reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Skrzat tak, Filipek JESZCZE nosi pieluchy na noc. co prawda bardzo często budzi się z suchą pieluchą ale zdarza się tak że za późno wstanę i on zdąży zrobić w pieluchę. Fil od zeszłych wakacji chodzi w dzień bez pieluchy. bo dopiero wtedy zaczełam go uczyć nocnika.
niestety nie jestem zwolenniczką sadzania kilku miesięcznego dziecka bez świadomości załatwiania potrzeb na nocnik.
więc tak, moje dziecko nosi jeszcze pieluchy na noc!!! wiec tak, mojemu dziecku jeszcze zdarzy się nasikać w majtki czy nawet zrobić kupę!!!

mam nadzieję, że Twoje dziecko będzie tak genialne że w kilka dni pojmie całą sprawę z nocnikiem. będzie ładnie wołać ze chce to czy tamto..życze z całego serca.

An82 dasz rade teraz to już z górki...dobijasz do mety:))

reklama
mnie sie ta piosenka bardzo podoba. Wkoncu cos innego :)

co do psów to mi sie marzy bernardyn albo leon berger :) moze kiedys. Beagle w zyciu bym nie chciała...strach spuścić ze smyczy. Uparte, narwane generalnie NIE :p

Niko spi chwila ciszy wieczorkiem Ł. zaprosil mnien do kina :D

widze temat psow...
ja mam w domku na wsi u dziadkow swojego kundelka:) jest kochany ma juz 9 alt a zachowuje sie i wyglada jakby byl szczeniakiem:) oczywisice strasznie tesknie za nim a on hmmmm obrazony na mnie....jak przyjade to i owszem przywita sie i cieszy jak glupi ale potem idzie w kat i udaje ze nie slyszy jak go wolam,jak znajde to wrzuce fotke:):-)

m poszedl klasc mala na drzemke ale cos mu nie wychodzi i pewnie zaraz bede musial interweniowac...

co do nocnika i pieluch,kazde dziecko i kazda mama robia to co uwazaja za stosowne... moj siostrzeniec do 6 lat spal w pampku...

An trzymaj siee, ja pamietam ze dla mnei koncowka tez byla najgorsza,bo nie to ze tak mi sie mala napianala ze dwa tyg przed porodem dostalam rozstepow to jeszcze tka mi puchly nogi i rece idretwialy ze cale noce nie spalam, pociesz sie tym ze to wszystko dla Bartusia ize niedlugo bedziecie juz razem:)

oki ide pomoc m uspic mala:)

Do kitu na dworze. Nie chce sie nic łazić. Jeszcze dziś właścicielka przychodzi po rachunki. Eh ja wole zamiast latać z mopem wlecieć pod kołdre.

An jeszcze troche i będziesz mieć swoje maleństwo w ramionach. Teraz to już lada chwila będzie. Miłość, poród i sraczka przychodzą znienacka:-D

Dyskusja o psach widze. Ja lubie wszystkie oprócz amstafów, pitbuli i akita inu. Nie moge sie do nich przekonać.

MamaGabi śliczny Kropek!!! u moich dziadków na Mazurach był podobny (tylko "krótkowłosy";)) kundelek, miał 18lat jak przejechał go samochód :/// a wabił się...Gabi:-D:-D:-D

co do psów to mi sie marzy bernardyn albo leon berger :) moze kiedys. Beagle w zyciu bym nie chciała...strach spuścić ze smyczy. Uparte, narwane generalnie NIE :p
Niko spi chwila ciszy wieczorkiem Ł. zaprosil mnien do kina :D

oo randeczka:-D kiedy i na co lecicie?
ten leon berger super! ale to już trzeba mieć chałupkę dla niego:-D a opis beagle super, podoba mi się taki pies :-D nie lubię "nudnych" kanapowców ;-) zresztą o czym ja mówię... każdego psa bym chciała:-D:-D:-D

Ja lubie wszystkie oprócz amstafów, pitbuli i akita inu. Nie moge sie do nich przekonać.

powiem Ci że mi się bardzo podobają amstaffy.. z wyglądu bo w życiu nie chciałabym takiego do domu, do dziecka :baffled: ale to jaki mają pysk, jaką budowę cielska... porządnie zbudowana bestia:-D

jeszcze nam się podoba taki buldożek, szczeniaczek to już w ogóle słodki, ale to chyba leniwy piesio:-D ponadto moja kuzynka miała podobnego (tylko że francuskiego, to trochę inny) i się strasznie ślinił:-D
42_31_buldog-angielski.jpg

Buldog+angielski.jpg

my zaliczyliśmy zakupy w plazie, jestem strasznie zadowolona:-D młody ma nową kurteczkę (najbardziej podobały mi się w sklepie na M (nie pamiętam nazwy) ale kosztowały 180zł:szok:) a w H&M są krótkie spodenki a kurteczek już nie ma:-D do tego nakładka na kibelek (Sebastian chętniej siada na kibelku niż na nocniku) i jakieś bzdetki wielkanocne... potem udane zakupy jedzeniowe - parę promocji na nasze ulubione produkty:-D i jeszcze przymierzałam sobie reeboki easytone (jak to mój mówi "te na dupkę":-D) i się zakochałam - super wygodne! a jak jeszcze ta świadmość że kształtują pośladki :sorry2::-p mój mąż twierdzi, że po pochodzeniu w sklepie w jednym bucie lewy pośladek mam kształtniejszy :-D:-D:-D:-D:-D

Hej,
My wróciliśmy:) Obiadek przed chwilą zjedliśmy a raczej obiadokolację! Baśkę idę kłaść niebawem, ale jeszcze niech trochę pograndzi:) Kupiłam Dadę i Basia właśnie ją nosi:) Na noc jednak zostanę przy Pampkach, bo to całe 12h;)

widze ze zachwalacie te pieluchy biedronki wiec pewnie kupie na probe, choc my tylko pielucha na nos to mogą sie przydac jak ta paka się skonczy. musze namówić mojego nas zakupy jakieś.

Ilonka a Twoj jeszcze na pieluchach? Czy ja czegoś nie zrozumiałam:(

Skrzat tak, Filipek JESZCZE nosi pieluchy na noc. co prawda bardzo często budzi się z suchą pieluchą ale zdarza się tak że za późno wstanę i on zdąży zrobić w pieluchę. Fil od zeszłych wakacji chodzi w dzień bez pieluchy. bo dopiero wtedy zaczełam go uczyć nocnika.
niestety nie jestem zwolenniczką sadzania kilku miesięcznego dziecka bez świadomości załatwiania potrzeb na nocnik.
więc tak, moje dziecko nosi jeszcze pieluchy na noc!!! wiec tak, mojemu dziecku jeszcze zdarzy się nasikać w majtki czy nawet zrobić kupę!!!

No więc tak, Ilonka napisałaś "nos" nie "noc" a ja szybko czytałam, więc nie zwróciłam na to uwagi i po prostu grzecznie zapytałam. Moje pytanie nie zasługuje na taką "chamską i krzykliwą" odpowiedź pełną ironii i sarkazmu oraz docinek o sposobie wychowywania. Więc proszę Cie zastanów się trochę, bo nic Cię nie uprawnia do takiego tonu wypowiedzi i wyżywania się na mnie!

Ostatnia edycja:
Teraz sobie zobaczyłam te leonbergery i jestem zachwycona. Duuuuuuużżżżżzzzzyyyyy pies który jest rodzinny to jest to i dodatkowo jest krzyżówką moich ulubionych ras.

MamaGabi śliczny Kropek!

Tygryś ile dałaś za te reeboki?

reklama
Do góry