reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

hej
natuska zdrówka i obyście szybko wyszli!!!!
ajentka shark jest na ul. obornickiej :) zaraz za rondem obornickim w kierunku suchego lasu:)
karola z tymi prywatnymi żłobkami to ciężka i droga sprawa zależny na ile godzin potrzebujesz opieki bo są różnego rodzaju karnety.porozglądaj się może akurat coś się trafi fajnego.

ja dziś jadę na szczepienie przeciwko grypie:) ale powiem wam że jakaś zblazowana jestem po tym weekendzie..

reklama
Pewnie dlatego ze dzisiaj 3 dzien bez kupy... moze to ja meczy?

wszystko możliwe, poćwicz troszkę nóżkami na brzuszek i może pójdzie :tak:

z B lepiej jutro albo w srode wychodzi :)

aja z filipem na nowowiejskiego siedze :( rano najadł mi sie (nie wiem skąd wzioł) dafni dla rybek i tabletek uspokajających :szok: zaczał sie dziwnie zachowoywac i poejchałam z nimi najpierw do rodzinnej potem na krysiewicza a z krysiewicza karetka tutaj ;/ poki co nic mu nie zrobili ( tylko mierzenie temp)

po pierwsze dobrze, że z B lepiej i wychodzi.... ;-)
po drugie.... mały narobił Ci niezłego zamieszania, ale jak ma energie to chyba wszystko w porządku i Was tez pewnie na dniach wypuszczą, zdrówka i wytrwałości.... ;-)

kurcze szkoda że dopiero mówisz, właśnie dzisiaj umówiliśmy piątek i już cały weekend mamy zajęty :/ a na dobre ciacho, tym bardziej na urodzinki to chętnie byśmy wpadli :))
my mamy parking mochotoys, ogólnie badziew, bo średnio pasują elementy do siebie, Seba dostał na roczek od rodziny, ale teraz na pierwsze nieostrożne zabawy może być, potem dostanie lepszy ;) a wadera widziałam, fajny! ale nie wiem czy pasują elementy do siebie, ale chyba powinny? idź z jakimś swoim elementem do sklepu i poproś o dopasowanie ;):)

to ciacho mogę przełożyć na kolejny tydzień..... tydzień w te czy we wte młodszemu nie zrobi różnicy..... :-) a z tym elementem chyba muszę tak zrobić, zapakować do torebki i z nim chodzić na zakupy..... ;-)

Shark - Salon odzieży - odzież damska poznań Na serio fajne cichu tam są ale nie jest tam tak tanio chociaż mi się udało jeszcze wynegocjowac 20 zł mniej ;) jak to mama moja mówi głupi ma szczęście ;) Ania - mojemu Bartusiowi też sie tak działo że spał mi po 20 min np 3 drzemki, a jezeli chodzi o kupke to też miał problemy ale ja jak już 3 dni nie robił to się mocno stresowałam i dostawał Viburcol ale bardzo rzadko teraz dopiero zauważyłam że te czopki nie są na nie zrobienie kupki. Potem po 3 mc dawałam troche soczku jabkowego i rozluźniało go więc jedną kupke dziennie robił ale tylko po soczku jabkowym. Ciotka (lekarz) mówiła żeby dawać dużo wody. Jarzebnka ja jestem za nastepny tydzien ;) natuska - powodzenia życze

hello:)
Zakupy wczoraj szybkie, ale oczywiście nic mi sie nie podobało:( I tylko Basia wyszła z ciuszkami z H&M...ech muszę męża na DanHena namówić:D Warzywka i owoce kupione dla znajomych, a brat i szwagierka chcą dla Basia kupić na jakąś okazję:p
my wczoraj już mielismy iśc spać o 23, a tu na Skypie zadzwonila nasza przyjaciolka z Wawy...mielismy taka głupawkę że szok...łącznie z graniem na tamburynku i innych instrumentach przez kamerkę, ubawiłam się do łez:p
Macie jakiś pomysł co na rocznicę ślubu dla męża:p

Dzisiaj myślę co ze sobą począć, pogoda syf na maksa!
Na-tuska Filip jest niezły z tą dafnią, dobrze, że wiesz co zjadł i na pewno będzie wszystko dobrze! Super że z B. lepiej!
An82 dobrze że mama i Ty macie już kiecki:)
Tygrynka co do Dukana to duży był szał na tą dietę, ale ona bardzo obciąża nerki, bo jest białkowa! I lekarze są jej wrogami!
Ajentka problem z działką sam się rozwiązał i fajnie! Dla mnie działka w centrum miasta jak macie w lesie to nie ma sensu, a wam przedzieranie się na Hetmańską z Koziegłów to juz lepiej do Skoków bo bez korków i jeszcze do lasu i nad jezioro:)

Ostatnia edycja:
Ostatnia edycja:
Natuska duzo sily zycze! Musi byc dobrze:)

Ja z dwojga zlego wole cwiczyc, na diecie zadnej bym dlugo nie wytrzymalo bo zwyczajnie lubie jesc:-)

An mam wlasnie andzieje, ze mala z tych krotkich dzremek wyrosnie. Ale za to w nocy ladnie spi, zasypia 20-21, budzi sie miedzy2 a 4, spi do 6-8 i zazwyczaj naje sie i spi dalej do 9-10. Moze dlatego w dzien malo spi?

A z ta kupa to nie wiem jak jest, bo czytalam w necie ze melko matki jest tak przyswajalne i lekkostrawne ze moze nic nie zostac i kupy wtedy nie ma dlugo. A bakow puszcza mnostwo wiec nie wiem;)

Amandae, wlasnie chwal sie albo zal co z tym prawkiem!

Hej kochane
Natuska twoi Panowie to ci zapewnili emocje, no współczuję B. i Filip to też ładnie nawywijał, trzymaj się kochana!!!
Tygryś mi też się Salasamobójców podobała i jak wstałaś dzisiaj?? Podziwiam za chęć biegania :-) i to o tak nieludzkiej porze!!! Ale życzę wytrwałości :-)
Amande jak tam egzamin??
Skrzat ja mam to samo też na zakupach nic mi się nie podoba i w końcu zawsze coś Luli kupuje!!!
Jarzębinko to ja Kamilkowi oczywiście buziaki urodzinowe przesyłam, ale środek tyg. u mnie odpada :-(
Aniaa z tym spaniem dzieci to się zmienia jak w kalejdoskopie Lula jak była mała to też tak mało spała a teraz to w ciągu dnia jedna drzemka ale tak 2-3h :-)

U nas ok, dostałm @ i siedzę w robocie taka jakaś niewyraźna pewnie zajrzę później

reklama
hello:)
Macie jakiś pomysł co na rocznicę ślubu dla męża:p
... yyy striptiz :p nie wiem co lubi mojemu kiedyś zafundowałam jazdę gokartami w kinepolis , wy często chodzicie na jakieś fajne koncerty więc może bilet na jakiś z nich .

natuska - zdrówka dla Twoich facetów!!! Trochę się tego uzbierało ale spokojnie wszystko bedzie dobrze - musi być!
jarzebinka - chętnie wpadniemy z werką na urodzinki tylko my tak popołudniowe pory.
an fajnie, że udało się coś znaleźć :) kiedyś też kupilam tam kieckę ale ceny takie jak wszędzie.
Tygrynka - też czaje się żeby obejrzeć ten film dziś duzo czasu to pewnie się uda, a bieganie o 23 :) szalone kobiety :)
lilou - praca do 17.30 żłobek do 17 ale mąż bedzie odbierał lub babcia :)
koza - uuu jeszcze pogoda do bani ale życzę żeby czas szybko minął i pamiętaj czy się stoi czy się leży 2 tyś się należy :)
karola - nie pomogę co do żłobka prywatnego.

a co do opijania koniecznie !! ja chcemmmmm babski wieczór :)
no nic sprzątam dalej miłego dzionka!

Do góry