reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

mamagabi nie masz sie poki co czym martwic(tak mysle) u nas tez takwyglądały pocztaki ;/ gaba je inne rzeczy wiec głodna na pewno nie jest :) malo tego powiem ci ze zazdroszcze ci tego jak gaba je :tak: Emilka od 2 tygodni jest na samymmleku ;/ nie chce jesc nic innego ;/ dzisiaj udałomi sie jej obiad wmusic,i znowu 2 tygodnie bedzie tylko mleko;/ to sie dopiero załamać idzie ;/ myslaąłm ze skoro filip jest taki anty na jedzenie to z emilka bedzie lepiej a tu jest jeszcze gorzej niz z filipem;/ filip je "tony" w porownaniu do Emilki ;/

reklama
na-tuska ja miałam Natiego tydzien na samym mleku - myślałam że ze skóry wyjde jak 2-latek nie chciał mi jeść i cuda niewidy robiłam z jedzonkiem

julka tydzien to ja bym jakos zniosła ale to juz trwa ponad 2 miesiace ;/ psychicznie mnie to juz wykacza ;/ jest tak ze je jeden dwa dni potem tydzien dwa znowu samo mlkoe znowu je dwa dni tak w kolko idzie na łeb dostac ;/chcociaz bymtonie wiem co zrobiął to ona nie ruszy ;/ banana nie,jablko ugryzie i wypluje,jak zoabzcy ze sie zbilzam z jedzeniem to juz macha ze "nieee" i tak zaciska buzie zeszans nie ma zeby cos włozyc,;/ i probowałam zabawa i na sile i zagadac i taki taki niccc ;/

mamagabi to dopiero jest 1,5 tygodnia jak nie karmisz ja bymjej dała jeszcze czas :)

na-tuska a co na to pediatra? no bo jak nie je tyle czasu to organizm nie ma witamin odpowiednich no chyba że cos podajesz

stwierdziła ze ten typ widocznie tak ma ;/ wciskam jej ile wleze wszystkiego ale cizko to idzi;/ nawet bardzo bym powiedziała ;/

witam kochane zaglądam do was żeby powiedzieć że żyje,kompletnie nie wiem co u was bo czasu niestety brak na nadrabianie;-(
małej wychodzą kolejne ząbki tzn dolne dwójki i jest mega marudna poprostu mega...... ale na szczescie temperatury nie ma ,a apetyt jej dopisuje-uff, a do tego wszystkiego w poniedziałek z mezem wyciągneliśmy ze sterty drewna małego kociaka,ledwo żywy ,słaby połamany,próbowałam go podrzucić matce ale go odrzuciła,wiec Karolinka pojechała do weterynarza z kociakiem no i okazało sie że jest nieżle potłuczony,pytałam czy moge go oddać do schroniska ,powiedział mi ze tak mam takie prawo bo to znajda ale odrazu go uśpią,więc serducho moje zrobiło sie mega miekkie i kociak jest w domu ;-)
podaje mu leki ,zakładam opatrunki,leży u nas w małej łazienkce no i ma sie dobrze.....a obiecałam sobie ze nigdy wiecej zadnych zwierząt a tu proszę mam małego noworodka w domu,ale starsza córka jest bardzo opiekuńcza i sama wstaje do kociaka o 4 rano i go karmi,wiec robimy wszystko aby maleństwo uratować;-)
obiecuje ze nadrobie zaległosci i kiedyś wkońcu sie wkupie w to forum poznańskie....
a do tego jakaś masakra w handlu wiec doła mam strasznego...

stwierdziła ze ten typ widocznie tak ma ;/ wciskam jej ile wleze wszystkiego ale cizko to idzi;/ nawet bardzo bym powiedziała ;/

Ja osobiście udałabym sie do pediartry ale nie do tego co uwaza że "ten typ tak ma" rozumiem jak dziecko nie chce jeśc tydzień -dwa (skok rozwojowy,ząbkowanie )ale dwa miesiące to jest trche za długo jak dla mnie.Na-tuska teraz tobie odpisuje i szkoda że nie zwróciłam uwagi na to ile twoje dziecie ma mc? lat? jak chciałabyś isć do super specjalisty pediatrii,pana profesora to podam ci nr tel. ja osobiscie z jego usług jestem mega zadowolona,,,,nie jest to jakaś popierdułka tylko konkretny focet z tego co sie orientuje ordynator na nowowiejskiego.

reklama
Julka daje Gabie kaszke Bobovita ryza o roznych smakach,dodatkowo na wierzch nakaladam jak nie dzem to jakies owoce,jodurt,serek deserek itp bo samej kaszki anpewno nie tknie... mleczko chcialam jej dawac w nocy bo jak mi malo zje w dzien to che zeby tego mleczka w nocy popila troche mleczka ale ona wypije 50 ml i juz,potem budzi sie jeszczeraz ale tylko na picie i spi.
chcialbym zeby mi ta kaszke albo mleczko pila bo ona musi jakis wapn czy cos dostawac jeszcze.
fakt ona w ciagu dnai je inne rzeczy i w tym moze moja wina ze zamiast dawac jeje dzieciowe jedzenie odstaje normalne..no nie wiem sama... teraz np je juz druga parowke na snaidanie...
Natuska nei wiedzialm ze az tak dlugo to z Emilka trwa...kurcze....
mojej psiapsiolki synek odstawiony byl od piersi w wieku 7 miesiecy i teraz ma prawie 16 miesiecy i tylk owypija 90 ml mleka wieczorem i to wszytko wiecej nie wezmie do buzi..i ma sie dobrze....he moze moje dziecie bezmlekowe. do roku by mogla to mleko pic potem niech se nie pije...]

Karolina fajnei ze kotka macie,super ze go uratowalas:) ja tez uwielbiam zwierzatka ale moj m jest przeciwny trzymaniu zwierzat w bloku,moze rybki bedziemy miec..a ze corka opiekuncza to sie tylk ocieszyc:)

a tak wogole to dzien dobry.:
od 6 nie spimy bo nas tatus opudzil wrrrrr...:angry:

Do góry