reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

hej;

Lilou u mnie nocka kiepska...prawie cala noc nie spala,nad ranem udalo mi sie usnac troche tak to drzemalam i co chwila sie budzilam....eh...

m wrocil rano ze sluzby to pojechalismy na zakupki i wrocilismy dopiero jakos kolo 15... teraz m spi a ja dopiero gabe na drzemke polozylam bo bylysmy w kwiaciarni po kwaitki bo kolezanka obronila magistra i idziemy na kawe niedlugo....

Natuska to w sumie szczescie w nieszczesciu co? ja w tamtym roku jak kradli samochody u nas na osiedlu to mowilam ze fajnie jakby nam ukradli bo mielismy go wtedy do naprawy i dostalibysmy za niego z AC tyle co za sprzedaz..no ale nikt go niechcial...:) ha ha ha

Marciaa trzymaj sie biedaczko...moze niedlugo mdlosci minal....

Julka co za dziad z tego goscia....maskara....

a no i kupilam Gabusi dwie pary bucikow:) sandalki i pelne:) aaaa i w tym tesco express na serbskiej jest sklep z butami nike i adidas i jest przecena bucikow dla dzeci za 50 i 60 zl, akurat rozmiaru Gaby nie bylo a niechialm na zapas kupowac... to jakby co ktora byla zainteresowana bo byl spory wybor... zreszt o 50 % przecenione

Ostatnia edycja:
reklama
Od 4 miesięcy niezapłaciłam i czekam na sprawe w sądzie bo nowy własciciel ustalił sobie czynsz niebiorąc pod uwage warunki i nasze dochody. No ale wkurza mnie to żeby dziecku zabawki wywalić z klatki bo mu przeszkadzają? a wczoraj tak trzaskał że Natiego uspokoić niemogłam:-(
Zaczynam wysiadac psychicznie bo szkoda mi dzieci, ja się moge użerać z dupkiem, ale dzieci mi straszyć niebędzie:wściekła/y:
Zresztą kupił dom z lokatorami wiedząc jaka jest sytuacja i znając całą dokumentacje a teraz jakieś chore jazdy robi:wściekła/y:

Julka kurcze niestety ale z prawnego punktu widzenia wygląda to tak, że Ty jesteś winna bo nie płaciłaś, a ten facet jako właściciel może sobie ustalać jakikolwiek czynsz nie patrząc na innych i ich możliwości:-( chyba że coś podpisywał, że będzie tak jak dotychczas?? bo to zmienia postać rzeczy, bo to, że po prostu wiedział niczego Wam nie gwarantuje:-( jedyne co musi zapewnić Wam lokal zastępczy. więcej szczegółów nie znam, ale mogę się dopytać kumpla.. który jest właścicielem kamienicy i niestety takie rzeczy robił (bardzo podniósł czynsz) żeby pozbyć się uciążliwych sąsiadów..
może spróbuj się jakoś z nim dogadać, żeby chociaż jakąś część mu płacić? w okolicach Poznania pewnie byście znaleźli coś taniej, my wynajmowaliśmy w nowym bloku mieszkanie dwupokojowe tam gdzie Lilou mieszka, w okolicach ul. Warszawskiej za 1200zł (z opłatami), więc może jakiś starszy blok, dalej centrum taniej będzie??
a tym wrzeszczeniem i straszeniem dzieci to jakiś idiota:wściekła/y:

Natuśka co za dzień, dobrze że nic Ci się nie stało!! miłych imprezek i pokaż jak wyszedł prezent dla mamy!

my od rana sprzątamy bo w nocy moja rodzinka przyjeżdża...

Tygrynka no niestety wiem jak to wygląda z prawnego punktu widzenia :-( juz Nas dzisiaj jeszcze komornikiem straszył :-( zastanawia mnie tylko fakt czy moze wejść na pensje M tylko M nie jest tu zameldowany bo jeśli tak to jesteśmy w d................. :wściekła/y:

nie znam się kompletnie, ale może jeśli M nie jest zameldowany to jest nadzieja?? kurde co za sytuacja :/// ja bym chyba próbowała się jakoś dogadać z właścicielem, wszystko żeby nie dopuścić do sądu, komornika itp :((( a może wybierz się gdzies po darmową poradę prawną?? ktoś kto się bardziej zna powinien Ci coś mądrego doradzić, ja kompletnie nie mam pojęcia, jedyne co to trzymam kciuki za pomyślne dla Was rozwiązanie sprawy!!

aa i miałam wcześniej napisac - Drakenowa wszystkiego dobrego dla malutkiej z okazji chrzcin!

młody mi już padł, idę sprzątać dalej, mam jakieś 3godz a bajzel większy niż rano bo przy okazji sprzatania chciałam poukładać zabawki i ciuchy i się zakopałam :/

Tygrynka ja dzisiaj przez to wszystko odpuściłam sprzątanie :-(
Ale w przyszłym tygodniu ide do MOPR_U i do prawnika po jakąś porade, ale nawet na pensje będzie ciężko chyba wejść bo my nieprzekraczamy minimum czyli te 583 zł na osobe (bo dziecko niepełnosprawne) więc kryterium wyższe.
Zobaczymy co dowiem się w przyszłym tygodniu, ale nerwy mnie zżerają przez to wszystko:-(
Nati śpi od 19-stej a Damianek puzzle układa:tak:

no to pewnie nie będą mogli Wam wejść na pensję, tyle dobrego.. a dziisaj już nie myśl o tym, zrelaksuj się, jakaś dobra herbatka (bo na zimne piwo chyba za zimno ;)) i tylko pozytywne myśli!!

Hej wieczorkiem
Julka odpoczynek i relaks zasłużony :) trzymam kciuki za pozytywne rozwiązanie waszych problemów :)
Tygryś oby mieszkanko szybko dało się posprzątać a później relaks :)
Ja podjęłam się heroicznej pracy mianowicie wyciągnęłam ciuchy po Luli i szykuję je na sprzedaż, wystawię na Allegro, gumtree, zobaczę jeszczę tablicę.pl ale mam stos prasowania !!!!

Witajcie!

Ale pogoda pod psem. Ja od rana w pracy a popołudnie i wieczór spędzony na kawce imieninowej u teściów, fajnie było, muszę się pochwalić że Marcel bawiąc się ze swą 8 letnią kuzynką postanowił zaszpanować i w końcu zrobił kilka samodzielnych kroczków bez trzymanki i tak kilkakrotnie, w końcu, mój leniwiec mały ale wszyscy mieliśmy radochę i łzy wzruszenia w oczach. :D

Lilou Matko jak się czyta o tych niektórych świętojebliwych że się tak wulgarnie wyrażę księżulkach to się włos na głowie jerzy:no: Mimo wszystko życzę udanego święta Stasia.
Natuska Tobie też udanych imprezek.
Tygrynka Pewnie juz z rodzinka urzedujesz;-)
mamaGabi my własnie jakis miesiac temu kupilismy Marcelkowi w tym sklepie na wyprzedazy sandalki adidasa początkowo kosztowały 130zł po przecenie 69zł a jak podeszlismy do kasy to Pani powiedziala ze nie zdazyli zmienic metki i sa po 49zł :-)
Marciaa Trzymaj sie dzielnie, jeszczcze troche i minie.
Julka Kurcze trzymam kciuki w koncu za pomyslne rozwiazanie sprawy. Zrob tak jak dziewczyny radza, udaj się do prawnika po bezplatna porade. Kurcze znieczulica kompletna na tym swiecie.

reklama
Julka nie chcę Ci psuć wieczoru :-( ale niestety komornik może wejść na wypłatę Twojego męża jeśli to on podpisywał umowę najmu, mało tego go nie interesuje jaki jest dochód na jednego członka rodziny ( to tylko w moprze się o to pytają), komornik wchodzi na pensję o nic nie pyta i zostawia Ci najniższą średnią krajową czyli na ten rok jest to 1038 zł na rękę :-(

Do góry