reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

an82 Napewno jeszcze bedzie okazja ;). Ja czasem sie zastanawiam czy wychowywac dziecko wg takich nowoczesnych
zalecen, czy tez brac wszystko przez pol, czy moze sluchac mamy/tesciowej wiec milo bylo uslyszec
czyjes zdanie nie bazujace tylo na radach z kolorowych pism ;).
Moja maluda zazwyczaj nie jest tak bezruchoma ale duzo ludzi duzo dzieci to ja peszy na swoim gruncie
byloby inaczej ;).

Ania23 Powazne, stare no co ty??????? :)))))))))))
Fakt mam wiecej niz 23 ale stara to sie jeszcze nie czuje :).

na-tuska Nam rowniez by milo was poznac, najbardziej ciesze sie z tego ze twoje dziecki to nie sa mega zarloki :).

Dobra ide niuniu, iekawe do ktorej dzis bedzie promocja trwala? ;)

reklama
MajaK no było głośno:)))ale obyło się bez straT:-) też jestem fanką Plotkary, przez Tygrynkę:-pczekam aż P pójdzie spać żebym mogła oglądać:p

Witam kochane :-)
Cieszę się że spotkanie udane i Tygrynka się spisała w roli gospodarza :-) 12 dzieci to wyzwanie!!! My nie dotarłyśmy ponieważ wyszliśmy z banku o 18.30 bo R. jeszcze miał zastrzeżenia do umowy i Pani musiała przez nas zostać 2h dłużej w pracy pewnie była w niebo wzięta:sorry: kupie jej kwiatka i zaniosę w poniedziałek.
Majka słuszna decyzja z obserwacją zawsze można sie skonsultować z innym lekarzem :-) A co do własnego konta bezcenne ;-)
Natuska co do sprzątania to doszłam do wniosku że to na tle nerwowym :-)
Kochane do zobaczenia następnym razem :-) ide do R.

oj dziewczyny takie spotkanie poza wirtualnym światem to musi byc coś, zwłaszcza w takim gronie:) fajnie ze dobrze sie bawiłyście wy i dzieciaki!:)

Ania23
taaaaaaak na naszym ślubie było przegorąco i też klimy brakowało:p także na pewno to był TEN sam dzień. A pewnie sie okaże jeszcze że jesteśmy w tym samym wieku? ja rocznik 88.

ojjj jeszcze troszke minie nim moje małe zacznie ze mną pisać, chociaż jak widzi laptopa lub tv to mało sie wyskoczy z siebie tak jej sie podoba...

Plotkara to jakiś serial????

w weekend pewnie bd tylko czytac a pisac nie bo mało czasu będzie, zwłaszcza ze małż w domu ( mój nie jest tak tolerancyjny jak mąż Jagmar :p) wiec wiecej odezwe sie po niedzieli :) życzę udanego weekendu, mój bedzie pewnie średni bo jutro wyjazd do teściów buuuu ;/

No dobrnęłam do ostatniego posta!:-D Dziewczyny bardzo,bardzo dziękuję za super spotkanko,szczególnie Tobie Tygrys Marcel taki podekscytowany, że w domu tacie opowiadał,że były dzici, ciocie, titity (autka) no i oczywiście pyszne mniam mniam.Mnie wycałował za wszystkie czasy to chyba w podzięce za tak udane popołudnie, aż mnie rozczulił tym.Synuś kochany mamuni - więc Natuska wiesz, bój się:-D W ogóle bardzo dziękuję za wszystkie porady odnośnie tej suchej skóry małego - chodziło o całe rączki ale bez dłoni, dłonie są ok. No nic,myślę tak jak Wy że ma to związek z zimą i ogrzewanymi pomieszczeniami,będę go jeszcze więcej natłuszczać.:tak: Wczoraj nie dałam rady już zajrzeć, od 13 w pracy a wcześniej robiłam za konia pociągowego i ciągałam sanki z dzieciem mym po śniegach.:-D Odnośnie ilości napisanych tu stron, ja mam zmienione w ustawieniach że więcej postów mieści się na stronie i tym sposobem to jest 567 strona,jakoś tak przejrzyściej dzięki temu jest.;-) Co do kredytów, moim zdaniem cyrograf na mieszkanie to jeden z najmilszych do podpisania, mimo wszystko:-)
No to dobranoc dziewczyneczki, jutro na 8 do pracy, trzeba zarabiać właśnie na podpisanie cyrografu.;-)

Aaaaa no i oczywiście bardzo mi miło było poznać Anię i Krkrisz i Wasze śliczne dziewczynki. Ania mam nadzieję że jednak dewotami się nie okazałyśmy:-D

Ostatnia edycja:
MajaK - a gdzie twój m chodzi na piłkę do jakiejś szkoły? Mi tez sie wydaje ze to dobry wybór z obserwacjąbo może to tymczasowo mój tez tak miał. W żłobku też dziecko tak miało i zapalenie oskrzeli czy płuc nie ma pojecia ale to wynikało od choroby innej niz alergia. Pewnie przejdzie i bez sensu stres

kryklisz - ja tez róznie czasem z pism czasem od mamy a czasem ze żłobka bo tam pracowałam i jak rodzic sie zgadza to podaje sie dania mleczne oczywiscie takim jak nasze :) hihihihi jak nie ma uczulenia to mozna dawac a tak to po 1 roku już dzieci przechodzą na kuchnie centralną i dostaja wszystko. Moja "siostra" przy drugim tez dawał wszystko umiarkowanie i wszystko oki.

Natuska murzynek wypasiorski (jak ja za słodkim nie za bardzo to na serio pyszny)

Ania23 cza było chodzić z nami na Malte byłyśmy młodsze ;)

Tygrynka to pewnie nie pojawi sie przez cały weekend bo będzie sprzątac po nas i odpoczywać z Sebą taki rajban im narobiliśmy ale najwaniejsze że sie nikt nie pozabijał :-)

kozaczinko dobrze niech czyta i dochodzi swojego po podpisaniu nie bedzie możliwość daj se spokój ona ma profit z tego i ty nie dostaniesz niż z tego.

jarzebinka - powodzenia na kole!!!! Podziwiam mamusie uczące sie i wychowujące pociechy!!! Super!!!

jak juz napisałam posta to doczytała, ze może być niejasny...... ja nie studiuje, ja pracuję w Dziekanacie wyższej uczelni i brałam udział w kolokwium habilitacyjnym służbowo.....:tak:

Ewa:a dodam jeszcze że pochodzę z dolnego śląska okolice Lubina, za miłością przeprowadziłam sie na pół roku do Stargardu kiedy mój mąż tam pracował, potem przeprowadziliśmy sie wspólnie do Poznania i wynajmowaliśmy mieszkanie najpierw na piątkowie, a potem na Boninie- bo blisko jednostki. Teraz dostalismy służbowe mieszkanie, stąd wyjazd "za miasto":D

ja pochodze z Milicza tez dolnośląskie i także za miłościa dojechałam az do Poznania, z 2 letnia przerwa w Poznaniu juz od 11 lat.....

Dziewczyny dziekujemy za spotkanie, bylo nam bardzo milo was poznac i do nastepnego razu :).

Co do teatrzyku to zobaczymy bo mam na jutro zaplanowana mala wycieczke, ale jak czas pozwoli to sie
wstawimy, a kto sie wybiera spotkanie przed wejsciem?

miło, miło było poznać..... ja tez nastawiam sie na ten teatrzyk, M zostanie z Kamilem( bo 12.30-15.00 ma drzemke) a z Kacperkiem może sie wybiorę...... :tak:

Ania i Was było miło poznać..... :tak:

Kozaczino, przepraszam ale nie dojechałam :no: może uda się w przyszłym tygodniu...... :tak:

łoooo Ewa widzę, że zmieniłaś nick :). Mój M troszkę zaczyna marudzić, że przesiaduję na forum. Jak otwieram laptopa to od razu jest "co znowu forum" ale w sumie to czasem nas podczytuje :).

Widzę, ze imprezka się udała. Fajnie. Zazdroszczę Wam tego spotkania. Ja w cudowny sposób ozdrowiałam. Nabrałam sił i odmówiłam odmówiny i znajomi w końcu do nas przyjechali.

Idziecie jutro na teatrzyk?

reklama
lilou nie moje dziecko zasnelo w dmou po kapaniu i kolacji ok 20.50, ale jak wrocila do domu to chyba
jej sie podobalo ze ma cala podloge dla siebie ;).

Nabawe Nim sie obejrzysz bedzie klikac teraz dzieci tak maja.
Czyli mam rozumiec ze nie kochasz tesciow ? ;)
Moj M moze tylko narzekac :)

ajentka Dzieki nam rowniez bylo milo maly jest slodki ( tez takiego chcialam ale wysza mala ;) ).
Tak tak pod warunkiem ze cyrograf nie byl podpisany we frankach :).
Wspolczuje pracy w sobote ja nawet jak pracowalam na 1,5 etatu to staralam sie miec soboty wolne,
ale wtedy nie bylo Oliwii ;).

A ja nie wniem co to jest Pltkara-narazie ;)

an82 Wiesz ja tam staram sie nie przesadzac i nie karmic tylko sloiczkami, ale mala ma troche objawow
alergii wiec to utrudnia, zwlaszcza ze nie wiem czy uczula ja cos nowego czy to sa objawy uczulenia
na mleko. Tylko z tym mlekiem UHT ja bym je troche rozcieczala bo ono jest przystosowane dla cielaka
i moze zbyt mocno obciazac nerki dziecka.

jarzebinka Ok jak dojade to bede sie za wami rozgladac.

jagmar nadrobisz nastepnym razem, to super ze ozdrowialas.
My jak zdazymy to pojedziemy, jarzebinka i lilou tez sie wybieraja.

A ja jeszcze przed sniadaniem ;(.
Promocja dzis byla do 4.20 wiec sie ciesze, szkoda tylko ze pozniej nie moglam zasnac ;(.

Do góry