reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Hejka

U nas nocka średnia. Ulewa okropna, ogród tonie, piwnica była zalana, chłopaki walczyli 2 godziny już chcieli straż wzywać. Alarm basenowy wył ale na szczęscie młody się nie zbudził.

MamaGabi może mała ma taki okres niejedzenia? My z młodym mielismy ciężko aż z centyla spadł. Może ząbki są w natarciu? Zrób jej badania krewki dla pewności.
Mój mlody za to ma apetyt za dwóch aż jestem w szoku. Ostatnio zjadl 3 nekatrynki za jednym razem i dopomnial się o banana:O

ale pogoda. To ma być lato?

Tygrynka udanych wakacji i szczęśliwej podróży

reklama
hej kobitki ;-)
nocka nasza do d... młoda się 4 razy budziła ach i oczywiście wstawałam ja utulić, dać smoczka, mleko itd. a R. smacznie śpi bo po lekach, które bierze wieczorem ryki młodej, burza, grzmoty go nie obudzą :-( taki to ma dobrze. Pocieszam się że jeszcze tydzień i wakacje ufff a wczoraj wyczułam że młodej chyba czwórki rosną może stąd ten brak apetytu i biegunka :-(
Tygryś bezpiecznej drogi i miłego wypoczynku :-)
Marcia masz minus za łażenie w taką pogodę :p
idę popracować i zajrze później

No właśnie gdzie to lato ?? tak jak pisałam będzie pewnie w sierpniu jak my będziemy uziemieni..

u mnie też nocka kiepska, nie wiem ile razy się budziłam ale mam wrażenie że dużo, do tego upierdliwy komar i mucha :/

no to wyszedł post marudzący:p

Tygrynka przyjemności na wakacjach!

może dziś większy ruch będzie skoro taka pogoda barowa:/

Dzień doberek

Tygrys
udddanych wakacji babolu:)

Marcia uuu to nieciekawie z tym zalaniem. jak samopoczucie?

jak juz piszecie do ktorej spicie to my do 9h bo telefon nas obudzil.:p
mykam na kawuche:)

Tygrynko rzeczywiscie moje kilogramy ciazowe znikaja calkiem niezle-zostaly 4 z 15:) Wiec nie narzekam. Pewnie dlatego ze teraz uwazam co jem, szczegolnie na slodycze ktore w ciazy i przed jadlam w duuuuzych ilosciach:)

Natuska z tym wozkiem w samochodzie to swietny pomysl! Boje sie tylko ze ukradna i nie bedzie ani auta ani wozka...

mamy małych dzidziulków...co ile karmicie w ciągu dnia? i czy dajecie też herbatkę, czy wodę do picia z butli jak jest gorąco?....bo moja Miśka tak co 2,5...3 godziny...ale czasem jak się dosadzi to z małymi przerwami przyzsana jest domnie ze 2 godziny...;-) taka mała sesyjka......
i jeszcze mam pytanie...czy miałyście coś takiego?..małej w tych fałdkach szyjnych robi się takie czerwone..i takie cuś białe jakby jakaś maść...i to nieładnie pachnie...zasypałam kartoflanką i myślę że będzie lepiej....ale jestem ciekawa waszego zdania.....:))
Tygrynka szczęśliwej drogi...i superaśnych wakacji:)))
a dla nas wszystkich duuuuużo słoneczka:)))

hej my dziś do 9:30 spałyśmy :confused::confused: myślałam, ze budzik mi źle pokazuje ale nocka do d...y mała spać poszła dopiero po 22 :confused::confused::confused: w nocy cały czas płakała i chciała żeby ją wyciągnąć z wyrka, wstawała, popłakała, usnęła i tak do 3 jak ją mąż w końcu wyciągnął to kopała nóżkami nas , wierciła się ...
pogoda fatalna, mąż miał dziś wyjątkowo mieć wolne, za wczorajszy dzień , ze wyjechał o 6 a wrócił o 20 ... ale na co ja mogłam liczyć ... pojechał do teściów robić kuchnie ... nie mam mu za zle, że pomaga ale liczylam na to że trochę z nami pobedzie ... no więc dziś nudy ...

mamaGabi - dziękuje za odwiedziny, super było, zapraszam ponownie :)
a koszmar to ten co ostatnio ???
Tygrynka- ale zazdroszczę m-c wakacji :-):-) udanego wypoczynku !!
Marcia - dużo odpoczynku!!!

jejku jak czytam , że wy z tymi wózkami takie akrobacje musicie robić to teraz doceniam to, ze ja na parterze...

Ostatnia edycja:
polozylam sie przy malej jak zasnela o 10 i dopiero obudzilysmy sie....

Marcia dziekuje za rade:) wiesz moze to jednak na zabki bo ledwo co jeden sie wybil dopiero i chyba idzie nastepny no i chyba monotonia...wiec zrobilam malej takie placuszki z Danonkow ala nalesniczki i zjadla 4:szok: a teraz calego banana...
i nie fajnie z tym zalaniem...
wogole dzwonilam do dziadkow i babcia zalamana bo znowu nic z ogrodka nie bedzie miala bo caly zalany....ani ziemniuakow ani nic...wiec strasznie smutno jej bylo...

Kozaczino
moj m to wogole jak przed urodzeniem Gaby budzil sie bo go byle szmer budzil tak teraz spi jak susel i mnei denerwuje bo czasami tez bym chciala pospac a zeby on wstal i utulil Gabe a on do mnie "to mnie budz" no ale co za sens jest go budzic jak ja nie bede i tak spala...eh...z facetami....
Drakenowa jak moja Gaba skonczyla 1 miesiac to ja zaczelam dopajac herbatkami bo miala straszne czkawki a cyca niechciala jak nie byla glodna.. a co do tych faldek to nei pomoge,moze malej za goraco i dlatego jej sie odparza tak ( bo po opisie to tak wnioskuje ze to odparzenie)
POziomka sen calkiem inny ale koszmar...

MamaGabi to pewnie zęby bo widzę, że Gabek ma tylko jednego więc pewnie się pchają :) No i szkoda babci ogrodka starsi ludzie zawsze bardziej przezywaja :(

drakenowa ja karmilam co 3h czasem 3,5 do 3 miesiaca był na moim mleku ale czasami dawalam wodę no ale to był lipiec i pamietam pierunskie upaly.

Teraz leżaczkuje 2h bo młody mi niedawno usnał. Parno coś jest będzie padac...

reklama
Do góry