reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cztery kółka i inne środki lokomocji naszych maluchów ;D

Milva my dla Mariki mielismy taki rowerek *LEO*SMOBY Rowerek-BE FUN CONFORT-Kubuś 444160:) (2962822884) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i powiem Ci ze ona za specjalnie w nim nie lubila jezdzic, teraz go odziedziczyl Fabianek wiec moze on bedzie chcial, a mloda dostala na siwta rowerek biegowy o taki Rower Rowerek Biegowy Easy Go BIKER NAJLEPSZY !!! (3001122796) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i mam nadzieje ze ten bedzie podobal jej sie bardziej ;)

cd drogi polnej to ten pierwszy nawet zdawal egzamin, ale wiadomo drozki polne sa rozne;)

reklama
Milva fajny, tylko tutaj tak jak w tym co mamy my jest jeden minus - rodzic nie moze kierowac kierownica, tylko pchac, a kierunje dziecko. Dla mnie to naprawde minus. I rowerek mamy bo go dostalismy ale gdybym to ja kupowala to bym chciala miec z mozliwoscia kierowania przez rodzica, bo ile my sie nawkurzalismy na spacerach z Marika bo sama nam skrecala:) wiec pomysl nad tym;D

Masz rację, trochę dziwne, że nie ma blokady na to, chyba wymyślał model ktoś , kto nie ma dziecka:-p

edit: w tym co wkleiłam jest blokada przedniego koła do jazdy na wprost, więc chyba ok nie?

Ostatnia edycja:
U nas decyzja zapadła, kupujemy ten sam wózeczek, który ma Żabcia :tak: Wózki ALU Baby Design wózek SPRINT PLUS reg.rączka (3029113922) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Do tej pory to chyba jedyny, który zwrócił moją uwagę i spełnia wszystkie wymagania, takie jak głębokie siedzisko, kilka stopni oparcia, osłonka na nóżki w chłodne dni, ruchomy podnóżek i parę innych ;-)

Tylko nie wiem, jaki kolor wybrać, ale chyba zdecydujemy się na niebieski ;-) Będzie Gabie pasował do oczu no i wydaje mi "najspokojniejszy" w wyglądzie, choć bardziej uniwersalny był by zielony...

Milva wiesz co roznie to bywa, ja np prowadzilam Marike tez w rowerku dzieci P sis, i ona miala raczke do kierowania i mozna bylo wlasnie tak zablokowac przednie kolo, i jednak raczka wygrala, chociazby dlatego ze mozna ominac np, kamien, dziure itp a jak zablokowane przednie kolo to wtedy unosic trzeba kolko przednie.

Ja mam nadzieje ze fabian w lato to bedzie zadowolony z takiego samochodzika do odpychania a rowerek pewnie bedzie kiolejne lato stal wlasnie z tego powodu ze nie da sie kierowac;/ Chyba ze marika bedzie na nim jezdzila.

A wlasnie przypomnialo mi sie, minusem ogromnym tez jest to ze te pedaly sa w naszym rowerku na przednim kolku i w lato Marika jeszcze nie dosiegala do nich, i wlasciwie doipiero teraz dosiega.

I niby jest ta podpurka na nogach, ale wiadomo jak to dziecko. Widziala pedaly to chciala pedalowac i juz:p
W efekcie zamiast spacer przyjemnoscia byl koszmarem bo ja prowadzilam a ona skrecala gdzie sobie chciala, po drugie zeby ominac przeszkode musialam podnosic przednie kolku a po trzecie ona sie darla bo chciala pedalowac a nie dosiegala i ot tak schowalismy rowerek na lepsze czasy:p a teraz dostala kolejny wiec pewnie bedzie stal:D

Ostatnia edycja:
Wczoraj zamówiłam przez internet spacerowke Teutonia Fun System, dorwalam używaną ale w bardzo dobrym stanie za dobre pieniądze. Mamy co prawda parasolke Espiro City, ale będzie raczej z przeznaczeniem na wyjazdy gdzie będzie liczył się rozmiar po złożeniu a po mieście Emilce na pewno będzie wygodniej w Teutonii, czekamy aż do nas dotrze :)

Temat wózka mi powrócił.
Jejciu już myślałam że kupię Quinny Zapp Xtra ale dobrze, że przeczytałam to co Sosnowiczanka napisała o jego składaniu, wiec dupa.
W sobotę jadę zobaczyć dwa, które pozostały na liście: pierwszy to typ, o którym pisała mi Nastazja mamas&papas tour, a drugi to Nuna. Posadzę w nich Zulkę i kupuję.

ewka nie jesteś sama ja chyba też dziś idę ogląać wózek i nadal nic nie wiem...
nunę widziałam, fajny wygląd ale jakieś siedzisko płytkie!

biorę pod uwagę britax i może maclarena xt/xtr

reklama
Hej,

my ostatnio kupiliśmy Britaxa b agile i jestem bardzo zadowolona! Może po zlozeniu nie jest tak mały i poręczny jak parasolka i jest jakieś 1,5 kg cięzy niż Inglesina, która była naszym typem, ale jest bardzo stabilny, bardzo dobrze się prowadzi, no i wystarczy na długo, bo Lena ma w nim bardzo dużo miejsca.

Do góry