śmialismy sie z b przez całą droge ze teraz to jak takie babcinki i dziadziusie bedziemy latc po wszytskich marketach i tu kupowac chleb tu pomidora itd
ej no mój Tomek dosłownie to samo powiedział jak niedawno z zakupów wrócił
Zostały mi takie pierdułki typu: mydło, krem na odparzenia, spirytus do pępka, nożyczki, gruszka, patyczki, waciki, szczotka do włosów, ręcznik, pieluchy tetrowe i flanelowe.
to i ja dorzucę swoje trzy grosze...
mydło - nie używam, nie lubię bo wysusza, dla nas mamy w płynie, a młody był kąpny w nivea 2w1, jest bardzo delikatny i nawilża skórkę
krem na odparzenia - nam od poczatku doradzały koleżanki i położne - najlepiej nic! jak się nic nie dzieje, to niczym nie smarować bo dzisiejsze pampersy mają swoje wkładki, struktury miodu i inne sraty taty i potem to się wszystko zapycha, kisi i odparzenie gotowe. Dopiero jak się coś zaczyna dziać to linomag, sudokrem i wietrzenie, wietrzenie oraz wietrzenie. I powiem Ci że nie wiem czy to przypadek czy efekt takiego stosowania ale mały przez 13mies życia raz, jeden dzień miał lekko zaczerwienioną dupkę :-) Wiele koleżanek chwaliło sobie krem na odparzenia nivea.
spirytus - także polecam spray octanisept! my dostaliśmy po koleżance a jeszcze masę tego zostało, więc spokojnie bierz od Skrzata910
nożyczki, szczotka do włosów - ja kupowałam w zestawach z obcinaczką i grzebykiem i akurat te rzeczy leżą nieużywane
gruszka - nosefrida o wiele lepsza! bezpieczniejsza i wygodniejsza mimo że ja na poczatku miałam opory do jej stosowania
patyczki - w rossmnie mają te dzieciowe, z większymi końcówkami
waciki - też się nam lepiej sprawdzały te duże dzieciowe
ręcznik, pieluchy tetrowe i flanelowe - tetry nakupowaliśmy calymi paczkami, przydają się super do wszystkiego - jak małe ulewa, uczy się jeść, itp. A flanele i ręcznik mamy z motherhood - są extra! mielutkie i mięciutkie, chociaż ręcznik ok 8 mies zaczął być za mały żeby okryć całego (z tym kapturkiem na głowę), ale i tak nim wycieramy, bo potem tupta w szlafroczku (babyono, ręczniki też mają fajne, w ogóle ze dwa Ci się przydadzą
)
no. to się rozpisałam
Skrzat ja to mam oko a jak byłam u Was to jesczez mowiłam ze Basia to tak 8500 kg ma
ale Filipa nie wyczułam ze 10 przekroczył
aaa od wczoraj Emilka dostaje Nasze obiady i nic jej nie jest wiec banan jest winowajaca na bank
ale za kilka dni sprobuje jeszcze raz zeby sie upewnic
masz oko, masz! nam wykryłaś ząbka
super, bardzo się cieszę, że Filpek przekroczył 10, a Emilce nic nie było!! oby tak dalej
Julka mnie zaszokowała bo generalnie była grzeczna (chyba?) jak na to co ona potrafi w wózku wyprawiać to nie narzekam ;p
bardzo grzeczna była! fajną masz córeczkę
Brzoskwinka Tygrynka co z jutrem??? bo Brzoskwinka cos mówiła ze może wpadniecie. muszę wiedzieć
no Brzoskwinka nic się nie odzywa, ale ostatnie co gadałyśmy to że jedziemy do Ciebie tym busem o 9.20, może być? czy zmieniły się plany u Ciebie? jakby co to mów od razu