reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

reklama
helol
ja odespalam\spalam wczoraj od 20 do 7 dzisiejszego rana :)
imprezka byla lajtowa w domku,niestety Zuzia nei dotrzymala do polnocy i fajerwerkow nie zobaczyla.
W prawdzie ja budzilam jak chciala,ale nie dalo sie:cool2:
Slowiczek - slicznie Twoje dzieci razem wygladaja;snilas mi sie dzisiaj:cool2:
Biedronka - i ak tam faworki byly???

pozdrawia Katka
:ninja2:

heloł dziewczyny :tak:

sorki, że mnie nie było tak długo,ale iałam w domu szpital. teściowie przywieźli dodatkowy prezent z Krakowa, po którym wszyscy się położyli do łóżek. najgorzej dopadło Piotrka (temperatura 39,5) no i mnie - jeszcze trzyma mnie kaszel przeokrutny, ale już wstaję i się snuję po domu ;-)

witaj Stefa :-)
odnośnie szczepień. jeśli masz kasę i możliwość szczepienia na rotawirusy to szczep. ja nie szczepiłam, bo za późno się zorientowałam. szczepiałam za to na pneumokoki.
co zaś do szczepionek. ja szczepiłam Infanrixem IPV+Hib taką 5w1. uznałam, że nie warto kupować 6w1 bo akurat szczepionka przeciw WZW nie jest przestarzała. a to drugie ukłucie dziecko jakoś przeżyje :tak:

leyna - biedulko,zdrowka ; a juz myslam ze to Ty wtgralas w totka i pojechalas gdzies sie wygrzac i najesc winogron:cool2:.

katrinm - nie znam zadnej fryzjerki z piatkowa,bo chodze do.p.Angeliki z Rataj.Ale oprocz niej ,mozge polecic Ci moja zuzie,pieknie obcina wlosy swym zabawka:cool2:;-)

Co robicie jutro na obiad?pomysly mi tu dawac,migiem.

sorki, że mnie nie było tak długo,ale iałam w domu szpital. teściowie przywieźli dodatkowy prezent z Krakowa, po którym wszyscy się położyli do łóżek. najgorzej dopadło Piotrka (temperatura 39,5) no i mnie - jeszcze trzyma mnie kaszel przeokrutny, ale już wstaję i się snuję po domu ;-)
o rany...współczuję! Trzymajcie się i zdrowiejcie!!!

Poszukuję dobrego,w miarę taniego fryzjera:-)Najlepiej gdzieś na Piątkowie:-D
ja znam, ale niestety drogich i nie na piątkowie...Raz mąż fundował mi fryzjera i duuuużo zapłacił. Ale fakt, byłam zadowolona.

Co robicie jutro na obiad?pomysly mi tu dawac,migiem.
Ty lepiej pomyśl, co w sobotę zrobisz...no chyba, że te pierogi. Gaba strrrrrasznie je lubi...:-p

leyna - biedulko,zdrowka ; a juz myslam ze to Ty wtgralas w totka i pojechalas gdzies sie wygrzac i najesc winogron:cool2:.

no niestety, to nie ja wygrałam te miliony, choć się na nie napaliłam i rozdysponowałam podług potrzeb zakupowych (w myślach spłaciłam kredyt, kupiłam domek, samochód, poszłam do spa...) ;-)
ale cóż... nie mam szczęścia w grach, mam za to w miłości :-D

buziaki :tak:

reklama
Witam wszystkie mamy w Nowym Roku:-)
U nas pojawiły się kolki, więc mam trochę mniej czasu. Wielkie dzięki za informacje na temat żłobków i rotawirusów.
Wracając do kolek to teściowie przywieżli nam z Niemiec lek o nazwie Lefaxin ( prosiliśmy o Lefax ale pani w aptece podobno powiedziała, że to to samo ). Czy któraś z was słyszała o tym leku?
No i to dawkowanie : nie wiem jak mam rozumieć podawać przy każdym karmieniu ( karmię piersią ) skoro on jak ma te swoje ataki to wygina sie i chce ciągnąć z ,,cyca" co pół godziny. Nie chciałabym przedawkować ale z kolei teraz to mam wrażenie, że to raz działa raz nie

Do góry