reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Chyba gorączka poszczepienna Zosie dosięgnęła. Już wieczorem wyła mi godzinę, ale jakoś udało mi się ją uśpić (myślałam, ze to raczej jakieś napięcie nerwowe). W nocy mi co godzinę się budziła, mam wrażenie że od dwóch nocy się nie najada :-(, więc jak się dzisiaj za którymś razem obudziła, zrobiłam jej mm i od razu zasnęła, a jak łapczywie jadła, aż mi się ryczeć chciało, że laktacja mi zanika. Czółko rozpalone, K. dał czopek i rano obudziła się wesolutka i chichrała się i tak do 11 znowu marudziła i znowu czółko gorące (a minęło 6h dokładnie od czopka), o 12 jej dałam drugiego, pocycała i zasnęła, teraz się obudziła w dobrym nastroju..

Boję się o odwodnienie, myślicie dać herbatki/wody?

Przepraszam, ze nie odpiszę jestem taka przejęta, choć pewnie przesadzam

reklama
Dziewczyny w przyszłym tyg w multikinie baby jest "o Północy w Paryżu" , bardzo chciałam to zobaczyć więc ja idę jakby ktoś się chciał przyłączyć to super. Tylko na 10 mam rehabilitację Stasia na Przyjaźni, mam nadzieje że się wyrobię.

Nadal nie posprzątałam w szafie :no: no nie mogę się za to zabrać.
Muszę też sie zebrać żeby wystawić ciuchy na allegro ale nie działa:/ możecie sprawdzić czy u Was działa?

amandea biedny Zosiak :-( nie martw się to po szczepieniu normalne, dawaj czopki, będzie ok. Jak nie chce mleczka to daj jej herbatkę. a masz czopki viburcol? to takie na uspokojenie, u Oliwki zawsze pomagały po szczepieniach i przy ząbkach.

Chyba gorączka poszczepienna Zosie dosięgnęła. Boję się o odwodnienie, myślicie dać herbatki/wody?

jak podajesz jej mleczko to możesz jej podać troszkę wody, ale jeżeli to mleczko było tylko jednorazowo i dalej tylko pierś to myślę, że nie trzeba dopajać, bo pierwsze łyki z piersi i tak sa rzadsze i powinny jej wystarczyć.....;-) i życzę aby gorączka szybko minęła

xxasienka, w kwestii lekarza ja nie pomogę :-(

chyba muszę zacząć się zbierać i urwać z pracy bo chyba będzie lało ...:szok:

Lilou niestety u mnie tez nie dziala all ;/
napisalam na FB do Ciebie :)

zrobilam pyszna zupke kalafiorowa z kurczakiem, Jula wszamala cala miche i jeszcze pol dokladki.
od rana probuje sie dodzwonic do przychodni i oczywisci nikt nie zamiarza odebrac!!! grrr a na szczepienie musze sie umowic, moze jak przestanie padac to wsadze Jule do wozka i pojade tam!

U mnie była kumpela, Basia nie chce mi os ostatnio jeśc obiadów, podziubie i koniec:( No ale mam nadzieję, że to chwilowe i przez te zęby!
Jestem ciekawa jak jutro pogoda, żadnych planów nie mam:( Może uda mi się w końcu poprasować, chyba że dziś wieczorem wszystko obrobię!
Już się cieszyłam na wolny weekend z Zet, a tu się okazało że mam ostatnie zajęcia na mojej podyplomówce;P Ech....Ale będzie z głowy!
Muszę iść do sklepu po pyrki i jajka, bo mam schab na kotlety a nie mam ich jak zrobić:p ale w taką pogodę to ruszać się nie chce;(
a o powortu Zet jeszcze 2h:p
Na-tuska wytrwałości z dietą!

witam się i ja :-) spotkanko rewelacja miło było poznać niektóre z Was (resztę znałam :-D)

Lilou pamiętaj o mnie :p
Marciaa sushimaniaczko ty jedna :p
na-tuska współczuję :-( ale dasz rade :-)

ej a mi allegro działa :szok:

Dzieki dziewczyny za info o tym macierzynskim-mowilam, ze Wy wszystko wiecie:-) A swoja droga to zyjemy w dziwnym kraju, jakby nie mogli zrobic w standardzie ze jest ten macierzynski 2tyg dluzszy, bo przeciez wiadomo, ze kazda matka z tego korzysta.
A jest gdzies specjalny wniosek o to przedluzenie czy sammeu sie pisze?

Polazłam do Biedronki i co oczywiście zmokłam, Basia się rozwyła bo ona niecierpi foli:( Ale mam co chciałam! Kotelty ubiet, przygotowane, zaraz wstawię pyrki i czekam na Zet, pogoda syf, myślę co by można porobic popołudniu!
Ja mam przerwę techniczną na Allegro!
Basia zjadła chociaż malinki!
Aniaa23
Ja chyba pracodawncy składałam pismo o wydłużenie macierzyńskiego, ale nie pamiętam już:-D
Amandae zdrówka dla Zosieńki, spokojnie będzie wszystko dobrze! A czemu miałaby Ci zanikać laktacja już?

reklama
Do góry