reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

witam poznan:-):-)

pogode mamy przeokropna ze zygac sie chce zaraz koniec maja a tu tak zimmmmmno!!!!!!!!!!!!1 ciekawe jakie lato bedzie bo wiosna to masakryczna:-):-):-):-)

a co ta u was?? jaka macie pogode??

reklama
cześć dziewczyny :tak:

pewnie większość z Was mnie tu nie zna, bo bywałam częściej dawno temu :-( a teraz bywam z rzadka w ogóle na bb, bo kiepsko u mnie z czasem. nawet jak poczytam co u Was to już odpisać mi się nie udaje :-(

Katko przykro mi czytać, że ciągle problemy ze zdrowiem Hani :-( a jak Twoja odma i ręka?

Słuchajcie chcę malą zaszczepić na pnemokoki i szukam apteki gdzie dostanę Prevenar najtaniej, potraficie mi pomóc?

Kkatasia
spróbuj zadzwonić do apteki Melisa Bis przy ul. Morawskiego 1/2. Telefon: 061 869 92 76. to jest zaraz koło przychodni przy Kasprzaka. ja tam kupowałam Prenevar ciut tanie, ale to było w zeszłym roku i nie wiem po ile teraz są szczeponki. a też mnie czeka zakup,bo mamy dawkę przypominającą.

co zaś do drugiego dziecka... ja to chciałam już w zeszłym roku się starać, ale zdrowie i propozycja nowej pracy sprawiły, że plany musiałam odłożyć na później. może, jak zdrowie da, zaczniemy pod koniec roku... ale tym razem chciałabym dziewczynkę :tak:

pozdrawiam

witam poweekendowo !!!! :tak:

Katka, oj, już bliżej niż dalej i wczasowanie, pogoda juz zaklepana ???? :-)

Kubala, to mamy pisać większymi literkami ? ;-) i zdrówka dla malucha

Pinka, pogoda w weekend u nas też nie była najciekawsza, ale całkiem przyzwoita, przynajmniej nie padało :tak:

Leyna, witamy, witamy i życzę wiecej wolnego czasu, pozdrawiam i życzę zrealizowani aplanu rodzeństwa dla synka ( mi też marzy się córeczka) :tak::-D

Gosia, opłaty faktycznie są zabójcze :tak:dlatego myśmy zdecydowali się na zakup domku a nie mieszkania, bo przy spłacie kredytu na czynsz by już brakło :szok: a gdzie zycie ??? :sorry2:

kkatasia, tobie też życzę spełnienia marzen o kolejnym maleństwie :tak: tylko nie czekaj za długo, bo naprawdę im dłużej sie to odwleka to trudniej podjąć decyzję :tak::-D:-p

a u nas cały weeken w biegu - w piatek byliśmy u znajomych z nocką, w sobotę przyleciała z Anglii moja siostra z chłopakiem i jechaliśmy do moich rodziców - ognisko, w niedziele przejażdzka bryczką i powrót do domku :tak: dzisiaj my do pracy a goście zwiedzają Poznań, bo odlatują wieczorkiem :-D jedni odlatują drudzy przyjeżdzają, bo na nockę zwala się brat M, więc cały czas zamieszanie, mam tylko nadzieje,że nie będzie tak przez cały tydzien :laugh2: już nie mogę się doczekać weekendu aby odpocząć :tak::-D:laugh2:

pozdrawiam:sorry2:
i miłego dnia :tak:
PS. wszystkiego najlepszego z okazji dzisiejszego świeta , trzymajcie się ciepło mamuśki

faktycznie Gosia, nawet bardzo cicho :sorry2::sorry2::sorry2:
ja dzisiaj jeszcze gościłam siostrę :tak: a teraz w koncu odpoczywam :tak:

kolorowych snów :-)

to myślę,że mogę się już troszkę pochwalić :tak:, bo dzisiaj finalizujemy dokumenty w banku w sprawie zakupu chatki, za ok. 2 tygodnie umowa z bankiem i notariusz, i od lipca będę mieszkała w takim oto domku :

808515_1.jpg

Czesc Dziewczyny troszeczke buszowałam po Forum i znalazłam was dziewczyny z POZNANIA,ja z takim zapytaniem moj synek za dwz tyg konczy roczek czy wiecie gzie mozna kupic jakis fajny dobry torcik w okolicach Rataj ? Pozdrawiam:-)

cze:-)
jarzebinka - ale fajny domek:tak:,kiedy parapetowa;-)?
leyna - :tak::tak::tak::tak: tak sie ciesze,ze cos skrobnelas :tak:;z moimi pluskami oki'z reka tez oki,jest jeszcze slabsza,ale mam juz uscisk,mam zalecenia prowadzis oszczedny tryb zycia i nie moge nosic wiecej niz 6 kilo.....hahahahah;tak wiec,jak mi sie zdarzy podniesc wiecej:-p:rolleyes2::oo::wink::eek::laugh2:,raczka nieco dretwieje:dry:.ale spoko,twarda jestem.
A u mnie oki,pikne zdrowe,na wyniki Hani nadal czekam.Zuzia przed wczoraj obciela sobie warkoczyk io zrobila sobei asymetrie:-D:baffled::rofl2::dry: i za nic nie chce isc do fryzjera.....bo taka fryzura sie jej podoba.

Katuś, to Ci uzdolnione dziecko rośnie, dobrze,że narazie tylko na sobie eksperymentuje, bo jak weźmie jeszcze Hanię w obroty, oj to będzie się działo .... :tak: i fajnie,że wszystkie zdrowe :tak: i fajnie, bo jeszcze 2 tyg i wczasowanie i plażowanie :tak::-D

a paraprtówka w 2 połowie sierpnia, już rezerwujecie termin, bo czujcie się zaproszone :tak:

Gosia, pewnie i Wy sie doczekacie jakiegoś własnego kąta, nam się to udało po 6 latach na wynajetym, więc troszke czasu nam to zajęło :tak: powodzenia

Gusia, w sprawie tortu nie pomogę, w tej kwestii chyba Gosia jest ekspertem :-D z racji miejsca pracy .....

miłego :tak:

Jarzebinka ale fajna chatka :tak: i własna już prawie :tak: gratuluję! a w jakiej okolicy? mnie się też marzy domek, ale jeszcze przezpół roku będziemy spłacać kredyt na działkę budowlaną a potem... chyba kupimy jakiś samochód, bo moim maluszkiem coraz gorzej się jeździ, staruszek skończył już 16 lat :-(

Katka :tak: heh, z Zuzi niezła aparatka jest :-D a ja myślałam, że tylko chłopaki takie rojbry... z drugiej strony widać, że dziewczyna ma własne zdanie i potrafi go bronić, więc w przyszłości nie da sobie dmuchać w kaszę ;-)

w sprawie tortów na Ratajach pomóc nie potrafię. ja kupowałam u Kandulskiego.

u nas małe zmany w domu. uczymy Piotrka samodzielnego zasypiania. już od jakichś 2 tygodni. muszę przyznać, że idzie ku lepszemu :tak: już nawet się nie drze w łóżeczku, tylko spokojnie leży i kontempluje sufit, po czym zasypia. czasami po 20 minutach, czasami po 40, ale jednak samodzielnie. w nocy też rzadziej się budzi :tak: powoli nachodzi mnie myśl, że przespane noce zbliżają się wielkimi krokami ;-)

a mam pytanie: co się dzieje z Biedronką, Słowiczkiem, Wandą...

reklama
Witam:-):-):-):-):-)

jarzebinka- no chatka niezla no no bardzo mi sie podoba;-)))))
kubala - jak tam synek? masz juz wyniki?
leyna- to twój synek jeszcze nie spi cała noc?? jak sie budzi to na jedzenie czy na co? kurcze bo ja mam ten sam problem i nie wiem jak sobie z nim poradzic :no::no::no:mala niechce spac sama tylko z nami (tako tak nauczyl):wściekła/y::wściekła/y:moze ty mi cos poradzisz:-):-)

pogode mamy do kitu a dzis na zakupy musze isc brrrr jak ja tego nie lubie ale juz niedługo i kupujemy fajne autko jak sie uda to Lagunke:-):-)uwielbiam te autka:-):-)

Do góry