reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

reklama
hejka:)
Na poczatek kwiatki imieninowe dla Anek i Hanek:)

U nas ok, dzisiaj brarowa urodzinki, więc był grill i kawka, Basia zjadła kurczaka z grilla, pomidory z sałtaki, oliwki, kapary, fetę, fasolę czerwoną, borówki, rzodkiewkę...jestem ciekawa jutrzejszej kupy!? Moje dziecko generalnie samo się prosi o jedzenie, ostatnio ulubiony jest jogurt sliwkowy Jogobelli i owsianka na mleku na śniadanie:) ale w sumie nawet jak jej czegoś nie chcę dać to się prosi! My nadal w Skokach, mój zet niestety w Poznaniu! Basia śpi już słodziak mój kochany, zrobiła dzisiaj dwa kroki:D Jestem ciekawa czy się zbieże i nauczy wreszcie chodzić:p Mi tęskno za mężulkiem, ale niestety jeszcze sobie troszku potęsknię:( Basia zasypia coraz lepiej sama dzisiaj jakieś 1 minut po wypiciu mleka:D Więc mam nadzieję, że za chwilę będę mogła wychodzić z pokoju a ona zaśnie:) Potem zabiorę się za smoczka, na szczęście ona po 10 minutach jak zaśnie wypluwa;P
Kozaczino życzę wytrwałości w odsmoczkowywaniu, Basieńka już zdrowa dzięki, ale inne problemy nam się pojawiły niestety:(
Amande nie zazdroszcze tych pająków, brrrrr...i kłopotów finansowych, mam nadzieję, że się wszystko ułoży!
Co do chusyty to Basia lubi jak się ją nosi i mimo późnego startu z chustą jak najbardziej jej to odpowiada;)
Na-tuska zdrówka dla Was obyście się uchronili przed tym paskudztwem! I by emilka zaczęła jeść!!!
MamaGabi już jestem...jak mnie też poszukujesz i pytasz gdzie byłam...:)
Julka przykro z powdu mieszkania:(
Oki zmykam na gry z bratem i bratową:) Miłego wieczorku!!!

Ostatnia edycja:
Jestem tam zameldowana (jutro lecę się wymeldować, żeby mi nie rosło), wyprowadziłam się jak miałam 19 lat i 5 msc legalnej pracy za sobą. Do "solidarnej" spłaty jak to określa paragraf zobligowany jest najemca (Rodzice) i osoby pełnoletnie zamieszkujące. Szperam w necie i jak dojdzie do mnie nakaz spłaty (prawdopodobnie doszedł, jak odbierałam chustę na poczcie, pani mi powiedziała, że jest pismo ze sądu ale dla Janiny, więc pewnie się pomylili z Joanną i nie mogą wydać, mam nadzieję, że wemą pod uwagę datę doręczenia) to mogę ją zaskarżyć i muszę udowodnić że tam nie mieszkam - wiem że Mama mi poświadczy. Ogólnie widzę że jest dużo osób z takim problemem, ale dowiadują się dopiero jak komornik wchodzi. Nerwy mnie cholernie zżerają, i mam ogromny żal bo to nie ja nababrałam długów, nie dostałam nic na start, odkąd pracuję pomagam a tu taka niespodzianka. :wściekła/y:

An82 dobrze że Bartuś lepiej, ale będzie pływak. Ja myślę nad kapaniem Zosi w dużej wannie, bo może lepiej gdyby sobie swobodnie rączkami machała, a tak mi się obija nimi o wanienkę. Ja zrobiłam rekonesans szafy po ciąży to dwa wory poooszły! A może S. szykuje niespodziankę?

MamaGabi a więc ogólnie dzisiaj Dzieci marudne :-)

Julka ale Ty masz starsze Dzieci :-p

tak tak Skrzat o Ciebie tez mi chodzilo:):-)

no to gratki dla Basika za pierwsze kroczki i za takie ladne zasypianie... ja uspypiam Gabe lezac przy neij na lozku a smoczka tez ciagnie ale jak zansie to jzu si bez bo wypluwa...usypiam ja tak bo odstawilam jej cycusia i chce jakos jej narazie zrekonpensowac to...ale powiem szczerze ze ja uwielbiam takie usypianie jej ,zreszta od samego poczatku tak zasypia....slodka wtedy ejst jak sie tak tuli..... milego wieczoru z grami...

a moj m jakis chyab chory kurcze, ma temperature 38 stopni, solabiony, wypil dwap iwka wczensiej istrasznie go zmogla jak nigdy,poszedl sie polozyc...moze to zmeczenie bo ostatnio ostro tyra...

no nic ja tez uciekam do lozeczka....leb ie boli nadal...

mama gabi....jestem jestem:))) wróciliśmy do poznania późńym wieczorkiem w niedziele...ale poniedziałek i wtornik zarkręcony..trochę latania...i goście na imieninkach krzysiowych w ratach
......także składam serdeczne życzenia dla Wszystkich Aneczek
....oj musiałabym nockę zarwać żeby Was przeczytać od tego ostatniego piątku...:(..więc tylko po łebkach mi się udało....
amandae -a Twoja Zosia kiedy dokładnie się urodziła?...moja ma 4kg przechodkiem...ztymże ona o 5 tygodni zawcześnie się urodziła więc wolniej goni....
marcia Tymek także mi się podoba...fajne imię..także o takim myślałam :)
julcia...to wy musicie jednak opuścić to mieszkanko w którym cały czas mieszkaliście? o jacie...:(....a czemu musicie skrobać ściany?... Julka wiem że mała to pociecha...ale zobaczysz jeszcze będziesz się kiedyś z tego wszystkiego śmiać....zobaczysz wszystko się jakoś fajnie ułoży....poprostu musi być taki i koniec!!!! i tego się trzymaj :))) Dużo sił:)
Buziole dla Wszystkich Mamulek:)) Dobrii Nockii ;-)

S siedzi na sofie i oglada ukryta kamere ja dalej czekam i nic nie mowie nawet foche nie strzelam czekam ale jeszcze godzine i 20 min ;)

żeby mu pokazać, że tu nic atrakcyjnego nie ma, nie żremy we wannie po kryjomu kociej puszki) i głupol tak z nami siedział, woda po szyje a on mruczał :-)

boski tekst hehe :-D
i współczuję sytuacji z rodzicami, mamy tutaj jedną podobną historię, do kitu:no: mam nadzieję że szybko się z tego wykręcisz i nie będziesz miała problemów!!

Julka przytulam!

MamaGabi zdrówka dla męża!

Skrzat gratki dla Basi za kroczki! a jakie nowe problemy sie pojawiły, co jest??

więcej nie pamiętam a zapomniałam zaznaczyć :zawstydzona/y:
u nas ok, dzisiaj kolejny masaż, już mniej boli :-p wieczorem byłam z rodzicami i ich znajomymi na drinku, niezłe towarzystwo :-D za to Seba urządził 15min akcję mega płaczu, wył dosłownie, nie chciał wracać do domu (o 21!) i jak weszliśmy to leżał i płakał, nic nie działało... mam nadzieję że to nie bunt dwulatka się zbliża :szok: a jutro jadę nad jezioro parenaście km od nas, do koleżanki którą poznałam na bb a która normalnie mieszka za granicą:-D

reklama
An przed Biedronką jeszcze :-) dokładnie to 4 dom od ronda.. taka stara, rozpadająca się chata z gimelą na podwórku.. to właśnie mój dom :-/

ja właśnie wstaje do pracy.. nie chce mi się, jakoś źle dziś spałam.. chandrę mam jakąś bo się z M. pozarłam wczoraj znowu.. i znowu mam ochotę wszystko ćpnąć i mieć w d***e.. czasami się zastanawiam po co my sie ze sobą szarpiemy jeszcze.. chyba tylko dla pozorów przed innymi :-/

Do góry