reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Natuska to mi sie moja babcia przypomina jak carrefour otworzyli to mnie ganiała z samego rana w weekendy na promocje. A to karkóweczke przecenili a to bułeczki a to olej i szłam i polowałam. A moja babunia to jest dopiero myśliwy na promocje. Czatuje pod drzwiami marketu żeby załapać sie na lepsze :-). No ale dzięki temu mam zaprawe w polowaniu.:-D

reklama
hej,
my tez po spacerku, Basia niestety jakoś długo nie pospała, Bylismyw Biedronce, u nas Natalia cukier 4,48 więc jeszcze inna cena;P Też kupiłam jeden pak chusteczek, bo ja mam jeszcze z jesieni z dwie paczki dady plus teraz 6 pampersow i jeszcze jakies kieddie co znajomi przyniesli.
Co do rolników to ok jak ktos mam male gospodarstwo ale wielcy przmeyslowcy co maja po 100 krow tez zusu nie placa, wiec halo!!! a ty jak masz 1 osobowa firme to charujesz i normalnie tobie licza!!
ja dzis na obiad chinszczyzne;P ciag dalszy...
mamcia byla poprasowalam, wlaczylam prlake, zmywarke, a basia grandzi na kocu! W biedronce jej mleko bebilon 2 za 48 zl 800g a kosztowalo w zwyklej cenie zawsze 38...hmmm??? nam sie udalo w grudniu kupic 6 sztukw relau za 25 zl (po 800g) ale musze teraz znalesc jakas promocje bo mi nie starczy do roku!
Na-tuska to super ze ladnie waża;) Moja 8400:p
AgatkaT a co jeszcze kupić musisz?

Ostatnia edycja:
Skrzat910 wiem ze KRUS jest dl rolnikow, ale powinni go zlikwidowac i zrobic normalny ZUS jak dla wszystkich no niestety takie sa realia!

Wózek, łóżeczko (z całym wyposażeniem), wanienkę, pieuchy, chusteczki do pupy, kremy, oliwki, szampony mam!

Ciuszków na 3 miesiące też mam.

Zostały mi takie pierdułki typu: mydło, krem na odparzenia, spirytus do pępka, nożyczki, gruszka, patyczki, waciki, szczotka do włosów, ręcznik, pieluchy tetrowe i flanelowe.

I pytanie do Was Mamuśki jakich mydeł używałyście po urodzeniu Dzidzi? Pytam o markę i czy było ono w płynie czy w kostce?

Ja jestem jakaś chora, bo my np z Mężem nie używamy w kostce, bo według mnie zbiera się na nim za dużo bakterii... :zawstydzona/y:

Co myślicie?

AgatkaT ja nie używałam mydła bo wysusza skóre. Na początku kąpałam w wodzie z oliwką a jakoś po 3 miesiącu dodaliśmy johnsona bedtime tego fioletowego. Jak chcesz to ja mam octanisept do pępka i chętnie oddam i pare innych rzeczy z wyprawki. Jak wlecisz na kawe i ciacho to sobie zobaczysz.

Skrzat i to może jest koncepcja. Oni z KRUSu mają takie marne renty i chorobowe że nawet szkoda gadać. W ****a se lecą z rolnikami. Jak człowiek nie umie kombinować na lewo to na swoje nie wyjdzie.

AgatkaT ja kapałam w Oilatum, myłam w tym głowkę ciałko i jako płyn do kąpieli. Polecam, jak najmniej środków chemicznych. Na pupę polecam sudocrem a najlepiej poproś jak przyjdzie pediatra krem taki robiony w aptece - 5 zl i rewlka;) Ja szamponu do dzisiaj nie uzywam, teraz kapiemy się w johnson lub nivea, ale chyba nivea dla mnie lepsza.
Octanisept warto kupic kosztuje z 30 zl ale do dzisiaj się przydaje jak trzeba coś odkazić etc. Spiryt to w monopolowym najlepiej:p
Do noska polecam NoseFrida:), a ręcznik koniecznie z termofroty taki duzy za 40 zl na tylach Orła Białego przy Kulczyku, Na-tuska potwierdzi to jeest rewelka;)
Natus nie kuś 3bitem bo wparuje a trzeba pościć:p Ja drozdzówkę mam a basia raczkuje na całego :D i jest coraz szybsza!

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry