reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Tygryna ja znam dentystkę z przyjaźni ale terminy długie bo oblegana strasznie :tak:co do leków nie pomogę bo ja unikam antybiotyków i dzieciaki jak na razie nie dostały Emilka od ponad 4 lat :tak:ale na pewno jakieś naturalne witaminy możesz dać ja daję w przeziębieniu herbatę z lipy np z miodem lipowym lub syropem z malin lub żurawiny , z cytrynką i świeżym imbirem dobry przy zapaleniu gardła tak samo jak świeży sok z marchwi , czy tam herbatę z majeranku zaparzam ...i takie tam robie syropy z cebuli ...ale u mnie dzieciaki jak na razie nic poważnego nie łapią
Marciaa ale ten czas ucieka ty niedługo rodzisz :szok:
Kozaczino a my tez w trakcie sprzedaży mam klientów takich starszych ale prędzej nas wykończą nie kupią mieszkanie ciągle telefony teraz z pytaniem które ściany mogą zburzyć :sorry2:

zmykam bo o 5:00 do pracy :blink:

reklama
witam o szarym poranku.... już 8.30 a nadal tak szaro, wietrznie. brrrrrrrrrrrr :baffled:

ja wczoraj po wielkich trudach ale jednak dojechałam na Sobieskiego, choć jak wjechałam w korek na Dąbrowskiego to się załamałam, 1 h zabawy i 1 h jazdy... koszmar... ale chłopcy się wybawili a to najważniejsze....:tak:

Tygrynka, zdrówka dla Seby.... :tak:

Marcia, super, ze u Franuli wszystko OK a i mam nadzieję, ze Twoje wyniki sie poprawią.... :tak:

Gosia, 5.00 toż to środek nocy... współczuje.... :dry: a gdzie macie zamiar się wyprowadzić....
An weekend juz jutro więc może sobie wtedy odsapniesz...a Ty nadal na 2 etaty :sorry2:

Dzień dobry!

Coś nie mam weny na pisanie:sorry2:Wczoraj na szczepieniu byliśmy, wszystko ok na szczęście. Oli coś mi pokasływała rano, mam nadzieje że nic się nie rozwinie, dopiero co ją na basen zapisałam. Muszę zrobić syropek z czosnku i miodu.

Teraz jak co piątek biorę się za sprzątanie, dziś chcę zrobić takie generalne porządki, w kuchni i Oliwki pokoju.Zobaczymy czy się wyrobię, bo Oli chciała żebym ją wcześniej odebrała.

jarzębinko ale masz zdrwowie;-)no ale faktycznie, najważniejsi chłopaki;-) ja na razie odpuszczam, place zabaw ,szczególnie w malcie, tyle ludu że szok. Chcemy tylko może jakoś w weekend skoczyć,bo jest Gwiazdor w Macie, robi zdjęcia i Oli bardzo chciała..

An zapomniałam:zawstydzona/y:

Marciaa dobre wiadomości! do stycznia coraz bliżej:-)jak się z tym czujesz że to tuż tuż? Przygotowujecie Franula?

Kozaczino gdzieś mi umknęło o mieszkaniu! super!!! a w jakiej okolicy szukacie mieszkania? w nowych czy w starszych blokach?

Dziewczyny a mam pytanko prezentowe: co dla 1,5 rocznego chłopca? zaznacze że klocków lego ma po siostrze baaardzo dużo;-)

JA tak myślę o jakimś zestawie lego dla Oli, tylko tak mało jest zestawów dziewczęcych:confused:a nie chce kolejnych lalek.nie mam pojęcia:/

hello,
u nas połowa nocki kiepska, Basia kaszlała, taki dość suchy ten kaszel, wiec spała z nami, skopała zet z poduszki, ale jego tez cos bierze, kurcze bym sie uchowała! Sama nie wiem czy isc z młodą do lekarza;/ niby temp nie ma i katar mniejszy?
Jarzębinko to niezle ci sie chialo w takich korkach! Ale najwazniejsze ze młodzierz zadowolona!
Lilou lego nigdy za dużo:D A dla Oli to moze domki Lego Creator są dwa piekne, jeden takie agroturystyczne brązowy i drugi biało-niebieski, te dziewczęcie Lego tak naprawdę są kiepskie, lepsze te klasyczne, więcej się da zbudować:D
An wypocznij sobie kochana, ja z Avonu nic kasy brak przed świetami!
Oki uciekam bo Młoda za koszulę ciągnie i zaczyna płakać!

Dziewczyny czy zdarzają się wymioty przy antybiotyku???

Marta zdarzają się wymioty i jeżeli jesteś pewna, ze to po antybiotyku ja bym odstawiła :tak:

jarzębinko ale masz zdrwowie;-)no ale faktycznie, najważniejsi chłopaki;-) ja na razie odpuszczam, place zabaw ,szczególnie w malcie, tyle ludu że szok. Chcemy tylko może jakoś w weekend skoczyć,bo jest Gwiazdor w Macie, robi zdjęcia i Oli bardzo chciała..

słyszałam, ze jest fajna bombka, do której wchodzą dzieciaki jest fotka za 10 zł....

Jarzębinko to niezle ci sie chialo w takich korkach! Ale najwazniejsze ze młodzierz zadowolona!

chciało nie chciało, ale musiałam zwolnic M chatke aby miał spokój i ciszę, bo musi zrobić na przyszłą sobotę prezentacje swojego doktoratu ( bo mój M robi doktorat) wiec wybyłam z chłopakami aby mu nie przeszkadzali..... :tak:

jarzębinko w malcie? nie w malcie sanie, renifery, Gwiazdor i zdjęcie za free:tak:

Skrzat no właśnie o tym myślałam. Oli ma trochę po Pe te klasyczne, ale bardziej P z tego ma frajdę:-D

:)
No młoda mi zasnęła:D Więc mam chwilę dla siebie:p Pranie uszykowane, włącze jak mi pyknie tani prąd:D Obiad gotowy, więc mogę sie po necie trochę poszwendać:D
Lilou albo tez fajne są takie zestawy do malowania własnego serwisu z porcelany, widziałam:D A dla chłopca 1,5 roku może jakaś ciuchcia, Duplo (jak ma i się bawi) to oni co roku nowe modele wypuszczają, jakies konstruktorskie klocki!
Jarzębinko to super, ze robi doktorat:D

Ja mam problem z Basią i jej prezenetem gwaizdkowym:p Ma któras tego gadającego Puchatka może?

reklama
hej
ja już po kinie w sumie to takie przedstawienie i kino za jadanym razem. Ale jednak z 2 latkie ciężko tzn moja zosia jest raczej bierna jeżeli chodzi o jakieś zabawy i naśladowanie. Ale fajnie sympatycznie spokojnie:)

Lilou są tam jakieś dziewczyńskie lego jakoś na B się nazywa i jest domek i takie lalki bardziej.
Ale z creatora właśnie jest ten domek co skrzat pisze i jest suuuper:) a jak nie to może jakies planszówki??chyab że macie dużo... może jakiś zestaw do robienia koralików???

Tygrynka zobacz na ulotce.... może w skutkach ubocznych jest że występują częstow ymioty??? albo czasami sam odruch kaszlu pooduje wymioty...

Moja jeszcze nie śpi;/ hmmmm leży i coś tam sobie mówi..
Na obiad robię rybę a na kolację sushi bo m sobie zażyczył :) a jutro szkoła ;/

Do góry