reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Guzik hehhehe wczesniej bym zwymiotowała zanim bym coś takiego zrobiła. heheh
teraz mam kolejne wyzwanie ...Filek chce tort traktorek. zobaczymy co mi wyjdzie.
na życzenie dla tesciowych PALUCHY WIEDŹMY
http://smaker.pl/przepisy/ciasta-i-desery/przepis/paluchy-wiedzmy,22053

Natuśka. to w kóleczku wiem ze to kwiaty!!! az taka durna nie jestem mówie o tych trawach przy tych kawiatach. co się rozrastają i powoli opanowały całą przestrzeń.

Ostatnia edycja:
reklama
a czemu tak od środka roku.... nie lepiej od poczatku czyli od wrzesnia aby się razem integrowały dzieciaczki od początku.... :tak:
a pakowań współczuję, bo w tym roku tez to przechodziłam......rodzice, morze, kaszuby, rodzice.....

to też fajnie czas wakacyjny spędziłaś:tak:
a o zimowe przedszkole nam chodzi dlatego że wtedy planuję iść do pracy, młody skończy dwa latka, może z pampersów wyjedziemy,.. ale może przeczekamy jeszcze kolejne wakacje i pójdzie jak będzie miał 2,5 roku...

Tygrynka a nie mieliście rezerwacji nad morzem na 2 tygodnie?? I na jaką działkę teraz jedziecie?

my byliśmy tydzień na Mazurach u rodziców, ponad dwa tygodnie w Karwii, potem tydzień na działce w lesie bez neta i ledwo co z komem :-D bosko! teraz są u nas znajomi a we wrześniu czeka na nas jeszcze Łódź i Wrocław :-D tak wspaniale spędziłam ten czas, że czuję że żyję, odpoczęłam za całe dwa lata, bo w zeszłym roku tylko na Mazurach byliśmy...

Tygrynka jak cos to dawaj znaka co z Ol.masz moj kom?

ja już czekam na Ciebie w Poznaniu :* niefajnie z tym samochodem :wściekła/y: a jak tam sobie radzisz z tęsknotką za mężem?? przytulam!

Tygrynka Może Ty napisz książkę "Tygrynka na krańcu świata", co Ty się kobieto najeździsz:-D

a tam na krańcu świata, ja wiem że Mazury to prawie Syberia, ale to nawet nie koniec Polski ;-) kiedy kawka?? mam fajną książkę dla Ciebie: Wojny w Spa :-D

UWAGA ROZDAJE PTASZKI :-D

ja też chcę ptaszka, ja też!!

Ajentka ja też musze sobie poczytać tą ksiązkę bo Lula zaczyna psocić :-)

a masz tę ksiązkę? mówię o Języku Dwulatka, bo jakby co (i jakby każda inna też chciała oczywiście) to mam w pdf chyba:tak:

nawet ostatnio moj m cos wspominal o przeprowadzce spowrotem na mazury ale pod wzgledem ekonomicznym nei ma co tu wracac.... zero perspektyw na orzyszlosc wiec ja chce narazie tam zostac:) poza tym co ja bym bez dziewczyn zrobila...

dokładnie, u mnie jest tak samo.. mój chce na Mazury (tyle że on rodowity Poznaniak) ale zero perspektyw tam.. no i brak takich mamusiek:-D

Joanna - u nas są takie spotkania że np okolo 14 mamuś bylo w starym zoo to mi się podobało bylo wtedy super Tygrynka musisz coś podobnego zorganizować bo ty tak umiesz.

jak każda inna:tak: ale lubię jak Was jest dużo, co prawda nie da się wtedy z każdą pogadać ale jest fajnie, gwarnie :-D to kiedy dziewczynki?? bo chyba dzisiaj byłyście (tzn wczoraj)? ja na przyszły tydzień sie piszę bo teraz mamy przyjaciół u siebie:tak:
i gratuluję nowej pracy i życzę udanych wakacji w Iławie!

w ogole wzruszyłam się. Młody siedział na kanapie i mówię gdzie mama ma dzidzię...a on wstał podniosł mi kiecke dotknął raczka i się przytulał i tak kilka razy...:happy2:

o jaaa ale słodko :sorry2: jak się w ogóle czujesz?? możesz się już ruszać, wszystko gra?

A dzisiaj rano zjawili się u mnie panowie z administracji że rzekomo zalałam sąsiadkę z dołu!! A u nas suchutko?? Znowu sobie durna baba wymyśla blleeee :-( A jeszcze wczoraj pisałam eski z Tygrynką i nie ma bidulka zasięgu ale dopytywała co u was :-)

co ta sąsiadka znowu wymyśla:wściekła/y: pozbądźcie się jej!! dzięki za smska :* fajnie że Lula już lepiej w żłobku! to co, kiedy będziemy sąsiadkami? ;-)

w ogóle to witam nowe mamuśki!!
coś poodpowiadałam, poczytałam wszystko - z całego tygodnia! jestem z siebie dumna :-p ale trochę już późno, alkoholu też trochę było no iklops, nie pamiętam :-p
Guziczek to też się najeździsz, super! a czemu nagły ślub siostry m? fajnie że znowu nad morze, oby pogoda była to jeszcze skorzystacie:tak: pochwal się sukienką jak znajdziesz!
Natuśka dzięki że byłaś u Anielki, super że taka rezolutna mala się robi:tak: a masz jakieś fotki?? w ogóle podaj mi maila to wyślę Ci jeszcze te co ja mam z Kasią, co?

skrzat juz kiedys mialam Cie pytac bo Ty serialowa jestes;)jakie polecasz?w cos sie bym wkrecila:)

a jakie lubisz? jak horrorowato-kryminalne to polecam 13odcinkowy Wyspa Harpera (Harper`s Island), trzyma w napięciu:tak: no i mój ukochany Dr. House:sorry2: podobno fajny jest też Dexter, Mentalista, Magia kłamstw...

dobra, idę spać, dobranoc:tak:

laski ja jestem taka idiotka że szok ale o tym później.
Filojn a tort na pewno ci wyjdzie :) może ja złożę jakieś zamówienie u ciebie ale wpierw muszę ochłonąć;/

Cześć.
Tygrynka witaj na poznańskiej ziemi :-)
Ja juz jestem mama mobile :) Czuję się dobrze. Maluszek kopie więc jestem spokojna :-)

Niko gorączkuje dziś dalej. Bylismy u pediatry ma lekko gardzielko czerwone ale może to 3 dniówka. Jak tak to powinno go jutro wysypać. Wczoraj mial 39.3 i byl nie do zycia. Caly dzień spal i zjadł tylko kaszke...biedulek moj :(

A ciasteczka wizualnie malo apetyczne ale może smaczne :)
tyle o mnie. Potem Was doczytam

nadrobiłam i odpowiadam.....:-)

jarzebinka ja raczej jutro nie dam rady ;/ moja mała ma imieniny...:)

wszystkiego naj, najlepszego dla córci... radości,słoneczka....... ;-)

ja tez wczoraj nie dałam rano, bo o tej16.00 zrobiło się tak gorąco, że żal mi było ciągać dzieciaki na plac zabaw,może dzisiaj dam radę, o ile się wypogodzi...... ;-)

Joanno spotkanie bardzo sympatyczne, co do jutra to nie wiem czy dla nas nie za ciepło?

Dziewczyny jak czytam o ząbkowaniu, to zaczynam się bać ...

a na plac zabaw jak pisłam wyżej wczoraj tez nie dotarłam...... :-(

ząbkowanie nie musi być straszne, ja u starszaka wogóle nie wiedziałam kiedy, a wszystkie ząbki już były...... ;-)

Zapraszam do siebie dzisiaj albo jutro ? wypijemy kawkę a dzieciaczki zrobią małą demolkę:) skusi się ktoś ?

jakby pogoda na popołudnie nie dopisała na plac zabaw, toja ewentualnie mam dziś wolne popołudnie.... tylko dokąd..... :happy:

czy jutro jakies spotkanko bedzie? Ajentka cos pisalas o czwartku? ok 13 bede raczej wolna
pisac pisac

jest plan 16.30 plac ;-)zabaw Bukowska/Przybyszewskiego... ale czy pogoda dopisze... ewentualnie poziomka zgłasza propozycje kawki u niej..... :tak:

witam czy moze jest ktos z dzielnicy Głuszyna? - tak to rowniez Poznan:)

witam nowa mamusie......

laski ja jestem taka idiotka że szok ale o tym później.

:szok::szok::szok:

Niko gorączkuje dziś dalej. Bylismy u pediatry ma lekko gardzielko czerwone ale może to 3 dniówka. Jak tak to powinno go jutro wysypać. Wczoraj mial 39.3 i byl nie do zycia. Caly dzień spal i zjadł tylko kaszke...biedulek moj :(

zdrówka.....:tak:

Tygrynka, jako 2 -latek to chyba raczej żłobek, a 2,5 już jest szansa do przedszkola ( przynajmniej wg mojej wiedzy) jeżeli chodzi o państwowe.... chyba , że prywatnie.....;-) i witamy w Poznaniu..... nie ma jak w domu......:-D

Ja juz jestem mama mobile :) Czuję się dobrze. Maluszek kopie więc jestem spokojna :-)

super że już lepiej, to kiedy kawka? :)
biedny Nikoś, niezła to gorączka :( oby szybko poczuł się lepiej!

Tygrynka, jako 2 -latek to chyba raczej żłobek, a 2,5 już jest szansa do przedszkola ( przynajmniej wg mojej wiedzy) jeżeli chodzi o państwowe.... chyba , że prywatnie.....;-) i witamy w Poznaniu..... nie ma jak w domu......:-D

tak, prywatnie. mam za blokiem prywatne przedszkole, z okna widzę że chyba fajne :) pani mówiła że nawet 18miesięczne przyjmują i to od połowy roku, ale ja chyba jednak jeszcze poczekam..

Guzik co jest??
Natuśka pokaż fotki!
a za oknem ładnie się robi:tak: ja mam dzisiaj w planach rozpakowanie się, pranie, no i może spacer na Cytadelę:tak: jakby się ktoś wybierał to niech da znać, my tam będziemy krążyć ze znajomymi :tak:

reklama
Do góry