reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

reklama
Święta u nas ok.
Wigilia z moimi rodzicami. Pysznie było
s025.gif
.
Pierwsze Święto u teściów - było pysznie, ale również głośno i długo. Oboje z gadem stwierdzilismy, ze za długo i za głośno i zrodziła nam się wizja kolejnych Świąt... innych.
Drugie Święto postanowiliśmy spędzić u nas w domu i zaprosiliśmy moich rodziców na obiad i kawkę. Też było pysznie, bo niezastąpiona mama moja przywiozła wałówke świąteczną
a050.gif

Co do prezentów to Maria dostała: kółka nadrążek FP, od nas zabawki na wózek TL, misia pandę z małym misiem padną w objęciach, misia zwykłego, gryzak, 50 zł :) , piankowe puzzle (w celu położenia ich na podłodze jako maty do zabawy), kupon Lotto (nie wygrała...) i ciuchy (3 bluzeczki, 2 pary spodni, bluzeczkę+sukienkę, rajstopki, bluzę - wszystko trochę większe i śliczne). Farciara nie? Tyle prezentów ...
Ja dostałam od gadziny perfum ENVY Gucciego
e035.gif
Ależ się cieszyłam... jak dzieciak. Gad ode mnie dostał płytę.

A z życiowych spraw, to katar się skończył.
Mary przeprowadziła się z kanapy na ziemie (na otrzymaną matę puzzlową). Choinkę olała. Nocki były ok oprócz wczesnych pobudek.
Mąż w pracy. A ja odliczam do piątku... :(

Hejka
Święta, święta i po swiętach...
Tak się człowiek przed tymi świętami nalata, naszykuje, namęczy a one i tak szybko mijają.
Jestem tak objedzona, że ledwo się ruszam. Zamiast mało jeść by jakoś znowu wyglądać to ja tak wpierdzielałam, że nawet mój ojciec stwierdził, że sobie w te święta nieźle pozwoliłam. No cóż.....zawsze mam wytłumaczenie, że karmię więc troszkę więcej potrzebuje he he....
Jeśli chodzi o sylwka to niestety ale w tym roku siedzimy w domu. Tzn. ja siedzę bo mąż dostał propozycję by stać w jakieś knajpce na bramce. Na poczatku nie chciałam się zgodzić bo to w końcu pierwszy sylwester w trójkę ale z drugiej strony Matuś i tak będzie kimał a po drugie w taką noc można nieźle zarobić więc jak chce niech idzie. Odbijemy sobie za rok. Matuś będzie miał 1,5 roczku zostanie sprzedany babci a my będziemy szaleć na jakiejś zajefajnej imprezce hi hi

A aaaa
Miałam sie pytać mam straszych dzieciaczków jak zniosły pierwszą swoja noc sylwestrową??? Czy się obudziły i płakały czy spały do rana???
Powiem szczerze, ze się tego Sylwka troszkę obawiam. Nie wiem jak na taki hałas zareaguje Mateusz? Byle by mi nie przepłakał pół nocy

Cze...
swieta,tak jak weekend,zawsze szybko mija.Ja jestem o rok starsza 26 grudnia skonczylam 27 lat:)
Podobnie jak Wy rowniez sie objadlam,do tej pory ,,ruszam buzia",weszlo mi to w krew ;D...
Świeta u mnie byly spokojne,choc niezbyt wesole tak do konca.W drugie swieto,moja babcia poszla do szpitala.Ma pekniety kregoslup w 3 miescach,cierpi ogromnie :( :( :(,czekamy na decyzje,ktore podejma lekarze.

Beatka_24
Ja jestem mama starszego dziecka :)
Zuzi przezyla juz 2 sylwestry i ani razu sie nie obudzila o polnocy,mimo wystrzalow i imprez u sasiadow,wiec u Ciebie moze byc podobnie.
Ja w tym roku pewnie znowu bede spedzac sylwka w domu,i choc w tym roku wyjatkowo mamy z kim zostawic mala (jest nadal moja mama u nas) to nie umawialismy sie z nikim,a poza tym moj maz nie lubi takich imprez,i on ten dzien traktuje jak kazdy inny.

Bede konczyc,czas umyc Zuzi,tym bardziej ze Z,zwalila wielka kupe w gacie >:D i poinformowala mnie dopiero po fakcie...

Pozdrawiam

Cześć Kasiu,

przykro czytac że z babcią kiepsko, kręgosłup w 3 miejscach pęknięty to chyba od upadku ? Trzymam za Was kciuki na pewno wszytsko będzie ok. A Zuzinek dalej mówi "dziaba"?

Pozdrawiam

W nadchodzącym roku życzę Wam co najmniej tylu pozytywnych wrażeń ile w roku upływającym, dużo radosci z obserwowania poczynań Waszych pociech, żeby pech Was omijał szerooooookim łukiem a los dostarczał Wam samych szczęśliwych chwil. No i przede wszystkim dużo zdrówka dla całych Waszych Rodzin, bo to ono jest jednak najważniejsze!!! Ze wszystkim innym sobie poradzicie...

k050.gif

cze dziewczyny,
dzisiaj znalazlam chwilke i sie zdziwilam - cicho tu.

Siaba dzieki za pozdrowiona,easy1978 za zyczenia.
Jak chcialabym aby Twoje zyczenia sie spelnily.
Piszcie co u Was dobrego slychac,bo u mnie poza tym ze zuzia wreszcie przestala kaszlec,same negatywy :(

Znikam i czekam na wiesci..no i oczywiscie pozdrawim.

Ja czytam.
Wróciłam do pracy i czas się gwałtownie skurczył :(
Mary siedzi z babcią.

Katka wyżal się babo. Będzie Ci lepiej... A jak nie masz ochoty na żale to i tak trzymam kciuki żeby pojawiły się pozytywy :)

reklama
Witam
Oj coś spadamy dziewczyny. halo????

To ja napiszę, że my znowu ząbkujemy i Mati strasznie marudzi. Nie śpi w nocy, budzi sie co 1,5 - 2 godzi i stęka buuu. W dzień tez nie jest lepiej. na chwilę nie mogę go zostawić bo od razu jest pisk. Jak na razie mamy 6 ząbków i jak na moje oko jeszcze 2 wychodzą. Jest bardzo spuchnięty i widać, że go to boli. Ja natomiast niedługo będę chodzić na rzęsach. plis niech sie to juz skończy!!!

Do góry