reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

o matko, Natuśka ale chętnie bym się zapisała do takiej stołówki :D nie dość że pyszne to i personel sympatyczny :D
Ania może pobiegamy wiosną?? :D tylko nie tak jak jesienią ;)
to chyba faktycznie jakaś jednodniówka była, u Seby poza temperaturą, to już śladu nie ma po złym samopoczuciu :)

reklama
Tygrynka zdrówka dla Sebusia i meza! No cały czas rozważam ten fitnes koło mnie, ale pierwszy miesiąc to 300 zł, a że z kasiorą kiepsko to mi jakoś ciężko się zdecydować! Ale jak nic nie zrobię to niedługo się będę toczyć turli turli;/ I pomysleć że na 1 roku studiów zrzuciłam 10 kg w 5 miesięcy - jak ja to zrobiłam :cool::baffled::eek:
Dzięki dziewczyny za info o szczepnieniach:) to nie jest ze mną tak źle, może w czwartek się uda wybrać:)
Jak na razie zrobiłam porządek w szafie z ciuchami moimi, zawsze coś, o zgrozo w połowę się nie mieszczę:( To kolejny bodziec do chudnięcia! Bo kasy na nowe nie ma, a poza tym co ide do sklepu to się w niczym sobie nie podobam a wszystko przez te wałki:(

Skrzacie a nie chcesz turli turli do mnie? do Posnani na fitness? :D ale daleko od Ciebie, wiem :/ ale spoko, zaczniemy wiosną spacerki na Cytadeli to się nalatamy :)) aa z ciuchami co robisz? daj mi coś :p a serio to może masz coś do fundacji pomocna mama?
ja kompletnie nie wiem co dzisiaj będę robić poza zabawianiem marudów.. posprzątane jest, obiad od teściowej.. może wyciągnę Anię do tesco :D albo się wezmę za zdjęcia..

Ewa ja stosowałam sab do 3 mc i potem odeszły ale słyszłam że dziewczynki dużej kolkuja czasem nawet do 6 mc. Ja bym podawała Sab simplex a jeżeli odstawić to umiarkowanie. Tak jak podawałaś na poczatku pewnie raz na 4h to dawac wieksze odstepy i potem coraz mniej.

MajkaK - ja nie kamilam piersia i schudlam (takie geny) jak tylko poszlam do roboty. Nie moglaby sobie niczego odmówić do jedzenia

Tygrynka ja byłam rok temu na targach ślubnych i strata kasy chyba że się szuka zespołu czy tam samochodu to my znaleźliśmy stamtąd

Skrzat - kurcze Basia jest (na szczęście) niezniszczalna nic ją nie pokona :) kurcze nie dobrze z tą szczepionką (ja się jej boje najbardziej)

Jagmar a co kupowałaś pochwal sie że kurier przyjechał:)

Natuska to my wbijamy na obiad :-Dbo ja własnie zjadłam spalone żeberka

Tygrynka Skrzat mam propozycje umawiajcie się na bieganie w jeden dzień Tygrynka pobiegnie do Skrzata pod dom a w drugi dzień Skrzat do Tygrynki (jaki jogging super)

Mój Bartuś dalej ząbki marudny dzisiaj zauważyłam temperature ale 37,7 (wiec stan podgorączkowy) tyłek odparzony ale radzi sobie i on i my. A dzisiaj nas czeka wizyta u pulmonologa na 17 z małym ale pielegniara powiedzia że wczesniej niż przed 18 nie wejdziemy :( no to bedzie akcja z małym bo on o tej h zmęczony i marudny

Dziewczyny bo mnie czeka roczek napiszcie mi coś bo ja pamietam jak byłam w ciązy to pisałyście tutaj ale nie jestem w stanie się dokopać do tych postów. Napiszczie gdzie robiłyście na co zwrócić uwagę, czemu tak a nie inaczej i takie tam. U mnie na roczku będzie pewnie ze 20 osób (najbliższa rodzina)

Witam :)
u nas Seba nadal gorączkuje (ale wszystko w granicach 38, więc nic nie podaję, a może jednak powinnam??),

ja bym podała ale połowę dawki jakiegoś syropku.... :tak: zdrówka dla chłopaków....

jarzębinko a czemu rwać zęba ?
to mleczak jest ?

mleczak i młody troszkę opuchnięty i boli go ten ząbek.....:-(

An w sprawie roczku raczej nie pomogę... robiłam dwa razy domowe imprezy..... :tak:w sumie to 6 bo każdy roczek na 3 razy....

Jarzębinka no właśnie mam syropek, to chyba tak zrobię..
An hehe dobry pomysł z tym bieganiem :D
co do roczku: my robiliśmy u teściów bo mają większe mieszkanie (chociaż teraz po piątku myślę że spokojnie 13 osób plus 2 dzieci no i my to byśmy zmieścili u nas :p), zamawialiśmy catering żeby nie gotować dla tylu osób (świetne niedrogie jedzenie: Witamy w ASK! my mieliśmy zupę, dwa czy trzy rodzaje mięs, ziemniaki, surówki, normalnie cały obiad, dowieźli cieplutkie że można było od razu na stół dawać), dekoracje z Kostiumy, Przebranie karnawałowe, Dekoracje sali weselnej, Wyposażenie imprez - PartyShop Congee.pl - świetna firma, fajne rzeczy, niektóre do tej pory mamy (o, np ten napis na firance i zawieszka u młodego w pokoju, nie wiem czy zauważyłaś :) oo a w ogóle to tę zawieszkę mogę Ci dać, tam są 1 i takie foliowe serpentyny, trochę wygniecione, ale nadal ładne ;) bo standardowe "happy birthday" i "sto lat" zostawię na kolejne urodzinki, więc jak widać zakup na dłużej ;)), do tego był kącik z przekąskami i owocami dla dzieci, kolorowanki, kredki, balony, cd z piosenkami dla dzieci a i tak najfajniej było się poganiać :D aa i mam jeszcze świeczkę 1 jakbyś chciała, jedynie knocik używany ;))) aa i mielismy ciasta, ale po obiedzie i torcie nikt tego nie jadł, całe blachy zostały :)

an kupiłam sobie mikser zelmer z obrotową misą.
Ja roczek robiłam u rodziców jak tam jeszcze mieszkaliśmy. Tylko, że oni mają duży dom. Było ponad 20 osób i wszystko same robiłyśmy. Mama słodkie a ja kolację czyli szynki i schab a galarecie, do tego z 3 sałatki z czego jedna była mieszaniną sałaty, pomidorów i ogórków z fetą. Cienkie kiełbaski i różne chlebki. Prościzna. Obiadu nie było.

Właśnie się dowiedziałam, że zostanę ciocią :). Moja siorka jest w ciąży.

A mi rece opadaj dzicko wstalo o 9 o 10.20 i do teraz nawet chru[ek nie rusza ;( naczytalam o podejsciu do jedzenia itp ale K....... jak ja mam cokolwiek zaplanowac gdzies wyjsc jak ona wciaz od rana nie raczyla zjesc!

Nabawe ;))) Ja na szczescnie nie mam takiego problemu (choc cisnienie mi potrafia podniesc) ale jak ostatnio
powiedzilam kolezance ze spie u tesciowej pod nieobecnosc meza to stwierdzila ze mnie podziwia ;).
Ja z kolkami nie walczylam moja przez dobre 3miesiace wyla jak wsciekla, ale nie bylo typowych objawow
kolki pomagalo noszenie w huscie a potem z tego wyrosla.

Co do cwiczen to podobno trzeba uruchamiac wszystkie grupy miesniowe z ktorych chce sie zgubic kg.
U mnie raczej karmienie wyciagalo szybko tak ze nie miala sil na wiele rzeczy. W ciazy przytylam 9,5
ale najpierw schudlam 5kg.

MajkaK fotka rzeczywiscie nie za duzo pokazuje ;)

jagmar Ja polecam Coca.. zero tez jest bardzo dobra w przeciwienstwie do light.
Wspolczyje nic gorszego niz chory chlop ;).
Idz do lekarza to niedobrze tak przeciagac a w szpitalu mala dostala pierwsze szczepienie?

Tygrynka Dla ,nie te targi to naciaganie i reklama ale osobiscie nie zaliczylam bo ja nie lubie
slubnych udziwnien. Trzymaj sie zdrowo.
Ciesze sie ze mu sie podobalo ;), tak tak odbiore przy okazji ;).

Skrzat Jak chora to musisz odwlec nic nie poradzisz.

jarzebinka Powodzenia u dentysty.

na-tuska Czyta sie niezle moge wpasc na obiad ?

Moje dziecko spac nie chce, jesc tez, teraz chociaz soba sie zajela chwala jej za to.
Normalnie wkorza mnie ja ja staje na glowie stram sie a wychodzi jak zwykle,
czuje sie jak zla matka ktora nie potrafi zrozumiec wlasnego dziecka, moze trzeba isc do pracy
przestac sie rozczulac?

reklama
krklisz - eee czasem są takie dni ja też mam tak często załamka totalna bo wydaje mi się że nie wiem co Bartek chce weź małą na spacer to ci przejdzie i ona zgłodnieje ;)

Tygrynka, Jagmar, Jarzebinka - dzieki bardzo jeszcze pogadam z Mama i zorientuje sie jak lepiej ale pewnie ekipa zwali się na chate.

Jade po mame na dworzec wkoncu wraca <jupi>

Do góry