reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cztery koła dla naszego maleństwa

ja mialam zakupiony Tako jumper x 3 w 1. Gondola sprawowała się super, niestety spaceówka obszerna jak trzeba było jechac na zakupy i brać mlodego w spacerówce koszmar:( do bagażnika wchodził sam stelaż góra wózka z przodu a my z tyłu z fotelikiem. Dlatego zakupiliśmy spacerówkę DOT Delti
Wózek Dot - Delti - Wózki spacerowe - Pati i Maks jak dla mnie rewelacja:)

reklama
hmm...nam na razie kolejna spacerówka nie jest potrzebna. W końcu wózek jest 3w1, gondola za chwilę ląduje w piwnicy, przekładamy na wersję spacerową i gitara. na krótkie wyjścia będziemy chustować, a na dłuższe zdecydowanie lepiej sprawdza się duża spacerówka niż parasolka.

My też jeszcze przez długi czas nie kupujemy parasolki. Ten zakup chyba dopiero na lato. Póki co, mały mieści się jeszcze w gondoli, specjalnie kupiłam chyba najdłuższą na rynku, bo wiedziałam, ze mój maluch będzie należał do dłuuugich chłopaków :-)
Potem spacerówa, która u nas na naszych wertepach i na codziennym spacerze w parku bardziej zda egzamin, no a parasolka, to latem na zakupy, co by lżej było ;-)
Za to czeka nas zakup fotelika. Opóźniam ten zakup jak tylko mogę, ale dla małego na pewno bezpieczniej będzie jeżdzić w nowym lepszym foteliku przodem, niż tym co mamy, tyłem. Bo tu muszę się przyznać, jeśli chodzi o pierwszy fotelik zawaliłam na całej lini, kupiłam zestaw wózek 3w1 w komplecie z fotelikiem, a ten to wielki shit. I teraz chce kupić lepszy fotelik, ale w rozsądnej cenie i zastanawiam się albo nad tym:
http://allegro.pl/foteliki-chicco-key-1-isofix-9-18-kg-od-reki-w-wa-i1441928754.html
albo nad tym
http://allegro.pl/maxi-cosi-tobi-9-18kg-model-2011-wys-0zl-24-h-i1437493108.html#gallery
oba mają taką samą dobrą ocenę w testach, ale Chicco jest z isofixem...
Czy któraś z Was wie coś na temat tych fotelików?

Ostatnia edycja:
a co do fotelików - kupiliśmy BeSafe IZI Comfort x3 i jest po prostu rewelacyjny, na nóżce, przez co dziecko jest wyżej i widzi wszystko przez okno (i słońce tak nie razi w oczy) i jedną ręką można zmienić pozycję fotelika.
Też się nad tym zastanawiam, koleżanka kupiła, muszę zapytać czy już z niego korzystają.

Co do spacerówki my także mamy wózek 3w1 więc wiosną zmieniamy na spacerówkę, póki co jeszcze miejsca sporo jest w gondoli :)

Pajkaa, ja też mam Tako 3w1 i też za bardzo mi się nie podoba spacerówka. Ostatnio ją wyciągnęliśmy, wstawiliśmy na stelaż i wyglądała niefajnie, jakaś taka kolubryna. Może tak wydaje się tylko w mieszkaniu. Jak na razie nie będę kupować czegoś mniejszego, bo kasy mało a wydatków sporo, ale na lato chciałabym mieć coś lżejszego. Może jakoś zagryzę zęby i pojeżdżę tą kolubryną :) Dobrze, że Jasiek jeszcze jako tako mieści się w gondolce. No i zostaje jeszcze nosidło i chusta.

tez mamy wozek 3 w 1. wozek implast, ale fotelik maxi cosi. ALe mam adaptery, wiec fotelik pasuje do stelaza wozka. Co do gondoli, to jestesmy juz prawie na styk. Gdy nogami siega do dolu gondoli na gorze ma juz bardzo malo miejsca. Moze ze 2-3 palce. Takze niedlugo przeprowadza do spacerwoki. Ale niestety wozek jest na tyle ciezki i wielki, ze bede kupowac parasolke. Parasolka bedzie w aucie i nia bede malego wozic np. do galerii lub parku w centrum. Natomiast ta obecna bedzie do jazdy po najblizszych okolicach. ;) Bo dziur pelno. :p Niestety stelaz jest taki, ze tylko on sam wejdzie do paki auta. A gdzie miejsce na zakupy i gore wozka?

też mamy tako jumpera x i spacerówka tragedia. Szelki na stałe, więc nie mogę zahaczyć na nich śpiworka i dziecko mi zjeżdża w nim, budka co chwila opada, bo nie da jej się zablokować...
A co do fotelików, chico nie polecam, jakaś afera była ostatnio, że strasznie słabe one są. A ten z isofixem da się też pasami zamontować? Bo ostatnio oglądaliśmy z M fotelik w sklepie, bardzo nam się podobał, ale tylko na isofixy i nie da się pasami :dry:

Pajka oglądałam tez wozeczek, nie widzialam go w realu ale na zdjeciach wydaje mi sie strasznie duzy i szeroki
jednak zdecydowałam sie na ten model : CHICCO WOZEK SPACEROWY ENJOY FUN AKCESORIA +GRATIS (1417361864) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

jest dokladnie mniej wiecej takiej samej wielkosci jak chicco :) nawet taka sama waga:)

Wymiary wózka rozłożonego:

wysokość 110 cm
długość 75 cm
szerokość 53 cm

Wymiary wózka złożonego:

wysokość 35 cm
długość 120 cm
szerokość 40 cm

Wymiary siedziska:

szerokość 32 cm
głębokość 20 cm

Wymiary oparcia:

szerokość 32 cm
wysokość 45 cm

Waga - 7,5 kg

ma mniejsze siedzisko niz chicco ale jest dłuższy tak jakby :) wiec róznicy zbytniej miedzy nimi nie ma jeżeli chodzi o rozmiary.

co do parasolki to dla mnie niczym sie nie rózni od spacerówki 3 w 1 pod tym względem tylko, ze mozna ją fajnie zlozyc i nie zabiera dużo miejsca i bardzo dobrze chroni dziecko od wiatru itp natomiast spacerówka 3w1 tako to masakra nie dosc, ze wieje z kazdej strony to wygląda koszmarnie

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
hmm...nam na razie kolejna spacerówka nie jest potrzebna. W końcu wózek jest 3w1, gondola za chwilę ląduje w piwnicy, przekładamy na wersję spacerową i gitara. na krótkie wyjścia będziemy chustować, a na dłuższe zdecydowanie lepiej sprawdza się duża spacerówka niż parasolka.

moj Sebus ma wiecej miejsca w tej parasolce niz w spacerówce 3w1 i przede wszystkim na czym mi zależało jest osłonięty przed wiatrem a nie tak jak w spacerówce tako. To był własnie nasz błąd kupowanie wózka 3w1 :) Sebek darł się w tej spacerówce, ze szok nie chciał jeździc natomiast w parasolce ( a są różnego rodzaju parasolki więc nie wiem o której myslisz, ze mają mało miejsca bo moj jak w tej jeździ to jak król )śpi spokojnie:)

Do góry