reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Witam nowe Mamusie! Gratuluję ciąży! Kogo się spodziewacie chłopak, dziewczyna?

Jagmar no to są już trzy Zosie na forum :-) Zdrówka, oszczędzaj się, co by z Dzidzia wszystko dobrze było. a jak Ty się czujesz?

Asieńka (moja imienniczko :-)) ja rodziłam (pierwszy raz :-) w św. rodzinie, moja opinia bardzo dobra, co do Dzieci i Tatusiów to jest tak że mogą obejrzeć Noworodki przez szybę w określonych godzinach dwa razy dziennie, prosi się pielęgniarkę o podsunięcie własnego Maluszka (tak przynajmniej jeszcze w maju było:-)) Miałam poród rodzinny mieć z Mamą, ale sala do porodów rodzinnych była zajęta i rodziłam sama - opieka bardzo dobra, położna super prowadziła (nie chodziłam do szkoły rodzenia), studentki trzymały na duchu i zagadywały (zgodziłam się żeby dwie dodatkowe patrzyły na sam poród), bardzo troskliwie się opiekowały, lekarz co mnie szył jajcarz, więc na pewno tam wrócę (choć nie prędko).

Ciąża jednak przebiegała książkowo, byłam zdecydowana rodzić na polnej w razie jakichkolwiek problemów, tam jednak jest lepszy sprzęt itd. poród też mialam lekki rodziłam 2,5h więc nie wiem czy moja opinia jest obiektywna.

Dziewczyny jak spotkanko?

Teraz Wam wyjawię że nie przyszlam, bo K. dostał wolne przedpoludnie i u dentysty z Zosią pilnowałyśmy zeby nie uciekł z fotela :-D

edit: widze asieńka że chłopca się spodziewasz Michała na Mikołajki :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam nowe mamy

amandae ale fajowy Zosiak w avatarku:tak:

Mnie sie akademia nie podobała. Nic madrzejszego nie powiedzieli co w gazetach wyczytac mozna. I na koncu ta reklama butów reeboka:-D
Mojemu dziecku też się nie podobało, focha na cały swiat zaliczyl to jazda do domu. Potem dostal loda i cały w skowronkach....:-D

Witam nowe mamusie :) będą kolejne dzidziuisie :D ja dzisiaj trójeczkę maluszków trzymałam - Stasia, Bartusia i Dobrusię - i znowu bym chciała mieć swojego maluszka... :D
Ja rodziłam na Polnej i byłam zadowolona, chociaż z jedną polożną sprawdziła się plotka, że są tam niefajne ;) ale ogólnie polecam!
Spotkanie dzisiaj super! Najpierw akademia - mamuśki miały wiekszą frajdę niż dzieciaki, najchętniej zostałybyśmy na pogaduchy na mega łóżku :D w ogóle wszystko świetnie poza jedną rzeczą, ale co tam, nie będę się nad tym rozwodzić ;) potem byłyśmy na kawce w umberto i na placu zabaw, dopiero wróciłam do domu :D Sebastian padł ze zmęczenia :D

Ja też dotarłam nie wiem jak bo kawał drogi na ręcznym jechałam :-D P mnie kiedyś zabije :p ale to przez presje że Natuśka przede mną :-D Ogólnie super dzień dla mnie , fajnie mi się z Wami rozmawiało ;)

Witam nowe mamusie!

amandea no tak chłopa trzeba pilnować:-Dmój wczoraj też u dentysty był ;0 śliczna Zosia w awatarze:) aa Jutro idziemy do multikina baby może się przyłączysz??

Guziczku poprawy humoru życzę! mam nadzieje że to nic poważnego!

Lecę kąpać Stasia bo wymęczony. I czekam na Oliwkę bo stęskniona jestem..Staś też ;-)

Ale zazdroszczę Wam tego spotkania, no ale musiałam go tam pilnować bo już po drodze się wycofywał, a jeszcze potem przeżywał (najbardziej znieczulenie). No i obiecałam nagrodę, to sobie wybrał: ochraniacz na hełm w leśnym amerykańskim kamuflażu no żesz... no ale zęba wyrwał a słowo się rzekło :-D

Lilou o ja bardzo chętnie, na którą to jest? Na malcie? Hahah to Zosia dołączy do pocztu trzymanych przez Tygrynkę niemowląt :-)

No ja chodzę często i jak dotychczas nie zdarzyło żeby nie można było obejrzeć filmu ;-)Może też się przyłączysz?

amandea film jest na 12 w Malcie. :)

natuska a bo przede mną jechał jakiś świr :p zmieniał pas co chwila:p a potem na rondzie jaka baba(;) wmusiła i zagrodziła przejazd. No ale dojechaliśmy bezpiecznie, Staś gadał do karuzelki.
FAjnie że się zbierzesz jutro:) znów będzie nas tyle , furorę będziemy robić;)

reklama
lilou dziękuję ale ja jestem leżąca i niedomagająca ;-) "wypoczywam" do 36tc

na-tuska obawiam się, że z moją Zosią oglądanie filmu tak by właśnie wyglądało. bardziej myślałam o ssakach niemowlakach, których nie można rodzince podrzucić bo za małe.

Ostatnia edycja:
Do góry