reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

reklama
amandea - ZDASZ MY TRZYMAM KCIUKI ja bym zdala na miescie napewno lepiej by mi poszlo niż jak zdawalam ale za chol... nie zdalabym testów

asienka - ja rodzilam na polnej i powiem tak ehhh (dużo opowiadań) ale w skrócie:
- na oddziele ginekologi było fajnie nudy ale spoko (polozne fajne)
- na położnictwie czas szybko lecial super położne dużo pomagają i zmuszja do chodzenia (miałam cesarke) pediatra tez spoko.
- porodówka: położne oki (nikogo nie mialam oplaconego), lekarze tez w porządku ale usg zrobili mi i wyszlo im ze dziecko wazy 4200g (po cesarce dziecko mialo 4700g) granica pomyłki duża ale ponoć tak mogło być ehhh. męczyli mnie do 20:30 aż sie zdecydowali na cesarke gdzie pęcherz mi przebili około 12 "żebym szybciej urodziła" i co było zielone wody (12 dni po terminie), dziecko zakrztusiło sie smółką

Ale musze powiedzieć że Bartuś od razu został skierowany na neonatologie pediatra na sali operacyjenej mi wszytsko powiedziala dlaczego zabieraja malego i takie tam, S mógł być na neonatologii tyle ile chciał. Po 6 h obserwacji dziecko przywieźli do mie i był ze mną cały czas.

Ania23 - przyjedz do jutro nas bedzie fajnie

Tygrynka - damy Ci wszytskie dzieci i bedziesz miała 4 szt razem hihihi zrobiłabym ci takie zdjęcie fajnie by to wyglądało ;)

Natuska - i mój ulubieniec Filipek będzie spał :-(, zdjęcia dodane na życzenie

Lilou - miałam Ci mówic zmien na fb date pod zdjeciem, Staś jest taki maczo jak go zobaczyłam na twoich rękach ;)

Ajentak - Mareclek był i jest kochany ;) nawet jak się złości

Marcia - miło mi było Cię poznać

Skrzat - żeby nie było że nikt do Ciebie nie pisze ;) wysłać Ci Pana Tadeusza ;) ? Napiszcie gdzie jesteście po kinie to dołączę chyba że pojedziemy do Lubonia ;)

Witam nowe mamy ;)

hello:)
Ja właśnie usiedłam;P
Dzięki dziewczyny za wspaniały dzień:)
Basia nagrandziła jeszcze u teściów;P A potem pojechalismy do moich bo zapomniałam PINu do kom i musiałam znaleśc kartkę z PUKiem:p Ale byłam wkurzona na swoja sklerozę:p:-D:-D:wściekła/y::wściekła/y:

Spać mi się chce, Baśka zasnęła zaraz po powrocie do domku, mam nadzieję, że jutro będzie cieplej:)

Witam nowe mamy:D Jagmar ja też mieszkam na Grunwaldzie:D A gdzie będziesz dokładnie!?
Co do szpitala to też rodziłam na Polnej, a nie znałam tam nikogo, przy porodzie były 2 położne i 2 lekarzy, opieka bdb:)

An u mnie powiedzieli w dzień porodu że mały waży 3,5/3,6 a urodził się 4,1 więc też 500g różnicy, więc może faktycznie mają taką (!) granicę błędu ;) z czwórką to już bym chyba sobie nie poradziła ;) a Bartuś jest słodziak, jak się do cioci Tygrynki uśmiechnął to ciocia się rozpłynęła z zachwytu :D

Skrzat ja do Ciebei też piszę, widzisz?? :D

Tygrynka widzę widzę:p
Czy ktoś kupuje bilet na jutro on-line? Może w jednym rzędzie etc? Bo weszłam na strone i nikt nie kupił, a przez neta jest za 10 zl:)
Na-tuska no jak śpiąca? Wymęczyłyście mnie dziś:p

A Basia u teściów non stop sama chodziła:)

dajcie emaile to wysle wam zdj
amandea tobie tez przesle te ostatnie zdj od razu sorka ze tak dlugo ( tylko gdzie ja je mam:rofl2:)

Mam Basie, Stasia, Marcelka, Weronisie, Dobrusie. Nie mam Sebastianka, Emilki i Filipka ale obiecuje że nadrobie ;) (tych co byli)

Ostatnia edycja:
reklama
witam o poranku i witam nowe mamusie...... :tak:

Witam nowe mamy:D Jagmar ja też mieszkam na Grunwaldzie:D A gdzie będziesz dokładnie!?

to więcej nas z Grunwaldu ...... :-)

super, ze spotkanko Wam się udało i planujecie następne..... przyjemności ...... i mam nadzieję, ze kiedyś i ja się załapie.... :tak:

Do góry