reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cztery koła dla naszych maluchów

rtyska jak nie da sie spacerowki rozlozyc na prosto to musisz miec wozek z gondola. Ja na twoim miejscu kupiłabym jakis niedrogi wozek gleboki aby tylko przetrzymac zime. Ale dziwna ta spacerowka bo chociaz dziecko bedzie umialo siedziec w wozku to na spacerku usnie i co bedzie spalo na siedzaco??

reklama
Ja czytalam, ze nawet te spacerowki, ktore calkiem na plasko sie rozkladaja nie sa dla noworodkow dobre, bo jednak nie sa tak proste i sztywne jak gondolka i jak dziewczyny pisaly wczesniej lepiej malucha, ktrory juz umie sam siadac przesadzic do spacerowki.. nie mowiac juz o tym, ze zimna lepiej sie opatuli go w gondolce, ktorej scianki chronia przed wiatrem itd. My mamy wozek 3 w 1 i to chyba najlepsze rozwiazanie moim zdaniem (chyba, ze ktos nie uzywa nosidelka to wystarczy gondola i spacerowka).

Ja tez rozważam X-landera ,jeśli nie kupię Mutsy to pewnie właśnie ten.Osobiście wolę XA,choć rzeczywiście fotelik w tym drugim zestawie lepszy.Co do ceny,to bardzo fajna,jak mi przeliczali w sklepie podobny zestaw to wychodziło ponad 2 tyś.

XA fajniejszy, ale fotelik x-landerowy nie jest jakiś wybitny. Te maxi-cosi citi też szczególnie ładne nie są prawdę mówiąc. My wybraliśmy CabrioFixa, dużo lepiej wykończone są wg mnie, ale kupowaliśmy osobno wózek, a osobno fotelik.

Cabrio Fix to lepszy model, tzn ulepszona wersja City. Fotelika City na przyklad nie mozna zamontowac na baze i tez nie ma dodatkowych usztywnien po bokach w porownaniu do Cabrio Fix.

Aduska, ta gondola nie jest wcale wiele mniejsza od innych - porównywałam w sklepie i wcale nie odstaje. Ponoć starsze modele były małe, ale tegoroczna ma w miare normalne wymiary..

reklama
Do góry