie wrocic do pracy..?tez chcialam troche posiedziec z drugim a potem jednak trzeba zarabiac na zycie:-(
jagmar -zazdroszcze tych kg co po pierwszej ciazy ubylo kurcze:-) ja w pierwszej ciazy niby tylko 9 kg przytylam ale po porodzie stracilam tylko 5, a tez mi wrozyli ze wyjde o wiele chudsza niz przed ciaza a tu ech:p
MajkaK - fajnie miec babcie i dziadka na miejscu:-) u mnie nadal pracujący...choc mam przekorne te babcie i czasami potrafia mnie wytracic z rownowagi- jedno im mowie, a jak mnie nie ma swoje robia, bo przeciez one tez wychowaly dzieci i im nic nie bylo:eek::-D

Jagmar no właśnie gratki dla siostry:) Apropo ile kosztuje ten placyk zabaw w KingCrosie (ten koło empiku taki mały).
Mi mąż nadal zdycha, a chciałam go wykorzytsać, boszzz chłop gorzej jak dziecko:( Pranie powiesiłam, jeszcze muszę iść zmywarkę włączyć;/ Ale dobrze ze Marysia chociaż za mnie pozmywa:D

reklama
Do góry