reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

uuuu...ale tu cisza...

chyba spiicie...

to juz nie halasuje,w takim razie...

acha,naja poszukalam takiej ksiazki, w mojej domowej bibliotece..heheh...pt.,,dlazcego kot mruczy" i niestety nie bylo tam nic,na temat jedzenia z jednego talerza.Sa inne tematy,np.dlaczego kot najpierw miauczy zeby go wypuscic na dwor,a jak go wypusci to zaraz miauczy zeby go wpuscic....zupelnie jak Moja 2 letnia corka teraz :) (odbiegajac od tematu),wiiec pytaj jakbys miala jakis inny problem ;) z kotem...
Jak mialam jeszce swoja kotke o iminiu LINUX (a jak Twoja kotka ma na imie) i mnie wkuzrala,to albo ja mowilam ze ja zaraz wloze do wanny i wykapie,albo leciutko psikalam woda,i na ogol skkutkowalo..na 2 dni...hehh

Pozdrawiam

reklama
Beatka - a tak się poukładało że Pani Doktor Kornobis była u nas wczoraj w donku prywatnie znam już ją wczesniej i rzeczywiście fajna doktorka zamiast ładować małemu antybiotyk zapisała homeopatyki

Z alergią to u nas tak że mały ciagle choruje od października z przerwami brał już 2 antybio - wreszcie jakiś lekarz stwierdził że to może na podłożu alergicznym, prosiliśmy o konsultację innego learza i potwierdził. Największym problemem sa napady kaszlu krtaniowego - takiego suchego męczącego i katary które nie kończą się po tygodniu ale wleką w nieskończoność.

Justynaj w poniedziałek jadę do Centrum Alergologii na Bogusławskiego Katka mi doradziła to miejsce umówiona jestem z lekarzem specjalizującym się w alergii małych dzieci dam znac jak to wyszło i czy byliśmy zadowolenii

Pozdrawiam
Basia

Cześć Dziewczyny ,
Sorry ,ze tak długo się nie odzywałam , ale mam teraz niezły dym w pracy i wracam tak padnięta ,że zasypiam po wykapaniu Młodego. Dzisiaj mam urlop , bo idziemy na szczepienie...Kuba spi więc nadrabiam zaległości. Co do alergii to my też mamy problemy. Na początku ( w 6 tygodniu )stwierdzono skazę białkowa. Głodziłam sie jak nie wiem co ( ryż...ryz..marchewka...) a Kubę wciąż wysypywało. Już nie cycolimy , Mały pije Nutramigen i dalej szorstkie policzki i rączki. Wypróbowałam już chyba wszystko. Chodzimy do dr. Stachowskiej do Centrum Alergologii na Bogusławskiego i ona mówi że trzeba przeczekać. Jestem bezsilna. Kąpię Małego w mączce ziemniaczanej , myje mydełkiem lapikar i natłuszczam ciałko a-dermą. Antyświądowo ( Mały drapie się niemiłosiernie) podaje kropelki Fenistil. Wszystkie zabiegi trochę łagodzą , ale zmiany na skórce są cały czas. Moze macie jeszcze jakieś sposoby. Czy któraś z was stosowała krem Elidel ?
Pozdrawiam goraco w ten mroźny dzionek
aska

Witam Poznanianki :)
Ja co prawda narazie udzielam sie na watku Bydgoszcz reaktywacja, ale jestem w trakcie zalatwiania wszyskiego co zwiazane jest ze sprzedaza mieszkania, po czym bede wlasnie szukac czegos w Poznaniu, bo sie da Was przenosimy :)
Takze tez sobie poczytalam rady dla Slowiczka w sprawie dzielnic. Moj maz juz tam pracuje od jakiegos czasu i tez mowi ze nie chcialby mieszkac na Wildzie - o Jezycach nie wspominal.
A skoro mowa o mieszkaniach - musze powiedziec ze macie prawie 2 razy drozsze niz w Bydgoszczy. Jezeli ktoras z Was jest wtajemniczona w ceny mieszkan to bedzie wiedziala o co mi chodzi - Ja bede baaaardzo zadowolona jak moje 53 m2 i 3 pokoje uda mi sie opchnac za 100tys. W Poznaniu ledwo kawalerke bym pewnie dostala.
No w kazdym badz razie chcialam sie Was spytac co myslicie o komunikacji z takich miejsc jak Kozieglowy luz Lobon ??? Bo te okolice tez bierzemy pod uwage. Oczywiscie chcialabym najbardziej Rataje albo Piatkowo - bo podobno najbardziej polecane dzielnice, ale tam sa wysokie ceny - a nie chcemy sie w zbyt duzy kredyt ladowac, zwlaszcza ze docelowo i tak marzy nam sie maly domek za miastem :)
Z gory dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam wszystkie poznanskie mamusie i przyszle mamusie tez :)

Wanda nie rezygnuj z Rataj myśmy dokładnie rok temu w styczniu kupili mieszkanie na os. Powstań Narodowych to Górny Taras Rataj 47 m za 98 tys. fakt że do remontu ale w takim stanie że mogliśmy się od razu wprowadzić a remon robimy od roku na raty.

Pozdrawiam

SIABA - ale mnie pocieszylas teraz :) :) :) Nawet nie wiesz jak bardzo - czyli jak sie dobrze poszuka to mozna cos znalezc ??? A powiedz mi tylko jeszcze czy przez posrednika czy udalo Wam sie prywatnie znalezc ???

Cze dziewczyny...
u mnie dzisiaj dzien wyjatkowy.Nie wiem co sie stalo,ale moja mala zasnela w dzien?!? i spi juz pol godzinki :laugh:

Aska73 ja nie uzywalam kremu o ktorym piszesz ,ale zajrzyj do dzialu dla alergikow na tym forum.I druga rzecz,nie dawno malej wyszlo wielki uczulenia prawie na calym ciele.tez myslalam ze trzeba bedzie isc do alergologa,a poszlam w koncu najpierw do dermatologa.Ja na Twiom miejscu poszlabym do tego specjalisty na taka konsultacje.Skoro od lekoe zalecanych przez alergologa zmiany skorne nie ustepuja,warto poszukac przyczyny.A dermatolog zna sie na tym.Ja bylam z mala u dr Wojcinskiej na Szwajcarskiej tel.8739-000.Jest do dermatolog dzieciecy,mila starsza pani,odpowie na kazde pytanie.Co najwazniejsze z mojego pkt widzenia,nie przepisuje siatki lekow.Malej przepisala 2 i pomoglly.

SIABA
- daj znac co z malym po pon wizycie.

Pozdrawiam

Katka, gratulacje :laugh:

Aska, my uzywalismy Elidela (tak sie odmienia?) - polecam z czystym sumieniem! drogie, ale b.sqteczne. malemu wszystko z buzi zlazlo w tempie expresowym. ale fakt, ze i tak trzeba przyczyn szukac, bo leczyc tylko sqtki to sie wsciec mozna.

reklama
Do góry