reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Jarzebinka ale fajna chatka :tak: i własna już prawie :tak: gratuluję! a w jakiej okolicy?

a mam pytanie: co się dzieje z Biedronką, Słowiczkiem, Wandą...

chatka jest 40 km od Poznania, w stronę Obornik Wlk., jeszcze jakieś 12 za Obornikami :tak: ale wjazd do Poznania idealnie nam pasuje do pracy, bo nie musimy zwiedzać całego Poznania, tylko z Obornickiej na Wojska Polskiego i już na miejscu, a przedszkole mamy w okolicy pracy, więc jedziemy wszyscy w jednym kierunku :tak::-D:-( czasem dłużej zajmuje przejazd z jednego końca Poznania na drugi, więc powinno być ok

a co u dziewcząt, to ja też nie mam pojęcia, co do Biedronki i Słowiczka, to może Katka ma jakieć wieści ???? :tak:

a u nas pogoda rewelacja, świeci słoneczko, robi sie ciepełko, wiaterek troszke mniej wieje, :tak::-D przyjemności

reklama
Jarzebinka to dość daleko uciekacie ;-):tak:

daleko, niedaleko .... pojęcie względne :tak: ale na bliżej nas poprostu nie stać, a brać horendalny kredyt i potem mieć problemy ze spłatą, to nie jest mądre rozwiązanie :tak::-D:laugh2: czyli trzeba rozsądnie do tego podejść, bo co z tego,że bank nam da, a potem braknie na chleb :tak: a bliżej Poznania są takie ceny,że aż sie w głowie nie mieści - minimum 300.000 i w górę

Gosia gratuluje kolejnego kiełka:-):-):-)

kurcze a od którego miesiaca zaczelas ja uczyc samodzielnego zasypiania?? ja juz jej kilka ray podawala wode herbate ale nic i tak sie małpiszon budzi:-):-)
próbowalam kolysanek bajek i nic ona wstanie zacznie opowiadac po swojemu ,potem sie walnie i płacz i tak w kółko jest poprostu niezmordowana ja szybciej zasypiam:-):-)

własnie dostalam paczke z polski i mała rombie ciastka he he cala podłoga juz zachlastana a dopiero zaczela:-)

cały kolor tortu:-):-) chciałabym by byl koloru np do tego np pistacjowego z elementami zoltego oraz kwatki zamiast tych owocow na kołkach w jakis fajnym kolorku no i duzo wiekszy:-):-)

kurcze anie moge spac mala sie wierci spi niespokjnie bo zaby kolejne dwa jej ida:wściekła/y::wściekła/y:ja juz nie mam sily od 9 miesiecy nie przespalam ani jednej nocy!!!!!!!! brrrr i buszuje po necie i szukam no i fakt ze maluch poprzez zabkowanie o wiele gorzej spia:tak::tak:................

Gosia- kurcze fajniie by bylo jak by barwili bo wolałabym na bitej smietanie albo kremie ale na marcepanie to nie bardzo:-:)-:)-(
no ale dasz mi znac jak pojdziesz do przacki

podam ci jeszcze jeden link na samym dole jest tez torcik wozek kliknij na niego ten jest ładniejsz;-)
Piekarnia Cukiernia Biskupin
tylko kolorki troszke niedopasowane he he ale jest taki bardziej wyraźny;-)

co do usypiania... Piotrek nie budzi się w nocy na jedzenie. jadł w nocy tylko wtedy, gdy karmiłam go piersią. nie wiem czemu się budzi, ale robi to z wielki krzykiem, jakby go coś bolało albo coś złego mu się śniło. czasami zasypia szybko, czasami nie sypia po 2-3 godziny, tylko patrzy w sufit. ktoś zawsze musi być z nim inaczej byłby wielki ryk. teraz jest już trochę lepiej, ale odkąd się urodził nie przespaliśmy normalnie żadnej nocy :-( z usypianiem też jest kiepsko, bo on potrafi nie zasypiać przez 1,5-2 godziny...
przez kilka dni było całkiem fajnie, bo zasypiał samodzielnie i nie płakał, mimo że trwało to czasami bardzo długo, ale od wczoraj znów ryczy...
ech...

Leyna- a byłas z małym u lekarza?? moze go brzuszek boli albo co????????kurcze biedactwo................

Wszystkiego najlepszego dla małych i dużych dzieci!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-):-)

miliony całusków dla naszych milusinskich :tak::-D:laugh2:

gosia, zdjęcia superowe, ja też gdzieś mam Kacpra w misce, ale nie z cyfrówki, więc w albumie :tak::-D:laugh2:

moi panowie poszli pograć w piłkę, a mamusia ma wolne :tak: a Maltę sobie chyba dzisiaj odpuszczę i te skoki do wody, bo ukrop okropny :tak: raczej pojedziemy na piknik nad wodę

przyjemnego rodzinnego dzionka :laugh2::-D:tak:

reklama
witam u nas znów pogoda do bani....................:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:zazdroszcze wam słoneczka:tak::tak::tak:

kurcze moja mała ma rozwolnionko i teraz nie wiem czy to na zeby czy cos zjadla nie tak czy moze jakis wirus sie przyplontał:confused::confused::confused::confused:jak sie nie poprawi do srody to musze isc z nia do GP:rofl2:

Gosia- 13 godzin snu????????????????? oj jak ja ci zazdroszcze tez bym tak chciała:-):-)

a co u reszty?

Do góry