reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Witam!

Natuska Przepraszam że tak na ostatnią chwilę ale właściwie to już napisałam wcześniej że się składam i nie zmieniłam zdania, nie mam też nic przeciwko Natalii:-D
Lilou Książki, które póki co wyszukałam to:
Michael Weaver "Impuls", Rebecca Eckler "Wpadka", Elin Hilderbrandt "Piasek w butach". Terry Pratchett "Nacja", Yoyo Moyes "Srebrna Zatoka", Paulo Coelho "Alchemik", Katarzyna Leżeńska "Kamień w sercu". Polly Williams "Wzloty i upadki super mamy", Nadeem Aslam "Mapy dla zagubionych kochanków", William Wharton "Spóźnieni kochankowie", Małgorzata Kalicińska "Dom nad rozlewiskiem", Tony Parsons "Kroniki Rodzinne", Nicholas Evans "Odważni", Maria Lidia Kossakowska "Siewca Wiatru", Kevin Hearne "NA psa urok", I część sagi Zmierzch, "Skrzywdzona", gdzieś jeszcze powinnam mieć "Wyznania Gejszy" i "Kwiat Pustyni". Jakby ktoś coś chciał pożyczyć to nie ma sprawy.
mamaGabi Pozdrów Julkę i niech szybko wymyśli coś z netem.:tak:

Jakoś nie mam weny nic więcej pisać, lecę czytać książkę od Tygrynki bo jak wróci to będzie mnie ścigać.

Dobranoc.

reklama
Jakoś nie mam weny nic więcej pisać, lecę czytać książkę od Tygrynki bo jak wróci to będzie mnie ścigać.

no ładnie! czy ja kiedykolwiek kogoś ścigałam?? :-p jeśli już to będę Cię ścigać o: kawę, wycieczkę rowerową, sushi, imprezkę :-D
a z książek zamawiam sobie: Michael Weaver "Impuls", Rebecca Eckler "Wpadka", Elin Hilderbrandt "Piasek w butach". Terry Pratchett "Nacja", Yoyo Moyes "Srebrna Zatoka", Katarzyna Leżeńska "Kamień w sercu". Polly Williams "Wzloty i upadki super mamy", Nadeem Aslam "Mapy dla zagubionych kochanków", Nicholas Evans "Odważni", Maria Lidia Kossakowska "Siewca Wiatru", Kevin Hearne "NA psa urok", I część sagi Zmierzch, "Skrzywdzona",
i w sumie Kwiat pustyni i Wyznania Gejszy też mogą być, bo dawno czytałam i nie pamiętam szczegółów.. a Kroniki rodzinne to też sobie kupiłam w Biedronce :-D razem z tym namiotem co za kazdym razem się wkurzam jak go składam:-D
aha ja te książki bym odebrała pewnie w okolicach wrześniach, więc ktoś może zdąży przeczytać przede mną;-) na razie lecę serię kryminałów Mankella... i za każdym razem wychodzę z czymś z kiermaszu książek, tego jest tutaj mnóstwo a na kazdym napisane "najtaniej nad morzem" :-D

mieliśmy małą imprezkę w pensjonacie, czas spać ;-) dobranoc!

mamaGabi - byłam w Activi w Rondzie super nawet nie wiem kiedy ta godzina minęła :), malej najbardziej spodobał się dmuchany zamek na którym mogła skakać no i ... kolorowanki :)
natuska - daj znać jak już będzie wszystko wiadomo, ile wpłacać.

a z książek zamawiam sobie: Michael Weaver "Impuls", Rebecca Eckler "Wpadka", Elin Hildenbrandia "Piasek w butach". Terry Pratchett "Nacja", Yoyo Moyes "Srebrna Zatoka", Katarzyna Leżeńska "Kamień w sercu". Polly Williams "Wzloty i upadki super mamy", Nadeem Aslam "Mapy dla zagubionych kochanków", Nicholas Evans "Odważni", Maria Lidia Kossakowska "Siewca Wiatru", Kevin Hearne "NA psa urok", I część sagi Zmierzch, "Skrzywdzona",
i w sumie Kwiat pustyni i Wyznania Gejszy też mogą być, bo dawno czytałam i nie pamiętam szczegółów.. a Kroniki rodzinne to też sobie kupiłam w Biedronce :-D razem " :-D
!

hehe no to już mi nic nie zostało :)
jest kilka stoisk z książkami ja tam kupiłam kilka książeczek dla Werki

ajentka fajna biblioteczka chętnie przeczytałabym Polly Williams "Wzloty i upadki super mamy" wiec jak się zobaczymy :) to chętnie bym ją pożyczyła od Ciebie - ale nie mów nic Tygrynce :-):-);-);-)

hej
ja od 6 nie śpie bo R. godzine wstawał żeby dać młodej mleko no i się bestia rozbudziła :-( a książe teraz śpi!!!! wrrrrr w ogóle mamy ciężkie dni :-(
Wczoraj odszukaliśmy na naszym osiedlu to mieszkanie na zamianę :-) jest jeden minus to 4 piętro a tu dupki do windy przyzwyczajone :-)
Tak widzę że ksiązkowo się zrobiło ja też buszowałam po kiermaszach książek nad morzem i młodej kupiłam kilka :-) a ja może dzisiaj skoczę do biblioteki sie zapiszę ???
Poziomka Weronika radzi sobie dobrze na takich placach jak widzę muszę z Lulą też iść bo widzę że ją roznosi ;-)
Idę śniadanko robić miłego dnia :-)

hej hej
tygryś my zawsze do Pobierowa bo mamy tam znajomych to raz a dwa: to to że mamy tam teściów no i smutne trzy: mój mąż ma dosyć morza w sensie wakacji (urodził się i cały czas miał morze na wyciągnięcie ręki) i po prostu dla niego to już nie atrakcja;/ już tyle razy chciałam go na Hel wyciągnąć ale niestety nie da rady;/
Poziomka kurcze wiesz co coraz to bardziej kusi mnie ten plac zabaw activ jak wracam to może jakoś się spikniemy?
na tuska ja dziś wyjeżdżam i nie będę mieć raczej dostępu do neta ;/ więc zastanawiam się nad wyjściem z syt.
kozaczino mój m też dziś mnie wkurzył bo głośno się zachowywał a ja bez stoperów akurat spałam ;/ ten wyszedł a mała zaraz "tatu gdzie?" nosz wrrrr

dobra to sobie ponarzekałam;p dziś o 15.30 wyjeżdżamy :))) pewnie jeszcze będę w ciągu dnia na bb bo jestem już uzależniona...

ajentka fajna biblioteczka chętnie przeczytałabym Polly Williams "Wzloty i upadki super mamy" wiec jak się zobaczymy :) to chętnie bym ją pożyczyła od Ciebie - ale nie mów nic Tygrynce :-):-);-);-)

no ładnie :-D:-D:-D dobra, to ja też jej nic nie powiem ;-) spoko, spoko zanim my się z Ajentką spotkamy to trochę minie :-(

Kozula co tam z Wami, co? zapisz się do lipowej biblioteki, jest świetna, ostatnio Tomkowi wybrały super nowości dla mnie:tak:

buu odpadam z aqua parku bo @ :confused2: ale mi żal, uwielbiam takie atrakcje:confused2:

edit: Guzik no to się nie dziwię Twojemu ;) ale udanego weekendu i super zabawy :*

tygryś ja tez czekam na @ oby teraz przyszła bo potem będzie nie ciekawie mój m od wczoraj się śmieje że jestem jakaś poddenerwowana i co rusz to mruczy pod nosem muzyczkę z filmu "szczęki" (moment jak rekin się zbliża) hahahahhaah

hehehe dobre :D ale Ty nie miałaś ostatnio, parę dni temu?? chyba że coś pomyliłam ;) ale wydawało mi się ze niedawno pisałaś że dostałaś.. ja też jestem nerwus dzień przed, aż sama siebie nie lubię wtedy :D wszystko mnie drażni...
a dzisiaj nie mam siły na nic, jeszcze ta pogoda.. najlepiej bym siedziała pod kocykiem z książką..
a w ogóle zrobiłam sobie tatuaż z henny - w tym miejscu i powiedzmy że taki jaki będę chciała mieć: i już nie chcę czekać dwóch lat na niego, chcę teraz, już! niesamowicie mi się to podoba :D

reklama
Do góry