reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cztery kółka i inne środki lokomocji naszych maluchów ;D

nastazja oo to nawet nie wiedziałam, ja podobnie jak ty jak szukałam wozka to ogladałm wszystkie jakie jezdziły na drodze;p i tym sposobem ją wypatrzyłam a potem znalazłam ją u nas w komisie za chyba 350 zł w stanie idealnym więc się ani chwili nie zastanawiałam:) moja Karolcia jest tak drobna ze w niej pływa, ale megaaaaa plusem Ory są pasy ktore nie są połączone z oparciem na plecki tylko znajdują sie po bokach wyglądają jak szelki dla dzieci i to sie u nas mega sprawdza bo Karola moze się nawet wychylić na maxa nie trzyma ją oparcie a jest bezpieczna.
Mam nadzieję ze będziesz zadowolona ze swojego wozeczka:) ja +akurat nigdy nie przepdaam za+ quinny wg mnie mają małe i płytkie siedzisko.
Sosnowiczanka zanim się zdecydujesz na quinny przymierz Alaanka lepiej do wozka moja kuzynka go ma i mała ktora wcale nie jest największym dzieciaczkiem miała miejsca na styk. A Alanek to jednak duży chłopczyk już, więc warto zeby miał jednak wygodnie:)

reklama
Nastazja super ze wózeczek zakupiony, mam nadzieje ze Adaś bedzie zadowolony z wycieczek:)
Dzis jednak na jednym z forum przeczytalam ze ten model xtra nie sklada sie caly, tylko stelaz a siedzisko cale i to go niestety dyskfalifikuje na nasz wózek, bo ja chce zeby malo miejsca zajął w aucie :( Zas quinny zapp (bez xtra) nie rozklada sie do pozycji leżącej . Wychodzi na to ze quinny jest poza zasiegiem moich marzen i juz zawsze bede zazdroscic Nastazji...

Asko no wlasnie dlatego ja nie mogę zamowic wozka bez przymierzenia Alanka. On jest naprawde spory jak na swoj wiek a wozek ma jeszcze sluzyc dluuuugo. Jak tak czytam wiekszosc spacerowek jest do 15kg, a taki zakup w naszym przypadku jest bez sensu, musze szukac wózeczka do 20kg.

Dziewczyny mam pytanie a raczej Moja Siostra... Jest na etapie wybierania wózka i pyta mnie a ja nie mam pojęcia..bo miałam Tako.. a ona zastanawia się nad Orbit Baby g2 albo Stokke Xplory. I tylko te 2 ją interesują. Miała któraś z Was albo interesowała się kiedyś? Jak się prowadzą, jak to jest z gondolką, czy duża czy mała. Opinie w necie są różne a jednak co Wasze zdanie to Wasze zdanie... Mi się bardziej Stokke Podoba ale to tylko z wyglądu no a funkcjonalność?

Netka moje dwie koleżanki mają stokke i powiedziały, że żałują wyboru. Mimo, że wózek trendy to podobno mało funkcjonalny i praktyczny.
U nas całe miasto- rynek jest w kostce brukowej i podobno spacery po niej to tragedia. Spacerowka mała i podobno niewygodna. Rączka też podobno malo wygodna. O gondoli sie nie wypowiem bo nie pamietam co mówiły.
Edit: pamietam że gondola mała i zbyt płaska. Dziecko 4-5mczne zimą ma za mało miejsca.

Jedna ma też taki wózek jak Anka Mucha (także kolor) i mówi, że fajny- tylko rączki niewygodne.
Inna chwaliłaś bugaboo (jakos tak to sie pisze). Ja go tez oglądałam w sklepie- jest lekki, super zwrotny tylko niski i trochę jak trumna. No i spacerowka okropna.

Ostatnia edycja:
Zanim zacznę poszukiwania to zapytam Was skoro już siedzicie w wózkach, bo może już macie taką wiedzę.
Ja mieszkam na 4 piętrze bez windy, więc potrzebuję coś lekkiego - to mój pierwszy priorytet. Czy widziałyście coś takiego co umożliwi mi wziąć Zulkę i wózek (np po złożeniu i zawieszeniu na ramię) za jednym razem na górę.

Inka dzięki Wielkie kurde... sławnie ja bardziej za Tym Stokke byłam, bo rączki w Orbit dla mnie są koszmarne... No zobaczymy, w takim razie powiem siostrze, że Stokke odpada.

Ewka - na ramię można zarzucić Mamas&Papas TOUR, mają super kolory- to był jeden z moich faworytów, ale niestety nie ma pałąka :( Można podobno dokupić uniwersalny, ale nie wiem czy będzie pasował?

[video=youtube;rjP96cXp76A]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=rjP96cXp76A[/video]

Ostatnia edycja:
Netka - ja tylko słyszałam opinię o stokke, że ciężko się nim poruszać "w terenie" po dziurach i innych wybojach, najlepiej się sprawdza na równym chodniku. A Orbit ma Mucha ;-) Trzeba by było się jej zapytać co i jak z tym wózkiem ;-)

A gala Hahaha zaraz do niej zadzwonię i zapytam ;P Dzięki, przekażę siostrze...ale u nich to raczej chodniki w miarę równe ;)-chociaż w NY to już niekoniecznie

reklama
Myślę nad zakupem na wiosnę takiego rowerka 3 w 1 , co by można zamiast w wózku z nim wyjść na spacer po okolicy. Tylko czy to się sprawdzi na polnej drodze? Macie jakieś doświadczenie, jakie najlepsze- jakiej firmy?

3003546637

Do góry