reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

reklama
hejka,
My wstaliśmy koło 9 i byłam już na kawce u kuzynki zet...? Pogoda ładna to dziś pewnie na dworze;) A popołudniu do taty zet na imieninki i parapetówkę do mojego brata:)
Wczoraj już nie miałam siły zajrzeć, mieliśmy jechać tylko na urodziny do babci, ale zadzwonił mój brat, że odebrali klucze od mieszkania i pognałam tramwajem obejrzeć;D Kurcze fajnie mają i gotowe do wprowadzenia, świeżo po remoncie, tym to się udało!

Na-tuska
zdrówka dla Emilki, mam nadzieję, że jej minie i to nic poważnego!
Tygrynka dla Sebusia też!
Kozaczino może to dzień miłości, a może chciała się potulic, oby nie marud na jakieś choróbsko..tfu tfu!
Ajentka miłego wypoczynku, będę pisać lub dzwonić, ja jeszcze się niezdecydowałam kiedy jadę czy ten tydzień czy następny:p
Wywiesiłam pranie i włączyłam następne;P Schnie szybko na linkach bo mocno wieje;) Oki idę przewinąć Małą bo coś mi tu zalatuje:p

natuska jak Emilcia ?
Tygrynka - dobrze, że z młodym wszystko ok :)
skrzat - miłej imprezki :) czy wy z Tygrynką na te same idziecie :p chyba wasi teściowie takie same imiona maja?
koza - e u mnie to już normalka mała wymuszaczka wyrosła, jak coś chce mama nie da to w ryk ale jak się zrobi to o co jej chodzi to śliczny uśmieszek ... cwaniary :)

my po spacerku na placu zabaw mała się wyszalała :) po drodze były schody i to jest największa teraz atrakcja wchodzenie i schodzenie i nie mozna jej od tego odciągnąć :)
teraz ładnie spi a ja robie dla niej obiadek :)

hej kobitki.

u nas nocka taka sobie, Gabunia budzi sie o takich porach jak na cyca mniej wiecej...
zjadla wieczorem ladnie kaszke, w nocy wypila 100 ml mleka i potem rano kaszke zjadla ja jestem zadowolona z takiego rpzebiegu sprawy tylko wczesniej napisalama na watku zywieniowym i pani specajlista do spraw zywienia napisala mi ze mala powinna wypijac 500-600 ml mleka dziennie,jezeli wypija 100 ml to musiala by zjesz dwie porcje kaszki po 200 ml i dwa jogurty po 125 ml ale jogurtow niby nie wolno dawac....ale na dobra sprawe to moja mala z cyca napewno nie wypijala 500 ml mleka,nie ma takiej opcji...eh...nie wiem.... ah nie bede sie przejmowac.... wazne ze co kolwiek z mleka je...

Natuska co z Emma. pisz kobieto...
Kozaczino moj malz tez dziadu:) z poduszkami tez spi... a wiesz moja mala niby ma dopiero niecale 10 m-cy a tez tak robi,placze i chce na raczki jak ja wezme sie cieszy i tak w kolku...to jest wymuszanie i sprawdzanie na ile sobie moze pozwolic...

Cześć Dziewczyny,

tego samego dnia po szczepieniu w nocy wróciłam z Zosią i K. na wioskę, wróciłyśmy przedwczoraj. Mam sporo do nadrabiania, więc cofam się wstecz..:-)

Natuśka???
MamaGabi myślę, że dobrze, że ufasz intuicji i niepotrzebnie się nie denerwujesz, ale przy najbliższej okazji dopytaj jeszcze pediatry o to mleko.. nam nasz powiedział, że Seba się dobrze rozwija, nic mu nie brakuje, więc żeby go już więcej nie zmuszać do nauki mm tylko podawać "ukryte", a to w zupie, a to w budyniu, jogurtach, serach, itp.. a dlaczego nie wolno dawać jogurtów?
Julka a Ty gdzie wsiąkłaś dzisiaj?
my byliśmy na imieniach teścia.. fajnie, ale głodni wróciliśmy, po poznańsku nas teściowa przyjęła ;)

hej dziewczyny.. nienadrobie Was bo ilość za duża..
ja mam weekendzik i leżę na kanapie.. jutro od rana sprzatanie.. o 12 przyjezdza dziewczyna na sesję ze swoją córeczką 15miesięczną.. a wieczorkiem idziemy z M. na imprezę bo kolega Nas zaprosił na urodziny.. doczekać się nie mogę, ostatni raz w klubie byłam w listopadzie, na urodzinach innego kolegi :-D
niedzielę pewnie będę się byczyć bo od poniedziałku będę sama na magazynie (laska która jest ze mną idzie na urlop), boję się strasznie bo we dwie często niewyrabiamy a co to dopiero jak sama będę.. ale jakoś radę będe musiała dać..
cieszę się że tą sesję jutro będę miała.. troszkę relaksu i odprężenia :-D i gotówka do ręki :-D :-D :-D

Natuska no wlasnie a gdzie ty? co sie dzieje? ty pisz nam tutaj...

Dziewczyny ktore nie pisza, gdzie wy jestescie ???

Tygrys zapytam sie napewno pediatry....co do jogurtow to nie wim dlaczego nei wolno dawac,podobno bo niby orgazniz dziecka nie przyswajja(?????) ale jakos chyab nie wierze w to...

no i chyba Gaba calkowicie odcyckowana:-) drugi dzien juz zjadla 200 ml kaszki lyzeczka,potem dostala soczku troche do popicia przytulila sie i w ciagu 5 minut zasnela:) wiec cieszy mnei to bardzo... a piersi ok,trzeci dizen nie karmienia byl okropny a teraz juz luz,piersi nei bola ,nic sie nie dzieje....

reklama
Do góry