reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

reklama
Jola - gratulacje :-):-):-):-):-):-):-) zdrowka i pomyslnosci dla malego i mamy:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

Jarzebinka - czyli zaczna sie teraz monologi z jego stromy,jak dziecko zacznie gadac to buzia sie mu nie zamyka;-):-)

BIEDRONKA - napisze Ci wszystkie namiary na gg :)

A ja mam dola nad dolami.Ale totalnego...
Bylam dzis na konsultacji u innego lekarza w sprawie tych moich cholernych pluc.
I 9 lipca ide do szpitala,najpierw diagnostyka - tydzien;po niej okaze sie co dalej - juz cos wspominala o jakims zabiegu,razcej potrzebnym:-:)-:)-:)-:)-(.Wiec sie moze przedluzyc.Ale moze,nie,moze nie..trzymam sie tej mysli.........
Dzis zaczynam odstawiac Hanie od cyca w nocy:-:)-:)-:)-:)sick::sick::sick::sick:.
W dzien,z dnia na dzien chyba zrobie.
Nie wiem , jakie mleko jej dawc,ile.Czy podtrzymywac laktacje na powrot....Mam ochote ryczec i kopnac w cos...

Katka :baffled: przykro mi :-(
o mleko najlepiej zapytać pediatry, która się zajmuje Hanią - ona najlepiej doradzi. ilościowo to będzie napisane na opakowaniu mleka ile dawać i w jakich proporcjach. nie podpowiem Ci czy podtrzymywać laktację, ale w szpitalu może Ci być trudno odciągać mleko, więc sama musisz się zastanowić czy jest sens.
będzie dobrze :tak:

Leyna - potrzebuje,slow pocieszenia teraz na prawde,wiec dzieki :)
Jak dostalam pierwsza odme,Zuzia miala 10 tygodni i dawalam rade sciagac mleko,a teraz nie wiem czy jej sens,,bo w sumie HAnia jest juz duza...choc z 2 strony mala :(

Katuś wiem, że Zuzkę dłużej karmiłaś piersią...ale Haneczka jest już duża i wydaje mi się, że już jest odpowiedni czas aby ją odstawić. Wiem, ze będzie ciężko...bo też przeżywałam podobne dylematy ale jak młody skończył 8 miesięcy pożegnaliśmy cyca. I na pewno nie będziesz gorszą matką podając Hani mleko modyfikowane!!!! Wydaje mi się, ze już jest czas aby pomyśleć troszkę o sobie...
A z drugiej strony, lecząc Cię lekarze będą musieli uważać na to co Ci podają i mogą to być pół środki...Więc może już lepiej zaprzestać karmienia, wyleczyć się raz a porządnie...czego Ci oczywiście z całego serucha życzę!!!!

Zapisałam się na kurs prawa jazdy, więc jak dostanę plastik i mąż kupi mi autko będę częściej w Poznaniu...

Jola ogromniaste gratulacje dla całej rodzinki. :-)Zdrówka dla małego Maksia i niech rośnie duuuuży!!!!:-D.

Biedroneczko trzymaj się cieplutko i myśl pozytywnie...wiem co przeżywasz:-(. Zawsze jest jakaś nadzieja i zawsze są dwa wyjścia...

Wanda u mnie też z weną coś ostatnio krucho!!!!:-(​

Jak dostalam pierwsza odme,Zuzia miala 10 tygodni i dawalam rade sciagac mleko,a teraz nie wiem czy jej sens,,bo w sumie HAnia jest juz duza...choc z 2 strony mala :(

Katuś
, ja wiem, jakie okropne to uczucie odstawić dziecko od piersi - sama miałam lekką załamkę z tego powodu (karmiłam 9,5 miesiąca, więc odstawienie Piotrka to świeża rzecz), ale myślę tak jak słowiczek, że Hania jest już na tyle duża, że to co najlepsze w Twoim mleku dostała :tak: a że jest mała... dla matki jej dzieci zawsze są małe ;-)
pewnie, że jak można i się chce karmić dłużej, to jest to z korzyścią dla dziecka, ale nie jest się gorszą matką tylko dlatego, że się karmi dziecko butelką a nie piersią. Hania szybciutko przestawi się na butlę a nie przestaniesz jej przecież przytulać i kochać tylko dlatego, że nie będziesz karmić :tak: tylko nie możesz mieć wyrzutów sumienia i płakusiać, bo Hania na pewno to wyczuje. po prostu zakończysz pewien piękny etap w swoim życiu.
a dla Hani i Zuzinka na pewno ważniejsza jest ZDROWA MAMA :-)
no i jak Ci wyleczą tą odmę raz na zawsze to będziesz jak nówka sztuka śmigać z dziewczynami gdzie tylko będą chciały :-)

słowiczku
fiu fiu... to gumowych drzew i prostych krawężników życzę :-)

Ja nie martwie sie tym,ze bede gorsza bo mama,bo nie dostnie cyca,a tym czy ona bedzie chciala jesc to mleko.Bo z butelki nie wypije za zadne skarby.
Dzis bede w ogle tworzyc jadlospis na tydzien dla malej.Maz chce jakas sciagawke.
Pierwsza nocka odstawiania nie byla taka masakryczna jak myslalam,od 22 budzila sie co godzine,byla ryksa, ale dalo sie ja zagadac.O 5:30 dostala 2 cyce,bo myslalam,ze mi eksploduja.

Witam :-)

Katko - nie będę już się rozpisywać nt kończenia karmienia piersią, bo dziewczyny już chyba wszystko napisały... Wierzę, że się uda i że Hanka nauczy się ciągnąć mleczko z butelki :-) Musi być dobrze... i tak jak Leyna napisała - dla dziewczynek jest najwazniejsza zdrowa mama :-)

Biedronko - i Ciebie ściskam... na pewno nie jest Ci łatwo... mam nadzieję, że podejmiecie dobre dla wszystkich decyzje.

Słowiczku - znowu pójdę śladami i napiszę to samo co Leyna - gumowych ścian życzę :-D A ja się przyznam, że parę razy jeździłam po Poznaniu bez prawka - ale mi zabrali, bo teoretycznie powinnam nadal je mieć... Zabrali, bo było stare... i jeszcze nie wyrobiłam nowego, no ale nie będę bulić teraz stówy i jak się tu zamelduję kolejnej stówy, bo to bez sensu, a do sierpnia muszę być jeszcze zameldowana w Bydg.

Pozdrawiam :-)

Katka zamiast butli to poprostu zrób mleko z kaszką i karm ją łyżeczką...
Będzie gęściej i dłużej "trzymało" w nocy a w dzień to już mała może jest już prawie wszystko...A picie herbatek tak samo, łyżeczką albo kubek z dzióbkiem.
Dacie rady. Powodzenia życzę...
A na spalenie pokarmu to ponoć szałwia jest dobra.

dzięki dziweczyny za te gumowe drzewa...heheheheh ciekawe kto mi da te prawko. W razie mojej jazdy po Poznaniu nie wychodźcie z domu, ale kiedy to dam Wam znać....:-) ;-)

reklama
Do góry