reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cztery koła dla naszych pociech - WÓZKI, foteliki etc.

MORELKO zakup wózka to sprawa bardzo indywidualna ;-) zanim na cokolwiek się zdecydujesz, wybierz swoje typy (kilka) i obejrzyj na żywo ;-) mogę doradzić jedynie co ważne: waga (stelaż + gondola), w twoim przypadku także sposób demontażu i przenoszenia gondoli, skrętność/łatwość prowadzenia, zajmowane miejsce w bagażniku ;-)
z doświadczenia powiem ci, że pomimo zakupu wózka wielofunkcyjnego, zakup mniejszej (przede wszystkim lżejszej) spacerówki także ciebie czeka ;-) bujaczek w gondoli? jak dla mnie zbędny bajer ;-) lepiej mieć leżaczek - bujaczek, który będziesz używać znacznie dłużej ;-)
umieszczanie fotelika na stelażu - dla mnie również zbędne ;-) po pierwsze z takim noworodkiem/niemowlakiem nie powinno pchać się w takie skupisko bakterii ;-) a jeśli już musisz, to i tak fotelik wsadzisz do wózka zakupowego ;-) sama skorzystałam z opcji raz - jak jechałam z małym Mrówkiem na chrzest jego kuzyna ;-)
do opinii również należy podchodzić z dystansem ;-) każda matka ma inne wymagania ;-) z pełną świadomością należy również kupować ;-) w poprzedniej ciąży moja koleżanka przyoszczędziła na wózku i na każdym spacerze latała z oliwką, bo cały wózek jej skrzypiał ;-) podobnie kuzyni mieli i na następnym wózku już nie oszczędzali ;-)

reklama
Aśku dzięki za rady, ja oczywiście już oglądałam wózki na żywo... Wtedy przekonałam się do jedo. Nie jest jakiś super tani, zresztą nie zamierzam oszczędzać na wózku, ale też nie chcę wydawać na wózek 5 tys. Tym bardziej, że tak jak mówisz i tak czeka nas zakup jakiejś lekkiej spacerówki za jakiś czas. Dla mnie liczy się w wózku łatwość wymontowania gondolki, lekkość prowadzenia, skrętność kół, duża gondola, amortyzatory. Rozmiar po złożeniu nie ma większego znaczenia bo bagażnik w aucie mamy spory. Po spacerze stelaż będę zostawiala w garażu pod domem. Riko nano z tego co piszą ma te wszystkie cechy, ale wiadomo na żywo może okazać się inaczej....

Moja siostra ostatnio kupiła dla swojej córy (termin na kwiecień) wózeczek Graco Evo i muszę przyznać, że na prawdę fajnie się tym wózkiem jeździ :) jest porządny, fajnie się prowadzi (przestowałam spacerówkę na naszym synku), nie podbija, nie telepie no i łatwo się demontuje :) a przy tym ceną nie zabija ;)

Aśku dobrze że napisałaś opinię na temat wsadzania fotelika na stelaż wózka- ja właśnie kupiłam wózek 2 w 1 ale jest mozliwość dokupienia fotelika wraz z adapterami do wózka- mimo że fotelik dostaliśmy od znajomej to chciałam kupić oryginalny, pasujący do wózka by właśnie z samochodu na spacery wyciągnąć tylko stelaż, wkliknąć fotelik i w drogę - ale mówisz że to tylko ładnie brzmi a w rzeczywistości się nie sprawdza? No to teraz będe kminić czy wydawać dodatkowo kasę na nowy fotelik czy ten co mamy zostawić a w bagażnik gondole wsadzać :-)

Nasza córcia bedzie miała wózek Jedo Fyn Jedo Special Edition (spacerówka + gondola). Zakupilismy go po bardzo korzystnej cenie od koleżanki, gdyż mieli dwa (drugi dostała w prezencie od mamy) i z tego mało co korzystali a też mieli go niecały rok, więc jest jak nowy :-) do tego wózka mieli również fotelik samochodowy z adapterem: Recaro Young Profi Plus. Jedyny minus to kolor "tapicerki" strasznie mi się nie podoba, ale żal mi pieniędzy na nowy wózek tylko z tego powodu :zawstydzona/y:. Śliczne wybieracie kolorki i troszkę Wam tego zazdroszczę :-p.

z tymi fotelikami to zalezy to kto potrzebuje, ja sporo wpinalam fotelik na stelaz :)

do sklepu wpinalam w stelaz - i nie mowie o markecie spozywczym bo faktycznie mozna fotelik do wozka sklepowego wlozyc, ale np do ikei,

teraz tez pewnie bede sporo wpinac tym bardziej ze mam fotelik ktory ma trzy pozycje oparcia i rozklada sie na plasko - wiec jest jak mala gondolka :)

STRUSS jeśli masz duży bagażnik, to lepiej zabrać całą gondolę ;-) moje zdanie ;-) zawsze możesz kupić nowe nosidełko :tak:

rodzimy w maju, nosidełka odstawimy gdzieś w lutym. Od maja do września można skorzystać z nosidełka na jakiś wypadach ;-) później będzie zimniej, więc w gondoli wygodniej ;-) pytanie ile razy będziemy jeździć na takie wypady? osobiście nie zabiorę tak małego dziecka do większego sklepu, za duże skupisko niepotrzebnych wirusów ;-)

reklama
Aśku i chyba masz racje, zawsze można dokupić pasujący fotelik, a tak to poskładać w kostkę wózek z gondolą i wsadzić do auta :-)

Do góry