reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

reklama
an ja dostałam tą szczepionkę w przychodni na nfz, nie płaciłam
Musisz zapytać u siebie jakie mają refundowane, bo to się zmienia.
Jeśli u Ciebie nie refundują, to i tak warto ją kupić.
Przypominające szczepienie jest dopiero w 10-12 roku życia.

na-tuska- mieszkam na Czecha:)roznica podobna bedzie w dzieciaczkach- u mnie rok i 2.5 ms jesli urodzi sie w terminie:)a to dobrze ze tak na obiadki zapraszasz bo ja ni w zab z tym gotowaniem, to moze kiedys skorzystam hihi:-):-) maz kucharz by mi sie przydal:-)
an82 - no to na pewno sie dolacze jak na Malte sie bedziecie wybierac, poki co aura srednia..
chcialam dzis z mlodym troche pospacerowac ale taki wiatr mnie zlapal ze mi rzeczy z wozka zaczelo zwiewac:szok: nie wiedzialam co lapac:-)

aa faktycznie, Marcia chyba też miała refundowaną Priorix dla Nikosia.. zapytaj An w swojej przychodni :)
Malutka ja bywam na Czecha u dziadków :) niech Ci się z nami miło pisze :)
Natuśka mój młody się dzisiaj kompletnie do żadnych ruchów nie nadawał, nawet bawić mu się nie chciało :/ ale jeszcze skorzystamy z zaproszenia na obiad, nie bój się :p

ishi - nie lubie tak się "uzewnętrzniać" i moich habasonów też nie lubię, takze czekam na zrzucenie i dopiero wtedy będę się chwalić :)))) a co do siłowni, to gorsze od lustra są tylko te laski, które chodzą w obcisłych lycrach, wyglądają jak modelki, a ja czuję się jak bridget jones... :))))

skrzat - nie stresuj mnie! :))) Przestałaś karmić i spuchłaś??? Kurcze, mam nadzieje, że ja już wiecej nie dostane kilogramów w prezencie, już mi tyłek poszerzał (miednica) i nic nie dopinam.. :/ nic więcej już nie chcę! :O))) Za porządek w szafie się nie biorę, bo nie chcę dostac prawdziwej depresji....

aniaa23 - witaj w klubie... słodycze to mój nałóg... jak niby odmawiam sobie słodkiego, to wpierniczam chleba z dżemem :/..... ale od srody nic, nic, nic :)))

na-tuska - poproszę o korepetycje z wzorowego prowadzenia domu i opieki nad dzieciaczkami :)))))) Gratuluję mega obiadu (u nas schabowy na szybko i ziemniaki z piekarnika - bo przyjaciółki przyszły i nie zdążyłam mężowi dogodzić obiadem :))

krklisz - następnym razem dam fotkę, która zadowoli wszystkie dziewczyny :)))))))) Tylko dojdę do siebie :))) A Ty nie martw się kochana... Czasem tak bywa, ze chciałybyśmy żeby wszystko było super, a dziecko idzie własną ścieżką... Jesteś dobrą mamą i nie spiesz się do pracy! Ja wracam po swiętach, młody będzie miał 7 miesięcy i czuję, że będzie mnie to bolało..... Wolałabym zostać z nim w domu....

nabawe - obliczasz dzieląc waga/wzrost Kalkulator BMI - Wskaźnik masy ciała -Kobieta - WP.PL

jagmar - gratulacje!!!!! Mojemu bratu bedzie dzidzia rodziła się w lipcu :))))

malutka - witaj serdecznie!!! zastanawiałam się ostatnio jak to jest, kiedy ma się maleństwo jeszcze pełzające :) a tu już kolejne w drodze.... ciekawe czy dałabym sobie rade (wolałabym nie sprawdzać jak na razie :D)....

Uffff... udało mi się przeczytać kilka stron i napisać swoje odpowiedzi :))))) Jestem z siebie dumna! Może dostałam zastrzyk energii w postaci wizyty przyjaciółek z pracy? Rozmowa z nimi przypomniała mi, ze istnieje jeszcze inny swiat, taki na zewnątrz mojej bańki zwanej Piotusiem... Trochę do niego tęsknię, ale z drugiej strony.... Chciałabym być cały czas przy moim dziecku... ehhh, rozterki :))) Niedługo się skończą, bo wrócę do pracy i tyle... Nie ma wyjścia :))) A od środy chodzimy na zumbę :))) Jeeeeeee!!!! To są odpowiedzi na moje błagania - koleżanki chętne na zrzucenie sadła!!!! :)))
Tym optymistycznym akcentem kończę, bo mąż będzie pracował :/ Dzis obejdę się bez romantycznego wieczoru, ale od nadmiaru szczęścia można podobno oszaleć, więc może dobrze, ze mam dozowane :)))) Buziaki! Ps. Piotruś zasnał bez "lulania"!!! Sukces :)

Malutka pochwal sie kto Cie tu sciagnal:p Widziecie dziewczyny sama od niedawna z Wami pisze, a juz Wam forum rozkrecam:-D

Tygrys dorobilam sie w weekend ksiazki pt. "domowy fitness" wiec wpadaj to pocwiczymy razem:D

Majka ja w akcie desperacji z braku slodyczy robie sobie czasem mocne kakao:)

Ostatnia edycja:
Tygrynka Dzieki sposoby mi znane czasem dzialaja czasem nie.

Za to dzis odpowiedz juz mam wieczorem mala zwymiotowala ;(, moj drogi maz jeszcze zaproponowal mi dzis
kawe ja stwierdzilam ze od kawy wole obiad wiec pojechalismy do centrum na zamowienie czekalismy 50minut
zjedlismy w biegu bo mala byla niespokojna ;(,
jedzenie malej tez zabralismi zjadla 60 , droga do domu z placzem a jak weszlismy na gore i sie
rozebralismy to po chwili byly marchewkowe zygi, dobrze ze juz w domu a nie w aucie.
Szkoda tylko ze jak wyjezdzalismy nic po niej nie bylo widac.

Ishi Ona jak nie je to raczej niczego jak jej dasz cos nowego to zje 2 łyzeczki i koniec.
I wszystko trzeba wioslowac butelka wypije tylko w nocy, ale to mi sie wydaje od zebow,moze
wtedy jest zaspana i temu daje rade. W dzien butelka tylko troche herbatki ale to ciagu calego dnia 100ml.

Ja tez jestem pod wrazeniem jak widze ze babki cwicza w wodzie bez gruntu :).

lilou U nas problemy z jedzeniem sa od 3,5m-ca ale wtedy chyba zaczely sie zeby, potem wszystkie nowosci byly
ciezkie , a teraz jak chce to potrafi zjesc 300ml ale generalnie nie chce.
Staram sie stosowac wszystkie zasady nie nachalnosci w jedzeniu ale czasem bardzo jedzie mi to ambicji
czuje sie tak jak bym nie potrafila nakarmic wlasnego dziecka.
U nas na poczatku tez byl problem ze ona z piersi nie potrafila wyssac i ja jej mleko laktatorem odciagalam.

NebAwe ;)) Wiesz dla mnie duzym plusem ze moj maz nie jest mamisynkiem i raczej staje po mojej niz jej stronie.
A tesciowa jest ok typ nadopiekunczy, ja bylam wychowana raczej bez wymyslania zbednych problemow :),
stad nasze zdania sie nie zawsze pokrywaja, ale zadna z nas niechce sie klocic wiec jakos wszystko przechodzi ;).

Ania23 Dzieki u nas na poczatku tez tak bylo zupki zjadala po 3 łyżeczki, z czasem robilo sie wiecej
ja sie schizuje bo ostatnio byla na 10centylu teraz na szczescie wrocila na 20centyl.
Mi sie wydaje ze K mleczko jeszcze starcza. Ja zaczelam rozszerzac diete po 5m-cu a potem odnioslam
wrazenie ze moglam to zrobic duzo pozniej.

malutka... Witam gratulacje! suwaczka szukaj na zapytajpoloznej.pl ;)

an82 Widzisz to super.

Majkak Dzieki troche sie wyjasnilo.
A z kim zostanie malenstwo?

NADROBILAM :)

Hej:-)

Tygrynka dzięki ze przypomniałaś mi o tym wątku, dawwwwwwwwwwwwwwwwwwwnnnnnnnnnnooooooooo mnie tu nie było!!!

a więc dzis za wiele nie napisze bo wrócilismy niedawno z ferii z Kudowy;-) Było cudownie i dosc intensywnie dzieciaki wycisnęły z nas wszystkie siły!!!
teraz mam prania i prania:-)

jeżeli chodzi o szczepionke odra swinka różyczka to tez moje dzieci miały Priorix.

pozdrawiam

krklisz- -młody zostanie oczywiście z tatą, mam nadzieję, ze nie będzie wycia, bo ostatnio jak poszłam do dentysty (mały wykąpany i najedzony) to obudził się po 15 min od mojego wyjścia i syrene włączył.... masakra.... no ale musi zacząć zostawać z tatą "sam na sam" bo jak wrócę do pracy to mój mąż bierze "tacierzyński" i dwa tygodnie będą razem... :))
A może twoja pociecha ma taki okres??? Mój syn zjada wszystko (prócz potrawki z królika...) co mu dam... ale dwa ostatnie dni nie jadł obiadku tylko cyca i owoce.... Rozumiem, ze się martwisz, bo ja też tak mam, ale myślę, że w końcu nabierze ochoty na jedzonko :))) Trzymaj się!

reklama
no i cd:) ale nie pamiętam co miałam napisać:-)
Przyszła szwagierka, posiedziałyśmy, podyskutowałyśmy o posłaniu naszych dziewczyn do szkoły, potem położyłam dzieciaki..a teraz wieczór we dwoje i z grzanym winem:happy:

MajaK a kiedy zamierzasz wrócić do pracy?powodzenia w diecie antysłodyczowej... współczuje:p

Malutka witaj:))) wróci wiosna, będziemy sie spotykać, mam nadzieje że na Malcie też, bo ja od drugiej strony:-)

Co do szczepionek się nie znam, i ufam Ishi w tym temacie:tak:

an dobrze że tak u tego pulmonologa!

reszty nie pamiętam;/

edit: zanim napisałam nowe posty się pojawiły:p

majaK u nas też od paru dni tylko owoce i mleko:/ wogóle nie chce patrzeć na obiadek:(

Krklisz biedna Oliwcia:( biedna:(((
Nie martw się tak jej jedzeniem, tzn nie obwiniaj się. też się stresowałam, bo na początku Staś nie chciał jeść, nie chciał pić, więc wiem że straszne. Może porozmawiaj z lekarzem, obserwuj wagę, czy nie spada..mam nadzieje że jej się odmieni!

edit 2 : sempe Witaj! chyba się nie miałyśmy okazji wcześniej poznać:)

Ostatnia edycja:
Do góry