reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Witam was po wspanialym dniu i mniej wspanialym wieczorze.
Ale po kolei
w starym zoo fajnie ale pelno ludzi bylo, ale mala przynajmniej sie cieszyla!
Potem zakupy- B sobie kupil takie elegantsze adidasy, a ja balerinki ale pokaze jutro fote bo juz dzis mi sie nieche.
POtem wpadli znajomi ze Śląska wiec znowu oognisko i tak do wieczorka na dworze.
wrocilismy do domu moj B poszedl pozmykac bramy a mnie sie siku zachcialo, mała na podlodze bawila sie klockami wiec szybko skoczylam do lazienki

wrocilam a ta moje dziecie wyrzucilo wszystko z pudelka po moich nowych butach, i zaczela gryz ta saszetke z tymi granulkami co pochlaniaja wilgoc... grrr
wzielam ja na plukanie buzki do lazienki ale nie wiem czy zjadla cos czy nie zdazyla bo jak krzyknelam to sie wystraszyla i wyrzucila wszystko na ziemie...

zaczelam panike oczywiscie bo nie wiem czy to nie trujace, ale zadzwonilam do przychodni na pomoc dorazna, babeczka mowila ze to nie trujace i zeby tylko wiecej picia jej dac i dobre by bylo mleko...wiec dostala pol szklanki mleka krowiego, popila to cycuchem i spi
ale ja mam nocke pewnie nie przespana bo nie wiem co jej moze byc

przerylam neta w poszukiwaniu info otym srodku DESICCANT zel silikatowy i pisza ze nie toksyczny i ze wydala sie to zt organizmu
ale i tak jestem na siebie zla !!!! jak ja moglam zostawic takie cos w poblizu dziecka!!!! a ostatnio mojemu B zrobilam awanture ze jest nie odpowiedzialny bo Jula przy nim wylala jogurt!!! a ja co zrobilam!!! glupia jestem i tyle!

pije herbate i w nerwach co chwila zerkam na Lule.

reklama
Spokojnie Karola...jak sama mowisz wypukalas jej buzke,zadz gdzie trzeba... wiec napewno bedzie dobrze,rozumiem Twoj niepokoj..ale nei denerwuj sie bo to nie tylk ootbie szkodzi a i malej jeszcze.... wiec spokojnie... bedzie dobrze....

Skrzat9 ja tez nie moge zabardzo mykac w takich obcasowkach ale od czasu do czasu chcialbym ubrac takie butki:)

obejrze do konca Kosci i tez mykam spac...

Skrzat910 fajne butki!
Karola pokazuj swoje! i nie martw się i nie złość się na siebie! jeszcze nie raz coś się przytrafi, najważniejsze że nic się nie stało! Seba kiedyś siedząc 30cm ode mnie zaczął wcinać tabletkę do zmywarki, a spuściłam go z oczu dosłownie na chwilę!
Ilonka ale Filipek jest duży! i co on będzie zwierzaki oglądał jak taki fajny plac zabaw :p

ok, zmykamy oglądać dalej, była Wybuchowa para, a teraz Red :)

hej dziewczyny,
u nas ok, ale po kolei;) Ja wczoraj na zajęciach byłam, ale zwolnili nas już o 14:15, więc szybko do domku i pojechaliśmy do rodziców Zet na Smochowice na działeczkę:) Basia na kocyku i na świeżym powietrzu, oczywiście grilla nie było, bo to nie moi:p
Basia kurcze wstaje o wszystkim co się nadaje tudzież się nie nadaje, oczywiście kończy się to niejedną glebę i uważam się za wyrodna matkę bo ona ciągle się o coś uderza;( Mam nadzieję, że jej głowa to wytrzyma;/ ech... Dzisiaj nocka ok, obudziła się o 4 ale nie na jedzenie a na tuli tuli, ale zasnęła w miarę ładnie, więc ma wybaczone:)
Dzisiaj pada, nawet nosa się wyściubic nie chce:( A mój idzie na 10-18 i co ja sama taki czas będę robić:( Jakieś pomysły?
Karola spokojnie, mam nadzieję że małej nic nie jest, ale jak nie toksyczne to ok:) Wiem co czujesz, bo Basia na moich oczach sobie kwiata próbowała zjeść! Najgorsze są środki czyszczące:(
Brzoskwinko
zdrówka!
Tygrynka my przedwczoraj ogladalismy Wybuchową Parę, Reda też mamy (jak podobał ci sie?), my wczoraj włączyliśmy Incepcję i zasnęłam po 2 minutach:p
Na-tuska gdzie balujesz?
Skrzat910 szkoda ze miasteczko nie fajne, za to butki super, tez takie lubie biegusy! Ja ostatnio kupilam adidasy w Deichmanie za 20 zl w Factory, ale nie ze skóry:( no ale moze jakis jeden sezon przepękam:) Kiedy zacyznają się surfinie?
Ilonka fajny plac zabaw, musimy sie konicznie wybrac do tego zoo, my też chcielismy do zoo w weekend bo ja na grunwaldzkiej w chemicum mam zajęcia, ale jak tyle ludzi to może dobrze ze odpuścilismy, jak kiedys w weekend pojechalismy na cytadele to jak na promenadzie, korki:p ja tam wole spokoj i cisze niz tlumy jak w markecie!
To miłego dzionka życzę popijając kawkę!
ps. Basi nie interesuja już zabawki, ciągle chce stac....

hej ja się witam:)
weekend był świetny...mieliśmy pieska na 2 godziny ale jednak stwierdziliśmy ę jeszcze nie czas na zwierza bo Zosia go męczyła no i oddaliśmy.
Karola spokojnie nie pierwszy i ost raz podejrzewam, moja weszła na biurko i z niego spadła i też chwilka nieuwagi... myślę że nie da się tak pilnować dzieck żeby czegoś nie zmalowało.

dziś uciekam do stomatologa ( zbankrutuję chyba;/) a potem do biedrony na zakupy i może jeszcze zahaczymy o plazę i kupimy buciki dla Zosia bo już czas najwyższy! teraz biega w kozaczkach jesiennych. A mam na oku adidaski nike w serduszka:)

Hejka!
Coś sie mojemu skarbkowi koszmarki śniły bo budziła pare razy z płaczem. Dopiero po utuleniu zasypiała. Teraz pojadła kaszki i rozmawia z zabawkami. Ja popijam kawusie i sie dobudzam.
Mięsko rozmraża sie na sznycle. Od dziś będą obiady kombinowane na szybko bo popołudniu mam masaże kręgosłupa.

Karola jeszcze nie raz coś ci Mała wrąbie. Moja ostatnio ściągneła sobie gazete ze stołu w kuchni jak siedziała w krzesełku. Na moment ją spuściłam z oka a ona juz kawałek wrąbała.

Skrzat surfinie pod koniec kwietnia ewentualnie początek maja to już są.

Miłego dnia!

dzien dobry...

ale pogoda co???? masakra...:-( a wczoraj juz tak ladnei bylo...

ja czeka mna m bo juz z pracy wraca,tylko po dowod malej ma zajechac i do lekarza ma pojsc,naprawde chyba zle sie czuje... i dobrze niech go lekarz obejrzy i oslucha.

a mala wstala z jakims maruderem... i piszczy mi tutaj ciagle...a ja chyab naprawde zarazilam sie od m,ciagle kicham i smarkam sie....eh....

Skrzat9 my na surfinie tez bedziemy sie pisac:) wkoncu chce miec ladny balkon tego lata:)

Czesc dziewczyny :)

ehhh co za pogoda;/ nawet wyjsc sie nie chce,a niestety musze leciec na poczte;/
Mala dzis znow 2razy sie w nocy obudzila:( a rano z placzem wstala,to chyba przez ta pogode albo znow jakies zeby ida:D

Jakby ktoras nie miala planow na dzis to zapraszam do siebie na kawke i pogaduchy:)
Milego dnia :)

reklama
MamaGabi Mojego musisz sie spytać co najlepiej na ten twój balkon posadzić. My póki co mamy bratki. W maju posadzimy sobie jakąś kompozycje. Może pelasie z plektrantusem? Przynajmniej ten śmierdziel będzie mi komary odstraszał.

Monia nie kuś! Bo przyjade po masażu :D

Do góry