reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

słowiczek za najbardziej niebezpieczne są uznawane Wilda i Jeżyce,jest tam najwęcej rozbojów,napaści kradzieży
ja mieszkam od 20 lat na Piatkowie i czuję się w miarę bezpiecznie
ale nie ma reguły-bandyci są tak naprawdę wszędzie
no...w Pyrlandii chyba najmniej ;)
a propos czasem bezpieczniej poza domem-dzisiaj u nas w bloku wołalismy pogotowie gazowe,ktos bawił się przyłączem
tak więc korzystaj z życia i nie myśl o bandziorach
ps..ale w nocy raczej po centrum sama nie spaceruj :)

dziewczyny,dzięki za namiary
ja tymczasem byłam u dr Mościckiej,jest neonatologiem,pediatrą z Polnej
zobaczymy,ale pocieszam się,że jest od maluszków
na wizycie była solidna...

reklama
Witam,

dziewczynki okazało się że Mati jest alregikiem i szukam namiarów na jakiegoś dobrego alergologa dziecięcego może ktoś mi kogoś doradzi?

Pozdrawiam

Słowiczku -nie ma za co :laugh:
Również nie polecam Wildy ani Jeżyc. Jest tam raczej niebezpiecznie i w dzień i w nocy :mad: Ja natomiast całe życie mieszkam na Lecha (Rataje) i nie jest źle choć wiadomo jaka jest dziesiejsza młodzież. Gdziekolwiek by się człowiek nie ruszył to i tak isteniej jakieś prawdopodobieństwo, ze po kubku ;D dostanie
Siaba - dr Bauwas też jest dobra ale ja chodzę do dr Kornobis i mi bardzo ta kobitka odpowiada

A mój Matuś ma uczukenie na jakieś cholerstwo a dokładnie na zielska zawarte w herbatkach. Całe policzki biedak ma w chrostkach, ciagle się po nich szudra i ogólnie jest niespokojny. W nocy budzi mi się co 2 h buuu. Ma zapisane leki antyhistaminowe a także maść do smarowania buzinki. Muszę wyeliminować seler, wszelkiego rodzaju herbatki, mięsko mam podawać co drugi dzień a nie codziennie i takie tam jeszcze inne rzeczy :mad: Jak nie ukrop to sraczka normalnie...

A teraz zmykam się kąpać i lulu do wyrka
Papatki

Slowiczku Jak juz pisalam,mieszkam na Piastowskim
(Rataje) i nie jest źle choć wiadomo jaka jest dziesiejsza młodzież. Gdziekolwiek by się człowiek nie ruszył to i tak isteniej jakieś prawdopodobieństwo, ze po kubku Szczerzy się dostanie
,ogolnie zgadzam sie z dziewczynami.

Och dziewczyny z tymi chorobskami jest pzrekichane,zawsze cos wyskoczy..

SIABA - dobrze,ze to nie pluca znowu.Co do alergologa nie moge Ci nic polecic,bo w koncu malej nie byla potrzebna wizyta.Ja ja zapisalam do Centrum allergologii na Boguslawskiego,bo slyszalam ,ze jest dobre.

Pozdrawiam

Siaba moja Wiktoria prawdoodobnie też jest alergikiem,także chyba będziemy mieć wspólny temat (akurat wolałabym mieć lepszy ;)) jesteśmy na etapie sprawdzania,ale jeśli to się potwierdzi to też będziemy poszukiwać alergologa :(

jak zaczelyscie dochodzenie do tego, ze dzieci moga miec alergie? jakies wstepne badania czy cos takiego? ja sama jestem, zastanawiam sie wiec, jak mlody, bo pojecia nie mam, po czym to rozpoznac.

mam problem wychowawczy pod haslem 'KOT'.

jak jej wyjasnic, ze moj talerz jest moim talerzem? jak wytlumaczyc, ze dywanu sie nie zjada? jak przekonywac, zeby nie obgryzala kabli i wychodzila spod mebli?

qrcze, dotad jak maly zasnal mialam troche czasu dla siebie. a teraz, odkad kicia sie rozpanoszyla na dobre w domu.. szkoda gadac.

do listy pytan dopisuje:
jak wyjasnic, ze nie pije sie z mojego kubka?
jak sciagnac skutecznie i na dlugo kota z klawiatury?

cześć naja!
jeśli chodzi o alergię, to u nas jest wysoki stopień prawdopodobieństwa,oboje z mężem jesteśmy alergikami,tyle,że mąż jakiś czas temu się wyleczył
po drugie mała ma taki katarek,ale wygląda to na katar sienny i odkryłam,że jak kładę ją na mojej poduszce wykonanej z pierza to znacznie częściej kicha
raczej kicha rano i wieczorem,kiedy alergeny są najbardziej aktywne (te z powietrza)
wyszła jej wysypka i myśleliśmy,że to od antybiotyku,ale niekoniecznie
antybiotyk ten ma smak truskawkowy,a truskawki są silnym alergenem
także mamusia musiała odstawić pozostałe pokarmy będące silnymi aleregenami:
mleko,seler,jajka,czekolada,truskawki,orzechy,cytrusy
kurcze co ja właściwie mogę jeść? stosuję tą dietę alergiczną przez 7 dni i wtedy zobaczymy,czy wysypka zniknie
usunęłąm też poduszki z pierza i mam nadzieję,że nie okaże się, że mała jest uczulona na mojego ukochanego sznaucerka :(

reklama
Do góry