reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Cześć

MamaGabi kurka wodna ale wysypalo Gabunie:szok: slyszałam, ze kosmetyki JJ uczulaja. Nikos ma te zjakies dziwne krosty ktore drapie tylko w nocy. Na klatce piersiowej i taka kaszka jest. Nie mam pojęcia od czego. Kupki robi ładne, rumienia nie ma.

Co do USG. Franczeski waży 1222 he he...gorna granica normy. Zdrowy lapką się tylko zaslanial wiec zdjeciowo zadnej rewelacji nie ma. Potem zeskanuje buziuchne. Taki jest sliczniutki. Nikos byl bardziej pucowaty a on taki delikatesik:-D

Do mnie dzwonili wczoraj znowu o szczepienie kiedy przyjde. Chcieli jutro to im powiedzialam ze nie:tak:jeszcze przytrzymam ich.

ja spalam 4h. Zrobilismy mala imprezke ale mam powera cos bym porobila. L. spi mlody juz 1,5h w lesie z dziadkiem. Dzis tylko na lutycka na cmenatrz i potem cytadela. Spokojnie więc:tak:

milego dnia kochane

reklama
hej:)

u nas nadal tak sobie,co prawda noc fajna bo Gaba po Zyrtcu ladnie spala ale o 6 rano juz sie krecila bo ja swedzialo wszystko,dostala znowu zyrtec ale oczywiscie plamy pojawily sie na twarzy, chociaz w niektorych miejscach juz zbledly i nie sa piekace, wiec czekam teraz az wstanie i zapadnie decyzja czy jedziemy na zastrzyk czy nie, pani doktor mowila wczoraj ze to naprawde w ostatecznosci juz.....

Marcia moja Gaba na 3d tez ciagle buzke zaslaniala:) a co najfajniejsze to to ze dopiero po jej narodzinach jak ogladalam po raz ktorys te usg zobaczylam ze wloski tez tam widac, wtedy nie zwracalama na to uwagi....

przysnelo mi sie na kanapie niedawno a miesko w piekarniku sie pieklo i niestety moj m nie wylaczyl piekarnika ani mnie niee obudzil i troche za bardzo sie przypieklo.... no trudno, dostanie na obiad najbardzije spalony kawalek...a co to niech ma....

Amanda gdzie ty sie podizewalas tyle czasu? opowiadaj....

nie pojechalismy na zastrzyk bo troche zaczelo Gabie zlazil, ale za to na twarzy sie pojawilo i jutro bedzie wiecej tego bo na czole juz jej powylazilo... wiec jak cos to znowu do lekarza.... biedna tak wieczorem tarzala sie po koldrze bo ja tak swedzialo.... mam nadzieje ze nocke jakos przespi....skzoda mi jej strasznie..... a tak wogoel to juz o 19.30 zasnela mi no to ciekawe o ktorej pobudka jutro bedzie.....

Hej u nas dzień aktywnie, właściwie to dopiero usiadłam. Rano wstałam jeszcze przed Basią i zabrałam się za golonki i ciasto. Potem poszliśmy dopołudnia na Górczyn, Basia na swoim rowerku 3 kołowym, więc w sumie szliśmy 40 minut w jedną stroną plus to co na grobach. Potem szybko do domku coś zjeśc i ja szłam z moimi rodzicami na Junikowo. Basia na szczęście ten spacerw w większości przespała:) ale wróciliśmy do domu około 16, myślałam że mi nogi w d... wejdą:p Ale fajnie pogoda ekstra:D Potem czekaliśmy aż dojedzie mój brat i w sumie obiadokolacja, kawką i pojechali. Więc my zadzowniliśmy po kuzyna Zet, oni uspili dzieci, my Basię i druga kawka wieczorna z nimi. Dziewczyny nie chwaląc się ciasto wyszło rewelacyjne, polecam:D:D:D:D

MamaGabi dzięki za rady z blachą ale na szczęscie kuznka miała:D więc po sąsiedzku zabrałam! Biedna Gaba, to może jednak po szczepieniu!!! Jak jej zejdzie to odczekaj jakiś czas i zrób test na skórze tym Johnsonem na jakimś kawałekczku skóry, wtedy będziesz miała pewność a przede wszystkim w przyszłości jak lekarze będą pytać to bedziesz wiedziała na co uczulona!
Marcia fajnie, że Franek rozwija się zdrowo i taki kawał chłopa:D Pokazuj zdjęcia!
Amandae co tam u Ciebie???

Witam ja tak na szybcika
biedna ta gabusia
Amandea gdzie sie podziewałaś skropnij choć czasem co u CIebie
u nas nocka nie przespana bo bartusiowi zęby wyłażą i maść tylko daje delikatne ukojenie ale teraz już oki tylko ja nie wyspana bo m se śpi.
Dobrze że na 9 ide do roboty bo na 6 to bym padła trupem pozdrówka napisze coś wieczorkiem

Cześć dziewczyny!

Mamy dzisiaj super pogodę na spacerki:) a mnie coś rozkłada:/

An82, na ząbkowanie super są niemieckie granulki Osanit.
Byłaś wczoraj w Przeźmierowie?

reklama
Hej kochane :-)
Bardzo wam dziewczyny dziękuję za słowa otuchy :-) jesteście kochane :-)

MamaG.
kurczę ale młodą dopadło, zdrówka jej życzę my walczyliśmy z wysypką jakieś 6tyg. u Luli, miałą ją od mydła :-(
Guziczku spóźnione życzenia dla Zosieńki :-)
An ja też tak pracuje więc musze się zastanowić jak to zorganizować :-)
Marciaa super że Franio ładnie rośnie :-)
my wczoraj od rana na Junikowo a później jeszcze cmentarz na Naramowicach :-) młoda padła w 3min bez mycia hihi (dzień dziecka)
a i panele położone !!! i jeszcze w niedzielę Ikea zaliczona i mamy nową sofę i mniejsze biureczko, a w ogóle wywaliliśmy stół i mamy dużo miejsca w pokoju zatem Lula może sobie latać :-) jeszcze tylko musimy powkłądać książki na miejsce, powiesić zasłony i bedzie ok :-)

Do góry