reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

hejos,
ja tez się witam od rana oczywiscie niewyspana. Do polnocy ogladalismy serial, ech...
Mała ładnie spala bo do 6:11 ale teraz juz grandzi a pewnie za godzine spać pójdzie. Dzisiaj do mnie kumpela, a potem teść na obiad;) Mam nadzieję, że z wiekiem wydłuzy jej się czas spania:) Poziomeczka nie wiem co doradzić:(
Skrzat910 jak Mała mam nadzieje że lepiej:)\
Miłego dzionka!

reklama
Cześć!
Nocka do kitu. Mała dostaje zgodnie z zaleceniem pediatry troche mniejsze porcje mleka i sie budzi w nocy na jedzonko. A potem piszczy że jej mało. Oczy mam na zapałki a obok mnie stoi kubek z moooooooocną kawą. Mam nadzieje że jakoś wytrzymam. Najbardziej mnie boli że ona sie nie uśmiecha nic tylko na mnie patrzy tymi swoimi oczami z wyrzutem. A ja nie wiem jak jej pomóc. Jedyne co jej pozwala spać to bujaczek. Właśnie w nim śpiocha.

Dziewczyny dziękuje za pomysły na ukojenie dzidzi. Jesteście kochane i niezastąpione!!!

Poziomeczka skoro twój maluszek chce pić w nocy to dawaj ale wode. Bardzo ważne jest by w dziecku wyrobić nawyk picia wody. Z drugiej strony może masz zbyt suche powietrze w domku. Zainwestuj w nawilżacz.

czesc dziewczynki:) ja tez juz na nogach chociaz dzisiaj mala pospala do 7.15 wiec luzik... ale i tak zmeczona jestem a mialam odpoczywac tutaj....

Skrzat9 szkoda mi i ciebie i malej bo obie sie meczycie ale mam nadzieje ze chorobsko wrescie sobie pojdzie i bedzie mala zwnou obdarzac cie tym swoim pieknym usmiechem. swoja droga Gabi od dwoch dni niechce sie do mnie usmiechac tez:( i przykro mi bardzo bo nie wiem o oc jej chodzi:(
a dziadkowie moi racja ze szczesliwi ze Gabi jest,to ich oczko w glowie:-) a ona tez ich lubi bo sie usmeicha i woogle ( a do mnie nie:-()

jezeli chodzi o zakupy z allegro to ja sporo malej kupilam ubranek i naprawde bylam zadowolona,nigduy nie zdarzylo sie zeby cos mi przyszlo nie takie jak trzeba a jezeli chodzi o lumpki to w poznaniu jeszcze nie wyczailam gdzie sa jakies fajne ale tutaj w Ol mam swoje i zamierzam zrobic rajd po nich:-)

Hej :-)

ja dziś mega kiepsko spałam... Nie mogłam sobie miejsca w łóżku znaleźć...

Na-tuska pozwoliłam sobie pokazać innym "Czerwcówką" Twoje towary. My się zdecydujemy na sterylizator- ale póki co nie mamy kasy. Możesz zaczekać?

Skrzat910 zdrówka dla Niuni :-)

Ja idę na śniadanko, a potem lecę do Mamusi na kawę i ploteczki ;-)
miłego dnia PYRY :-D;-)

Dzieńdobry :-)
U nas nocka spokojna, spaliśmy w drugim pokoju więc młoda dzisiaj nockę sama robiła i było git! Niestety zaczęła kaszleć :-( mam nadzieję że nic się nie wykluje z tego :tak:
Skrzat9 ja na niespokojne dzieci to chustę polecam bardzo kojąco działa noszenie maluszka :-)
Poziomeczko Lula już nie pije w nocy od jakiegoś 1,5 miesiąca, sama przestała się budzić, a robiliśmy tak że w nocy tylko woda no i tak się samo ułożyło, teraz o 19 kolacja kąpiel i o 20 spać i śpi do 6-7 bez budzenia :-)
Natuska nie wychodź jest obleśnie !!!
Agatko miłych pogaduch z Mamą, cieszy się że będzie babcią?
Marcia ja też mega zapchany nos mam i kaszel się pokazał, czuję się lekko masakrycznie :-(

Miłego dzionka, wracam do joba!!
MamaGabi w pozaniu są fajne lumpki z ciuchami dzieciowymi ja znam trzy ja wrócisz to się upomnij o namiary :-)

Moi Rodzice oszaleli... Jestem ich najstarszym Dzieckiem... To będzie pierwsze wnuczątko ;-) a mimo młodego wieku- Mama ma 42, Tata 46 lat- są mega szczęśliwi! Bardzo dużo Nam pomagają... Głównie finansowo :zawstydzona/y:
Ja nie pracuje, więc utrzymuje Nas mój Mąż.
I jest ciężko... Nawet bardzo, ale dajemy radę!

A bez pomocy Rodziców nie wiem co byśmy zrobili...

Są na prawdę bardzo kochani :happy2:

Na-tuska biorę na 100% :tak:

Ja zmykam- buzi

reklama
Skrzacie9 kochany nosidło to nie to samo co chusta :-) zaręczam :-) a babcia bez zmian jest już w innym szpitalu ale nie podoba mi się tam nic nie robią z tymi pacjentami taka przechowalnia próbujemy załatwić inne miejsce :-)
Agatko cudnie że masz tak kochających i wspierającch rodziców a jak już zostaniesz mamą to dopiero zobaczysz jaki to rodzaj mocnej rodzicielskiej miłości i chyba wtedy zaczyna się patrzeć na rodziciów innym okiem :-)

Do góry