reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

witam się z Wami serdecznie po dłuższej nieobecności i pozdrawiam :tak::-D

ale od poczatku tego roku mam pod górkę - najpierw problem z nerkami, ciągle jestem w fazie badań, potem mąż sie rozłożył a teraz dziecko siedzi w domu z zapaleniem oskrzeli, więc cały styczeń ( a dopiero wsumie połowa) siedzę u lekarzy, a po drodze jeszcze kontrolna wizyta u gina,larybgolog z Kacprem, a na koniec stycznie jeszcze stomatolog :no: niech będzie już luty.

a do tego doszły problemy z internetem, i tak długo mnie nie było, ale mam nadzieje,że to już koniec z tak długą nieobecnością,bo od poniedziałku, mam mieć w końcu internet w domku, więc będę na bierząco :happy2:

życzę miłego dnia
pozdrawiam:cool2:

reklama
Hej Mamuśki z Poznania! :-) Widzę, że Wy już macie swoje pociechy, moja córeczka jeszcze buszuje w brzuszku, już nie mogę się doczekać kruszynki :-):-) termin mam na 11 kwietnia, może któraś z Was poleci mi jakiś fajny szpital, bo tyle o wszystkich się naczytałam, że już sama nie wiem. Ja niestety jestem tu dopiero od pół roku, 500 km od rodziny i przyjaciół :-( więc nie mam nikogo kto by mi doradził.

:-)
jakoś nie mam czasu iść do tego fryzjera po numer :no: jeszcze w weekend miałam gości i dużo roboty :baffled:

więc jak będziesz na ulicy szarych szeregów to wchodzisz w ulicę Raczyńskiego Edwarda i idziesz aż do końca drogi aż zacznie się taka z dziurami i skręcasz na niej w pierwszą w prawo w ślepą ulicę to jest zaraz pierwszy dom w tym samym domu jest też czyszczenie odzieży- magiel :tak: a po lewo jest droga do bloku i są garaże
Dzięki mam nadzieję że trafię:-)
Witaj iwonkablaz:-)Powiem Ci ile kobiet tyle opinii:tak:Ja rodziłam na Lutyckiej i byłam naprawdę zadowolona.Chodziłam tam do przychodni i między innymi dlatego sie zdecydowałam.Wcześniej rodziła tam moja siostra i tez nie miała zastrzeżeń.Ja wcześniej teżsłyszłąm i naczytałam sie różnych opinii na temat szpitali.Nie żałuję że własnie ten wynbrałam

KATRINM5 dzięki za podpowiedź :-) Właśnie ten szpital mi przypasował najbardziej, przynajmniej z tych wszystkich komentarzy. Zadzwonilam tam, troszkę się popytałam, bardzo miła pani mi wszystko powiedziała i też pozwoliła przyjść i zobaczyć oddział :-) wiec chyba sie wybiore.

cze,
w smutny dzien/wieczor..spac nie moge
Slowiczek - zdrowiej,bo mialas mi pierogi zrobic..
Jarzebinka - -a juz myslalam,ze sie na Nas obrazilas.Zdrowka Ci zycze,trzymaj sie i badz zawsze usmiechnieta...To TY tu wpuszczasz pozytywy na watku,wiec wiesz...;-)
Iwonka - witaj nasz nowy nabytku poznanski;-);ja obie corki rodzilam na Polnej,nie narzekam,choc roznie o tym szoitalu mowia.
Leyna - ciesze sie,ze Cie czytam

Pozdrawia Katka:ninja2:

Witam
Od rana jestem:wściekła/y:Kurna okradli nam w nocy samochód..wybili szybę,zamek wyłamali i ukradli radio:wściekła/y::wściekła/y:Bo mój mężuś zapomniał go wyjąć:wściekła/y::wściekła/y:Kurna dzrzwi do wymiany.Jakby mało problemów było to tu coś takiego.A ma nauczkę na przyszłość a powiedz cos teraz..to o zgrozo...:szok:A najgorsze jest to że auto jest rodziców:-:)-(
Cały dzień pada....nic się nie chce...

Witam się z Wami :-)

Niezbyt często tu zaglądam, sorka :zawstydzona/y:

Katasia - bez sensu są te przepisy... jakby te baby w przedszkolach nie mogły pojąć, że IDĘ do pracy, dlatego szukam przedszkola i że BĘDĘ pracować :baffled: Normalnie w urzędach szybciej się dogadasz niż w przedszkolu... Też szukam państwowego, tzn złożę wnioski do wszystkich państwowych w Swarzędzu - na całe szczęście jestem na wychowawczym i pieczątkę w miejscy "zakład pracy matki" będę miała :-) A to że tam nie wrócę, to już nie muszą wiedzieć :happy2: I mam nadzieję, że sie nie dowiedzą... Bo do pracy i tak i tak pójdę, tyle że do innej... I też nas nie stać na płacenie za dwa prywatne przedszkola... Wystarczy że Wiktor chodzi do prywatnego i od września idzie do zerówki, ale też w tym prywatnym przedszkolu - no chyba, że znajdę miejsce w innej przedszkolnej zerówce. W szkole odpada, bo tam zerówka tylko na 5 godzin dziennie...

Witam się jeszcze z nowymi przyszłymi mamusiami :-):-)
No nic... uciekam...

hej
cos nam watek sie nie lepi ostatnio...
ja nie pisze,z tego wzgledu,ze u mnie bez zmian,wiec nie chce po prostu truc,ze dzis bylam z Hania u lekarza,bo cos tam... szczerze - zmecozna juz jestem tym troszke,rzucilabym w diably tych lekarzy i tyle... ale koniec o tym...
Zuzia za to w kolko mowi ,mi ze chce psa i ze chce spowrotem chodzic do przedszkola,nudzi sie jej w domu,pogoda ostatnio nas nie rozpieszczala,wiec siedzialysmy w chacie...
no i z pozytywow,wreszcie Hani sie przebily kolejne zeby,2 miesiace!!,mamy ich 7,wyszly od razu 3 :-).

Pozdrawia Katka

reklama
witam się i ja z Wami :-D

zdrowotnie wychodzimy na prostą, maż już zdrowy całkowicie, mi zostały jeszcze szczegółowe badania na nerki i watrobę, ale wstępnie poUSG jest IK, a i mały ma się coraz lepiej więc jest OK, mam nadzieję, że od wtorku wróci do żłoba i za tydzien nie zróci na chorobowe :tak: wieć też trzymajcie się ciepło i zdrowo, :happy2: a po burzy wychodzi słońce :-) i właśnie tego słoneczka wam życzę i pogodowo( bo pogoda nas nie rozpieszcza, przydało by sie chociaż kilka ładnych jasnych i przyjemnych dni) i życzę tego słoneczka w życiu codziennym, aby rozświetliło te codzienne smutki problemy dnia codziennego, jeszcze dwa miesiące i będzie wiosna, i tego sie trzymajcie kochane :happy2::-):happy2:

miłego dnia :sorry2:
pozdrawiam:rofl2:

Do góry