reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cztery koła dla naszego maleństwa

Miałam dla córki czarny wózek - sprawdził się, nie nagrzewał się.
Też uważam, że czarne są eleganckie.
Teraz kupiłam brązowo-czarny z dodatkami kremowymi, także w sumie też ciemny.

reklama
Czarny na pewno przyciąga słońce, ale też trzeba wziąć pod uwagę, że inaczej jest, kiedy chodzi o materiał, który jest bezpośrednio na ciele, a inaczej, gdy powóz jest z niego zrobiony. Poza tym, ważne są materiały - jeśli "oddychają", to i z czarnym się da zyć.
Ja lubię ciemne kolory - nie lubię "krzyczeć" kolorem, ale czasem coś różowego nawet założę;) za to dla jednej i drugiej córy wybrałam inne kolory niż czarny, bo zwyczajnie - zobaczyłam i musiałam mieć akurat ten:), a czarny fajny jest. I jeszcze - o tylu rzeczach przy wózkach trzeba pomyśleć - koła, gondolka, spacerówka, zwrotność, zawieszenie, fotelik, dodatki, że kolor powinien być dyktowany gustem, co by cały proces sobie umilić, o.

Czarny na pewno przyciąga słońce, ale też trzeba wziąć pod uwagę, że inaczej jest, kiedy chodzi o materiał, który jest bezpośrednio na ciele, a inaczej, gdy powóz jest z niego zrobiony. Poza tym, ważne są materiały - jeśli "oddychają", to i z czarnym się da zyć.
Ja lubię ciemne kolory - nie lubię "krzyczeć" kolorem, ale czasem coś różowego nawet założę;) za to dla jednej i drugiej córy wybrałam inne kolory niż czarny, bo zwyczajnie - zobaczyłam i musiałam mieć akurat ten:), a czarny fajny jest. I jeszcze - o tylu rzeczach przy wózkach trzeba pomyśleć - koła, gondolka, spacerówka, zwrotność, zawieszenie, fotelik, dodatki, że kolor powinien być dyktowany gustem, co by cały proces sobie umilić, o.

To napewno, ale ja mam wlasnie takie spostrzeżenia nie każdy przecież musi się ze mną zgodzic :-) dla mnie ważniejsze jest to, zeby wózek się nie nagrzewał niż żeby był elegancki bo to mi w ogóle nie jest potrzebne ja tam w szpilkach go prowadzic nie bede żebym musiala mieć wózek elegancjki :) dla mnie akurat tak jak pisałam kolor czarny kojarzy sie z pogrzebem i czułabym się jakbym wiozła dzieckow trumnie. Każdy ma jakieś swoje odchyły ja mam akurat taki.

Iza nie pisałam tutaj o katowaniu dzieci, ale skoro to tak odbierasz ... no cóż.. wolność słowa :baffled:

Ola, starlet również sie podpisuje pod waszymi słowami :-)
Malagonia zgadzam sie z tobą w 100 procentach:-)
Pajkaa osobiście obrociłam cała sytuację w żart i nie chciałam sie w nią wciągać, no ale teraz widzę że zbytnio przejełaś się całą sprawą, a tu nie chodzi chyba o ciągłe pisanie o jakiś "trumnach i pogrzebach" tymbardziej, że Black już zamówiła czarny a ja mam w planach, nie pomyślalaś ze takie słowa mogą nas troszkę dotknąć, tymbardziej, że chodzi o nasze dzieci ? Mogłaś wybrać troche inne skojarzenie, no ale jak już pisałaś, WOLNOŚĆ SŁOWA

Ostatnia edycja:
Ola, starlet również sie podpisuje pod waszymi słowami :-)
Malagonia zgadzam sie z tobą w 100 procentach:-)
Pajkaa osobiście obrociłam cała sytuację w żart i nie chciałam sie w nią wciągać, no ale teraz widzę że zbytnio przejełaś się całą sprawą, a tu nie chodzi chyba o ciągłe pisanie o jakiś "trumnach i pogrzebach" tymbardziej, że Black już zamówiła czarny a ja mam w planach, nie pomyślalaś ze takie słowa mogą nas troszkę dotknąć, tymbardziej, że chodzi o nasze dzieci ? Mogłaś wybrać troche inne skojarzenie, no ale jak już pisałaś, WOLNOŚĆ SŁOWA

Iza mi chodziło o to, ze nie, ze wy chcecie żle dla dzieci, ale że mi się to tak kojarzy i dla mnie byloby to żle bo ja mam tak z czarnym kolorem. Każdy ma inne odczucia , niektórzy nie lubią jaskrawych kolorów z jakiegoś powodu tak ja nie lubie czarnego własnie z tego powiodu.
Nie mówie, że Wasze dzieci będą jeździły w trumnach broń boże mówię , że ja bym się tak czuła wożąc swoje dziecko.
Nie chciałam nikogo urazić i to nie chodzi o dobieranie skojarzenia bo mnie się to własnie z tym kojarzy bez względu na to czy jest to ślub i miałabym się ubrać na czarno, czy miałabym gdzies jechać czarnym samochodem, czy dla dziecka swojego kupić czarny wózek.
dlatego mam takie zboczenie koloru i tyle.

Pajkaa poprostu jestem bardzo zabobonna i zawsze staram sie unikać dziwnych skojarzeń, tymbardziej, że z pierwszą dzidzi nam nie wyszło, a tu czytam takie wielkie słowa ( jak dla mnie), może jestem zbyt przewrażliwiona no ale tak już mam :-) dobra kończymy temat, bo zbaczamy z toru i zaraz dostaniemy po dupci :-)

Pajkaa poprostu jestem bardzo zabobonna i zawsze staram sie unikać dziwnych skojarzeń, tymbardziej, że z pierwszą dzidzi nam nie wyszło, a tu czytam takie wielkie słowa ( jak dla mnie), może jestem zbyt przewrażliwiona no ale tak już mam :-) dobra kończymy temat, bo zbaczamy z toru i zaraz dostaniemy po dupci :-)

Nie miałam nic na mysli złego w stosunku do dzieci :-) niech się chowają zdrowe i całe, chodzi o sam kolor.
Dam Ci przykład - nie pojadę czarnym autem - takie zboczenie - jak jade gdzies z tesciem to mówię mozemy złotym? Bo ma tez czarne i w czarne nie wsiade.Także chodzi tylko i wyłącznie o kolor i to co mi sie z nim kojarzy :-D

reklama
Do góry