reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

ojoj Slowiczku zdrowka - chorobska precz..precz... od WAS...

u mnie tez nie wesolo :(
do hani listy,doszedl mi dermatolog <bo do alergologa dlugie terminy> i gastrolog,w marcu wizyta.. hematolog nadal - znowu podwojne dawki zelaza..itd..
ja od jakiegos czasu zle sie czulam,nie pisalam WAM nawet,bo ile mozna tego sluchac ,ze mi w kolko cos strzyka.Najpierw nadwyrezylam reke i operowany bok w czasie osttaniej chproby Hani<musialam ja duzo nosic>, a teraz doszlo mi nowe,jestm po badaniach,w p[iatek bylam u lekarza.mam ponoc piasek w nerkach,bola mnie one jak nie wiem i glowa strasznie,w kolko.Biore leki,W pon mam jeszcze zrobic ekg i badnaie na cukier.
Ja juz nie wiem,chyba w poprzednim bylam straszna osoba.Wszytsko tak sie mnei czepia.

Jarzebinka- -jkaie masz objawy z nerkami,dokladnie co Cie boli?Czy wymiotujesz?Jakie bierzesz leki?

reklama
ojoj
Jarzebinka- -jkaie masz objawy z nerkami,dokladnie co Cie boli?Czy wymiotujesz?Jakie bierzesz leki?

ja miałam tylko jeden atak, ale takiego bólu nie życzę nikomu( nawet największemu wrogowi) 2 godz. okropnego bólu, który nie ustaje w żadnej pozycji, ani chodzenie, ani leżenie, kucania poprostu nic :no: odpukać na szczęście od tamtego ataku nic sie nie powtórzyło :tak: od lekarza ze szpitala dostałam czopki Diclofenac 50, a od lekarza rodzinnego antybiotyk Duomox i Furaginum, i skierowanie na USG, a teraz zostały mi badania u specjalisty w wielkopolskim Centrum Onkologi na Garbarach, bo po USG wyszło,że w jednej nerce mam piasek 3mm, a w drugiej kamyczek 4 mm ale cos mam na watrobie i specjalista musi ocenić co to jest i wtedy też okaże się czy kamień kruszyć czy czekac az się "urodzi", ale najpierw muszę uporać sie z chorobą syna, może uda mi sie to załatwić w przyszłym tygodniu, od rodzinnej mam nazwisko jakiegoś specjalisty i w razie czego jak mnie nie zarejestrują to mam się udać bezpośrednio do niego i powołać sie na nią, więc chyba sie jakoś uda :shocked2:

Katka, pozostaje byc dzielną i nie dać się przeciwnością losu, mam nadzieję,że jak zacznie sie luty to zapomne o lekarzach, bo prawie cały styczen spędziłam w przychodni, i Tobie też tego życzę, mniej wizyt w przychodniach i duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuużo zdrówka dla ciebie i Hanusi :-)

dobranoc

jarzebinka - zycze Ci spokoju w lutym i samych dobrych wiesciach po konsultacjach.Ja niestety luty,marzec mam zapchany wizytami u lekarzy Hani.
Ja od soboty przespalam wreszcie noc,mam do brana Namlesin i NeoFitolizyne<straszne paskudztwo,wyglada jak smolka a smakuje jak pasta do butow o zapachu sosnowo-mietowym>.Faktycznie,zmiana pozycji nie pomaga przy ostrym bolu.Mnie bola nerki,zebra i glowa,juz duzo mniej,ale nadal,wymiotuje,boli brzuch..W sumie przez ten bol glowy zglosilam sie do lekarza.Ja nie mialam robionego usg,tylko z moczu wyszlo ,ze mam piasek.Mam poczekac tydzien,jesli mi nie przyjdzie toz nwou do rodzinnego,no i wczesniej jeszcze ekg i cukier.
Czy kazali Ci zastosowac jakas diete?Ja mam tylko wiecej pic.
Pozdrawia Katka

nie dziekuje katrim ;-)
ja wlasnie sie oczyszczam:cool2:
ponoc na klopty z nerkami dobre jest piwo,a poniewaz moja dziatwa spi,wyjelam sobie z lodowki,pysznego Heinekena.
Musze je wypic dzisiaj wiec posiedze troszke pewnie..hyhy
Moze ktoras z Was sie zjawi wieczorkiem.
Leyna - co u Ciebie?
Biedronka zapracowana,duzo obowiazkow ma nasz bzyczek,oj duzo.. mam nadzieje,ze na wiosne odzyska troszke sil witalnych.
Slowiczek - jak sie maja dzieciaczki?

Pozdrawia Katka

Cześć!
Katka a Ty co za avatarek sobie wsadziłaś????

Poważnie nerka mnie drugi dzień boli.

Jak tam spanko w wannie było????

Zdrówka dla wszystkich chorowitków.

Pod Poznaniem pięnie słoneczko świeci. U Was też???

U nas tez slonecznie,az sie chce zyc..heheheh;-)
Na prawde przyjemnie.
Awatrek,fajny nie?Spodobal mi sie,to sobie wkleilam.Taki surrealistyczny,a ja lubie surrealizm w malarstwie..
Kasia,jak Cie boli,zrob sobie mocz ogolny i idz do lekarza.
W wannie nie zasnelam..tym razem..heheheh

Pozdrawia Katka:ninja2:

reklama
Witam:-)
Tak pięknie dziś że aż chciało sie spacerować z Grzesiczkiem po Parku Sołackim:-)Pogoda mnie zaskoczyła:-DTak jakby na wiosne sie miało:-)
Dziecko śpi a mama kawę pije:-)
Ojej dziewczyny co z tymi nerkami??
słowiczek dobrze Katka radzi zrób sobie badania:tak:
Zdrówka życzę:tak:

Do góry