reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy cieszy was macierzyństwo?

Ale wiesz, że nie każdy ma jakąś pasję? Ja np. nie mam żadnej, nic nie trenuję, nie jestem artystką mam się do tego zmuszać? Bo muszę pokazać córce że TRZEBA mieć zainteresowania?
Moja córka i bez tego jeździ konno choć ja się np. koni boję. Nie musiałam jej tego pokazywać
No dokładnie ja też nie mam jakiś pasji jedynie lubię sobie paznokcie robić sama sobie 🙂makijaże od zawsze ale nie mam czasu też na to ostatnio więc oddaje się bycia w domu...no moja najstarsza córka lubi rysować dekorować kartki ma to po mnie ja też lubię takie rzeczy nieraz jakieś ozdoby robimy...

reklama
Dla mnie żenujące jest pisanie o kobietach zajmujących się domem, że są kurami domowymi. I wyciąganie tak idiotycznych wniosków jak to, że nie mam zainteresowań. Nic o mnie nie wiesz, a wypowiadasz się jakbyś mnie sto lat znała. Nie dla każdej kobiety szczytem marzeń jest iść na miasto z koleżankami, czy lecieć na fitness. Niektóre wolą ten czas spędzić inaczej. Ale oczywiście Ty uważasz,że jak nie ma jakiegoś hobby to już jest kura domowa, co z siebie zrezygnowała. Niech każdy żyje jak mu się podoba.

Ps. I nie, wszystkiego nie da się pogodzić. Nie da się tańczyć i jechać rowerem jednocześnie. Wszystko to kwestia wyboru.
No tak dobrze napisane🙂 ja mimo tego że nie widziałam się z przyjaciółką 2.5miesiaca to brakuje mi tego i tak zawsze z dziećmi chodzę bo się lubią bawić razem z synem od niej więc wesoło zawsze jest...no a też fakt nie da się wszystkiego naraz pogodzić być w 2miejacach jednocześnie 🙂

No nie przesadzaj. Ja w tym roku kończę 40 i chcę drugie dziecko.
Ja zawsze powtarzam, że wiek to tylko liczba w naszej głowie! Ja synka urodziłam półtorej roku temu, mając 36lat, niecały miesiąc temu urodziłam córeczkę, za miesiąc skończę 38 :) czuje się wyśmienicie. Jak ktoś mnie pyta czy czuje się na swój wiek to zawsze odpowiadam pytaniem, co znaczy na swój wiek? 38lat to połowa życia, kurcze, najpiękniejszy okres bo wszystkie błędy popełniam świadomie, macierzyństwo cieszy mnie, mąż jest moim przyjacielem i kochankiem. Byle zdrowie było! Nic innego się nie liczy, szczęście rysujemy sobie sami, bez względu na wiek. A co do starości. Dla mnie starość będzie wtedy jak będę rozlewać albo zapominać wypić 🙈🤣🤦🤷😁
Powodzenia z drugim bobo

Ja się strasznie cieszę, że mam dzieci. Od młodości miałam parcie na macierzyństwo. Niestety wczesna ciąża, strata, potem długo bardzo nie było ciąży. Ciąża z córką, przynajmniej połowa przepłakana, źle wyniki, ale ostatecznie niunia zdrowa. Synek z kolei ciąża zdrowa, to pewne wady rozwojowe po porodzie się pokazały. Marzyłam też o bliźniakach ale mam dzieci rok po roku. Jest ciężko momentami, ale kocham je najmocniejszy na świecie 🥰 i się cieszę z macierzyństwa. Nieraz też płakać mi się chce, ale wiadomo jak pisalysvie są też ciemniejsze strony. Co do porodu ja jestem z tych co boją się cesarki, a poród naturalny no cóż musi boleć, ale pobolalo i przestało. Choć córkę rodziłam 13 h🤦 Marzę o powiększeniu rodziny, może się coś przytrafi, ale mam już 32 lata😓
Moja mama urodziła siostrę w wieku 44 lat( różnica między nami jest 28 lat 🤣) więc myślę, że 32 lata to jak młoda bogini jesteś 😘

reklama
Do góry