reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

reklama
orientuje sie któras z Was jakie kryteria trzeba spełniac zeby dostać rodznnne i platny wychowawczy??

wiem ze nie mozna przekroczyc kwoty 504 zł na osobe... ale to jest netto,brutto czy od dochodu liczone??
jak ja byłam o rodzinne pytać, to netto. a płatnego wychowawczego nie ma, tylko jakiś dodatek wychowawczy, ale on nie jest duży, bo koleżanka brała. no a poza tym, że nie można przekroczyć tej kwoty to nie mają żadnych wymagań. przynajmniej tak mi mówiły babki w urzędzie.

No wiesz co masz takiego mężczyznę w domu czyt Adasia - to święto zakochana jestes w synku i na pewno z wzajemnością :) Dobra jesteś pochwal się jaki prezent wybrałaś?!
wybrałam sobie robota kuchennego takiego superaśnego philipsa :-) jutro jadę kupić :-D
Brzoskwinka ale ja o fryzjerze bo mówiłaś że chcesz tanio :-D
ha ha ha ale głupek ze mnie bo tak pisałyśmy o dentystyach i myślałam, że o tym piszesz :p
tylko smaka robic potrafia!
wrrrt
a jak Ty na frytki robiłaś smaka to co ?:-D
ale co , że ten fryzjer to od zębów - no to musi być tanio :-):-):-)
he he he :-D

brzoskwinka no własnie jest dodatek 400 zł za ziedzenie z dzieckiem w domutzn wychowawczy nie weim jak to sie fachowo nazywa, wiesz moze i nie majatek ale 400 zl to zawsze cos + rodzinne
a na jakiej zasadzie jest ten wychowawczy? bo o to to nie dopytywałam, a na rodzinne ja się nie załapałam, mamy więcej niz te 504...

reklama
Do góry