reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

mamaGabi i natuśka....oby się w końcu coś ruszyło..i aby Waszym skarbom wrócił apetyt...i by zjadały co trzeba:)
julka :)) niema sprawy....jak ci będzie pasowało w przyszłym tygodniu to z chęcią przyjadę....ale gdzie ty się wyprowadzasz? jednak do teściów? czy coś mnie ominęło?...a maść clotrimazolum (dzisiątka)
michasia....trzymaj się....choć wyobrażam sobie jakie to musi być trudne-doba to zamało jak chce się pogodzić pracę dom...dzieci...przyjaciół...i także tego się bardzo boję....a zdrugiej strony strasznie podziwiam :)) Dużo sił i radości pomimo pluchy!!!!
amandae...a ile już waży Zosieńka?Moja ma 4 z groszem...a co do tego serka we fałdce szyjkowej....to to raczej mleczko niebyło...tylko tak jakby ten naskórek się tak jakoś zrobił....przemywałam dokładnie...bo myślałam że ten zapach to połączenie potu..i właśnie ulanego mleczka...ale wciąż było tak samo...i mówię ci taki brzydki zapach...no ale mam nadzieję że po tej maści będzie ok.......i widzę że też Zosia często woła o cycka w ciągu dnia....ale tylko jak upalnie?...wiesz ja się boję z jednej strony czegoś takiego żeby niebyło tak że jak zapłacze...czy zawoła...to na wszelkie smutki...musi być cyc....bo ja widzę że ta moja to inaczej np. niezaśnie
pięknego dnia....zaraz lecę na pociąg i do Kzysia...bo od wczoraj mu tęskno za mamom....wracam chyba w niedziele wieczorem...tak więc do poczytania w przyszłym tygodniu....Bużka mamuśki:))

reklama
Mama Gabi Nikos w ogole moj mleka nie pije tylko je kaszke wieczorem od pol roku ale jogurt obowiazkowo w ciagu dnia dostaje.

Ja jestem zdolinowana. Wczoraj po2dniach spokoju znowu plamienie i brzuch mnie bolał juz chciałam na IP jechać. Potem przeszedł bol ale dzisiaj jak sie powtorzy to pojadę i niech mnie tam zostawią bo nie mogę spać spokojnie. Dzis tylko 3h spalam. Do tego młody się krecił ciągle...

Marcia a moze zadzwon do lekarza? albo bylo jechac wczoraj i wypoczywaj.. bo ty kobieto spisz 3 h bo ze stresu spac nie mozesz i sie za bardzo denerwujesz... zadz albo jedz do lekarza neich zobaczy...
a i dzieki za podniesienei na duchu... a co do kaszki to jak pisalam gaba narazie neichce znowu jesc jej... a o polplynnej nie ma mowy... wiec poczekam jak cos to bede jej inna kolacje robic, a jogurt zjada w ciagu dnia albo nawet i dwa:)

Drakenowa milego wypoczynku na wsi:) ja tez niedlugo jade chyab na prawie dwa meichy:)

Michasia rozumiem ze nie masz czasu na nic... ja jak pracowalam tez tak mialam wogoel czasu mi brakowalo nawet na sen... a teraz mi narazie nie spieszno do pracy..pojde jak Gaba pojdzie do przedszkola...:)

Witam :)

my od 8 na nogach ;/ Filip jeszcze spi :sorry2: nie wiem co z nim ostatnio ze tak długo mu to idzie... zasypia o 20-21 a wstaje o 11 :baffled:troche cos długo mi sie wydaje jak na ponad 2 letnie dzieckoale niech mu bedzie :p jak zrobi sie ładnie to go budzic bede bo szkoda dnia a w taki deszcz niech sobie spi :p

mamgabi skoro je serki to dostaje wapn wiec chyba nie ma co sie niepotrzebnie bac :)

Marciaa moze jedz do lekarza??? skoro masz armię do nikosia to moze lepiej jak porobia ci badania itd???

ok uciekam bo sie nicpon wreszcie obudził :-D

Marcia jej...tak jak piszą dziewczyny jedz do lekarza. nie ryzykuj, będziesz spokojniejsza. ja mialam takie problemy ale dopiero ok.20tc stres mnie zjadał, już też chciałlam się położyć do szpitala, byleby wszystko było dobrze. Trzymam kciuki żeby wszystko się unormowało. odpoczywaj ile wlezie.

MamaGabi ja sie nie wypowiadam bo mlody to mlekołak. nawet jeszcze w nocy potrafi się obudzić i zawołać ze chce kakałko.

a ja robie obiadek,gołąbki bez zawijania bo na te zawijane nie mam czasu...wogole ostatnio chcialoby mi sie zrobic jakis dobry obiadek ale brak czasu bo jak sie za cos zabieram to wtedy gaba maruda mi pod nogami... teraz tez amrudala to ja polozylam i spi....

Natuska widocznie Filip potrzebuje tyle snu weic spoko,tez bym chciala zeby tyle Gaba mi spala.
Filonka ha ha ha mlekolak:) to fajnie...

Dzień dobry!

mieszkanko posprzątane, kawka wypita teraz czas na bb :-) kurde szkoda że taka pogoda, P by mi auto zostawiał a tak tylko siedzenie w domu :/ mam nadzieje że na jesień już będę miała swoje i będę bardziej mobilna.
Przeraża mnie że w listopadzie kończy mi się macierzyński, mam nadzieje że będę mogła iść na wychowawczy, nie wyobrażam sbie zostawić małego Stasia z kimś obcym...:(

Marcia lepiej zadzwoń do lekarza, po co się zamartwiać.. jak chcesz podam Ci numer do super lekarki , można do niej dzwonić w środku nocy jak coś się dzieje.ma doświadczenie w ciążach z problemami, a ja sama znam co najmniej 5 dziewczyn które są barzdo zadowolone z jej usług...

mamaGabi a jak się robi te gołąbki bez zawijania? kiedyś mi chyba tata tłumaczył ale nie pamiętam:/ ja nie mam koncepcji obiadowej ciągle pada więc nie mogę nawet wyjść do sklepu.

Natuśka ale masz śpiocha :-)

Lilou bardzo prosto: sztkujesz drobno troche kapusty,dodajesz ugotowany ryz i mieso mielone ja dodaje Pomysl na... golabki bez zawiajnia i potem je podsmazasz i do garnka w sosie pomidorowym dusisz. do tego ziemniaczki i surowka i pycha obiad....:)

ja tez bez samochodu dzisiaj:( a zreszta i tak nie mam gdzie jezdzic....

mamaGabi no to ładnie Ci je a co do mleczka to z tego co wiem są dzieci które poprostu nie chcą i trzeba podawac jogurty i tzw zamienniki, a jak nie to zapytaj pediatry moze jakieś wapno zaleci
Marciaa powinnaś skonsultowac się z lekarzem i przede wszystkim leżeć a nie po zakupach latać ;-) wszystko bedzie dobrze tylko dbaj o siebie i fasolinke :tak:
na-tuska Nati zasypia o 19-stej, budzi się na mleko około 6-7 i spi do 10-tej :-D ale nie spi w ciągu dnia więc uważam że widocznie tyle potrzebuje, dziecko jak spi to rośnie wiec niech spi :tak:
drakenowa dam znać co do przyszłego tygodnia
lilou na wychowawczy zawsze można iść to Twoja decyzja a nie pracodawcy

reklama
hej hej ja wróciłam później was ogarnę:)
teraz muszę siebie i męża ogarnąć dziś jeszcze wykorzystamy czas i jedziemy do kina
buzka

Do góry