reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy druga blada kreska oznacza ciąże ?

agata194

Zaciekawiona BB
Cześć
Zrobiłam dzisiaj 3,4 dni przed miesiączka (chociaż są one często nieregularne) test ciążowy i wynik jest taki jak na zdjęciu. Dodam, ze jestem bardzo przeziębiona jeśli to może mieć wpływ na wynik. Pomożecie zinterpretować czy ta blada druga kreska może oznaczać ciąże ? Przyznam szczerze, ze cieszyłabym się bardzo :) Na betę pójdę w poniedziałek.

Załączniki

• IMG_6577.JPG
    IMG_6577.JPG
    541,9 KB · Wyświetleń: 5 100
reklama
reklama
Natalia moim zdaniem tam cień cienia jest :) a póki jest cień cienia i nie ma okresu to jest i nadzieja.
Ja jestem chyba jakaś nawiedzona :D
Robiłam znów.. zbankrutuje jak będę tak kupować :D i znów pozytywny ale teraz mega mocny plus o co tu chodzi miał ktoś tak ?? U lekarza nic ani cienia a tu proszę znowu piękny plusik oznaczający ciążę

Załączniki

• 20171104_155609.jpg
    20171104_155609.jpg
    841 KB · Wyświetleń: 274
Słuchaj, wychodzą Ci plusy i nie masz okresu. Jeśli chora nie jesres to nie moze byc nic innego. Ile by Cie kosztowalo badanie krwi? Moze taniej niz te wszystkie testy? Bo zaraz brzuch Ci zacznie rosnac nim Cie zdiagnozuja.

Słuchaj, wychodzą Ci plusy i nie masz okresu. Jeśli chora nie jesres to nie moze byc nic innego. Ile by Cie kosztowalo badanie krwi? Moze taniej niz te wszystkie testy? Bo zaraz brzuch Ci zacznie rosnac nim Cie zdiagnozuja.
To dopiero by było od poniedziałku szukam gabinetu by mi zrobili betę bo to naprawdę jest zabawne....

Niestety czegos takiego jak prywatne badanie krwi w Niemczech się nie robi, nie można sobie tak pójść do laboratorium i zrobic. Wszystko ze skierowania lekarza, u lekarza a on przesyła do labu a potem dostaje wyniki. Ewentualnie jak dziewczyna ma fajnego rodzinnego to może poprosić o badanie krwi pod katem ciąży. Na drugi dzień powinien być wynik.
Co do usg to się dziwie, ja byłam w 6 tygodniu i normalnie lekarka zrobiła i potwierdziła ciąże, tu w DE, może warto poszukać innego ginekologa.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

To dopiero by było od poniedziałku szukam gabinetu by mi zrobili betę bo to naprawdę jest zabawne....

Natalia, rzadko w gabinetach robia betę, najczęściej od razu usg jak przychodzi się z podejrzeniem ciąży. W jakiej części Niemiec mieszkasz? Dobrego lekarza znajdziesz przez stronę jameda.de
Ewentualnie jak wyżej pisałam możesz poprosić rodzinnego o badanie krwi pod katem ciąży.

reklama
Natalia, rzadko w gabinetach robia betę, najczęściej od razu usg jak przychodzi się z podejrzeniem ciąży. W jakiej części Niemiec mieszkasz? Dobrego lekarza znajdziesz przez stronę jameda.de
Ewentualnie jak wyżej pisałam możesz poprosić rodzinnego o badanie krwi pod katem ciąży.

Ginekologa mam bardzo dobrego to są te recepcjonistki i może dlatego tak się potoczyło... czekam teraz na kolejna wizytę a jest 17 i mam mieć usg chyba że pójdę do nich wcześniej i sklamie że brzuch boli a okresu nie ma to wtedy mnie muszą przyjąć

Do góry