reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cztery koła dla naszych pociech - WÓZKI, foteliki etc.

Makao - porównałam camarelo i tego tutka i wiesz co?

Tutek ma o 10 cm mniejszą gondole..

A ja bym chciała jak najdłużej w gondoli powozić :confused2:

reklama
Makao - porównałam camarelo i tego tutka i wiesz co?

Tutek ma o 10 cm mniejszą gondole..

A ja bym chciała jak najdłużej w gondoli powozić :confused2:

tylko camerelo i sevilla są strasznieeeeeeeeeeeee wielkie na żywo. i w porównaniu z tutkiem jak byś czołg prowadziła. przejedź się do sklepu i zobacz na żywo, poważnie.

ja jestem pewna, że do pół roku ta gondola starczy. a później spacerówka, bo się w razie czego rozkłada na płasko. Janek jeździł w spacerówce od 5 miesiąca. w gondoli się darł, masakra. prowadziłam wózek a Janka na rękach nosiłam.

szkoła Lupo jest fajny, oglądałam go, bardzo do tutka tambero podobny. odrzuciłam go tylko dlatego, że fotelika cybex nie można na nim zamontować a ja się uparłam:p

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, przeczytałam kilka stron w tył, więc może i temat już się przewinął, ale zapytam - ostatnio olśniło mnie, że przede wszystkim potrzebuję lekkiego wózka. Winda jest, ale najpierw trzeba do niej dotrzeć po ok 12 schodach (tak samo u moich rodziców), niedawno przyszła do mnie koleżanka ze swoim wózkiem i we dwie się umordowałyśmy, żeby dziecko w wózku wnieść. Próbowałam coś znaleźć w internecie (Jane Nomad, Xlander, Matrix), ale niektóre z Was mają już doświadczenia wózkowe to może coś doradzą sensownego. No i chciałabym najlepiej takie 3 w 1.

Dziewczyny, przeczytałam kilka stron w tył, więc może i temat już się przewinął, ale zapytam - ostatnio olśniło mnie, że przede wszystkim potrzebuję lekkiego wózka. Winda jest, ale najpierw trzeba do niej dotrzeć po ok 12 schodach (tak samo u moich rodziców), niedawno przyszła do mnie koleżanka ze swoim wózkiem i we dwie się umordowałyśmy, żeby dziecko w wózku wnieść. Próbowałam coś znaleźć w internecie (Jane Nomad, Xlander, Matrix), ale niektóre z Was mają już doświadczenia wózkowe to może coś doradzą sensownego. No i chciałabym najlepiej takie 3 w 1.

peg perego pliko p3, peg perego pliko switch itp. - maksymalnie lekkie, gondola maksymalnie duża, mało miejsca zajmuje..
miałam go a teraz drugi raz kupiłam :-)

Super, dzięki za odpowiedź! Ja trochę się wczoraj naszperałam i oczytałam, wynalazłam coś takiego - Micralite - TORO Exclusive - design i komfort Cena za nowy wózek 2 w 1 obecnie bardzo przystępna, jak oglądałam opinie z poprzednich lat to jednak ponad 2500 zł to byłoby dla mnie za dużo. Musiałabym jednak gdzieś jechać do sklepu i pooglądać na żywo. Generalnie bardzo mi się podoba.
Oglądając wózki naszła mnie jeszcze jedna refleksja - rodzimy w ciepłym już miesiącu, gondola średnio piszą, że starcza na ok 6 miesięcy, czyli gdzieś maksymalnie do grudnia w moim przypadku. I potem rozumiem, że spacerówka ze śpiworkiem, tak? Tutaj znalazłam, jak to może wyglądać w tym wózku, który mi się spodobał: Mamy GadżetyMicralite Toro - super lekki brzydal - Mamy Gadżety
W ogóle jak długo wozi się dzieci w wózkach? Czasem widzę takie duże dzieciaczki, nóżki im niemal się wkręcają pod wózek, ale mamy twardo wożą. Nie uważacie, że to trochę przesada? Dla mamy pewnie i wygodnie, bo się szarpać nie musi, ma gdzie zakupy położyć...

reklama
Zosia- tez mam z tym problem. Potrzebujemy lekkiego wózka, bo mieszkamy na 3 pietrze bez windy. Narazie moim numerem 1 jest http://www.wozki-mutsy.pl/pl/p/IGO-spacerowy-gondola-2013-fotelik-Maxi-Cosi-Cabriofix/227 jeszcze jak wstane to na pewno go obejrzę w sklepie, ale póki co bardzo mi się podoba. Mieszkamy w centrum miasta rodzice tez nie mieszkają na wsiach, wiec bardzo w teren nie będziemy spacerować. Poza tym gondoli moja kuzynka używała do jakiegoś 6 miesiąca i rodziła końcem kwietnia, wiec wielka gondola nie była potrzebna, pózniej tak jak mówisz spacerówka z otulaczem.

Do góry