reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cztery koła dla naszego maleństwa

Pajka ja miałam porównanie do podwójnych kółek w loolie, która ma zbliżone kółka do pliko3 i pomiędzy te kółka wbijał się śnieg i się z lekka blokowały.
,
powiem Ci,z e ja tego nie zauważyłam :) ja przynajmniejw tej spaceówne nie miałam takiego porlemu :) a jeździłam w największej śnieżycy tego roku :) nie mówiąc już o błocie :D gdzie u mnie go pełno:)
ten pliko 3 ma cińsze kola niż moja spacerówka:)

reklama
my wlasnie tez chcemy kupic spacerowke, bo ta od wielofunkcyjnego jest fatalna. zastanawiamy sie nad Coneco Traper. slyszalyscie moze o nim? opinie ma swietne niby, wyglada solidnie i wygodnie, na czym nam najbardziej zalezy, bo cale wakacje spedzimy ze tak powiem w terenie, bo zabieram Sare do rodzicow 'na wieś' (tzn. do malego maisteczka, ale wokol lasy i jeziora, jest gdzie chodzić; drogi jakby co utwardzone; ). musi wiec byc pelen komfort dla Sary no i dobrze sie prowadzic, dlatego nie chce zadnych wynalazkow z podwojnymi raczkami i kolkami wielkosci łepka od szpilki. nie ukrywam, ze cena rowniez gra role.
tu link: Cokupic.pl - opinie o produktach, dowiedz się co kupić!...
(tylko nowe modele sa na szczescie z pałąkiem zamiast polki)
zastanamiamy sie wlasciwie miedzy tym a Baby Design Sprint. wiecie cos nt. tych wozkow?

a my pomykamy specerówką od wielofunkcyjnego tako jumpera i na nasze potrzeby jest ok. bylismy teraz u tesciów za miastem, zrobilismy spacerek nad jeziorko i po lesie. jumper spisywał się rewelacyjnie. jedynie co mi w nim nie pasi to rzeczywiście to osłonka na nogi mogła by był wyższa, tzn żeby lepiej zasłaniała dziecko no i dostęp do kosza jest gorszy. poza tym ok. a co do gabarytów, jest duży, ale my akurat mamy kombi, nawet jak teraz jechaliśmy zapakowani na kilka dni, łącznie z wanienką, po prostu złożylismy stelać bez wypinania budki i zmieściło się wsio.

akurat o coneco w ogóle słyszałam bardzo złe opinie. Chciałam kupić od nich wózek wielofunkcyjny i się naczytałam, w zasadzie prawie same negatywy były, żeby nie kupować żadnego wózka tej firmy, bo słabe, rozwalają się, pękają na pół, itp, itd i jest potem problem z gwarancją...

a taj jeszcze co do wózków, to u nas w wózku wielofunkcyjnym najlepiej sprawdziła się opcja - fotelik samochodowy wpinany w stelaż. używalismy chyba czesciej niz gondoli. dla mnie rewelacja, mega wygoda podczas zakupów.

akurat o coneco w ogóle słyszałam bardzo złe opinie. Chciałam kupić od nich wózek wielofunkcyjny i się naczytałam, w zasadzie prawie same negatywy były, żeby nie kupować żadnego wózka tej firmy, bo słabe, rozwalają się, pękają na pół, itp, itd i jest potem problem z gwarancją...

ja wózeczków tej firmy nie znam ale mam dla Danielka fotelik samochodowy i jestem zadowolona, podanto teraz kupujemy mu większy a ten "uzdatnimy " dla Ulci tzn bez problemu można w Coneco dokupić nowy pokrowiec i fotelik jak nowy.. a to dla mnie istotne bo przez 3 lata każdy materiał ma prawo się wytrzeć :-)

serio? kurde, ja czytalam w necie wrecz przeciwne opinie, zwlaszcza o tym modelu.. juz sama nie wiem, masakra :/

a co myslicie o x-landerze x-go? albo moze macie jakies propozycje tak w granicach 400zl? od razu mowie, ze glownej roli nie gra waga wozka, tylko wielkosc i latwosc rozlozenia oraz wygoda obu stron :)

ogladalam dzisiaj chicco multiway - badziew totalny, odradzam! po prostej drodze skakał i trzeslo nim w sklepie na parkiecie i to bez dziecka w srodku! za to chicco lite way wydaje sie ok, tylko ze troche maly, taki typowo na zakupy do ch albo do przejscia sie kawalek po miescie.

rzucily mi sie jeszcze:

Deltim Dot
EasyGo Senso lub Liv
Baby Design Sprint lub Travel
ABC Design Giro
Espiro Active
Euro-Cart Lira 4
Primi Sogni Ciak
Coletto Aveo Quatro

znacie ktorys lub slyszalyscie cos? najgorsze, ze nie mam czasu teraz jezdzic po hurtowniach, wiec pozostaje nam sie meczyc jeszcze jakies 2 tygodnie :/

Ostatnia edycja:
martuśka my mamy baby design sprint. Ogólnie jest ok, super tapicerka, łatwo się ją wyciąga i jest taka jakby nadmucha, bardzo mięciutka. Siedzisko łatwo się reguluje. Duży kosz. Bardzo łatwo blokuje się przednie koła i hamulec z tyłu. Z jumperze przeważnie ręką muszę wszystko odblokowywać,bo to nie takie hop, a tu bez problemów. Szelki można zapinać tylko na biodrach.
Minusem jest, że na takich małych płytkach chodnikowych kółka przednie terkoczą. I jeszcze okienko w budce mogłoby być zasłaniane, bo mi dziecko ciągle zezuje do góry.
Easygo ładnie wygląda, ale słyszałam kiedyś rozmowę na ulicy dwóch kobitek, jedna miała taki wózek i bardzo narzekała, że ciągle się o niego potyka, kopie, że jest mało stabilny.
Coletto też ma słabe opinie
O lirze nie słyszałam, ale jak dla mnie wygląda jak wózek dla lalek. I chyba koszyk to tak symbolicznie ;-)

dzieki za opinie tweenie :)
co prawda teraz to juz jestem w totalnej kropce i pewnie nic nie kupie, ale lepiej nic niz badziewie ;-)

a wie ktos co z tym x-landerem? albo ktos moze swoj wozeczek polecic z czystym sumieniem?

reklama
Do nas wczoraj kurier przywiózł delti dot:) i wizualnie mi sie bardzo podoba, nie wiem do końca jak w praktyce bo jeszcze z niego nie korzystałam, ale Pajka ma ten wózek i bardzo chwaliła:) a z przesyłką zapłacilismy za niego 330zl:)

Do góry