reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cztery koła dla naszego maleństwa

reklama
instrukcji nie mam, bo to uzywany. wydaje mi sie, ze tam gdzie nie ma watoliny, to spokojnie mozna, bo i czemu nie wlasciwie? wyglada to na dosc porzadne (mamy Mikado Boston)

Izuna, wiem, ze to nie Twoje zdanie a czlowieka ze sklepu, takze nie mam do Ciebie o to pretensji. ;) Dziwi mnie tylko to, ze co sklep to inna opinia...

Alaa, no ja w bolderze ecoline sie zakochalam. No i to jedyny wozek (kolor olympic), ktory jednoglosnie i mi i mezowi sie podoba, bo wczesniej czy w jedo czy w implascie upieral sie na caly czarny, gdzie ja wolalam jakis kolorowy, ale nie za pstrokaty. ;) Tak oboje wybralismy ten zielono-niebieski. Taki wesoly, dzieciecy. :) No i dajacy ostro po oczach, hehe, czyli zupelne przeciwienstwo wczesniejszych naszych wyborow. ;) Podoba mi sie w nim to, ze nie ma materialowych uchwytow w gondoli a palak, ktory jest rama budki. :) No i mysle, ze o opinie nie ma co sie bac, bo to tylko nowa kolorystyka dana. Cechy sa zwyklego implasta boldera sd. ;) A znam juz osobiscie 2 zadowolone z tego wozka mamy. :)

ecoline i canu podobno maja lżejszą o wiele ramę niż klasyczny sd, nowa technologia rurek aluminiowych czy coś, więc myslę, że jedynie może być lepszy od sd, bardzo ładny zgrabny wózek, jak zobaczyłam pierwszy raz to zakochałam się w canu, taki turkusowo białe, ale na żywo niestety nie udało mi się zobaczyć

teraz tak czytma na bobowózkach i w canu chwalą się przednimi kołami niezależnie obrotowymi, czyli jka większość wózków tego typu, a ecoline nie ma takiej informacji, czyli może być tak jak w starych bolderach, że kółka sa połączone jakby i jednocześnie skręcają, sprawdźcie w sklepie, bo to drugie rozwiązanie jest bardzo niewygodne, szczególnie przy cofaniu zawracaniu

Ostatnia edycja:
tweenie, fakt, spacerówki są dziwne. Ale jak sie przyczepi do nich budke to juz calkiem znosnie wygladaja. No ale nie ma chyba takiego wozka, ktory bylby idealny. ;) Cos za cos. No ale ta kolorystyka niebieskozielona tak mnie urzekla, ze juz na wyglad spacerowki nie zwarzam, hehe. ;)

Lusia, canu i ecoline waza tyle samo co klasyczne boldery sd. Sprawdzalam w parametrach. ;) No i przednie kola sa niezaleznie skretne. A ostatnio doczytalam, ze maja tez niezalenza amortyzacje, oprocz amortyzacji na tylnych kolach. Cena, przy zakupie do jedo wszystkich dodatkow, jakie sa oferowane do boldera, wychodzi w zasadzie identyczna. :) Ja mam zamiar zamowic go przez allegro. :) Ale to chyba dopiero za miesiac...

mnie się nie podoba, że spacerówka dosyć mała jest i że jak dziecko przypięte szelkami leży, to nie ma żadnego problemu żeby usiąść - po prostu ciągnie oparcie spacerówki za sobą

Dziewczynki - może mi jakoś pomożecie.
Byłam dzisiaj oglądać wózki i bardzo spodobał mi się jeden, którego nei brałam pod uwagę, a mianowicie Neo firmy Baby smile (Polak). NEO Baby Smile NOWOŚĆ 2010 ! ! !
Jest to model 2010 wiec ni cholery nie ma o nim opinii na necie (podobnie jak z Ecoline Implastu - próbowałam go zobaczeć na żywo, ale nie mieli go w sklepie, wiec nic nie mogę powiedzieć).
Oglądałam też Bolder 4 SD, ale stanowczo za ciężki jak na mój gust i jakiś taki przyciężkawy z wyglądu też. No i Jedo 4DS - on jest fajny, ale Neo jest lżejszy. No i generalnie teraz mi ten Neo chodzi po głowie...
No więc, czy któraś z Was ma coś do powiedzenie na temat Neo? Albo może coś o firmie Baby smile (Polak) słyszałyście??

reklama
Tweenie, pierwszo slysze, aby spacerowka w bolderze byla mala. Miesiac temu 2 godziny chodzilam z mama, ktora miala wlasnie ten wozek a w nim roczna corke i szczerze mowiac to wg mnie mala miala tam jeszcze kupe miejsca. O tym, ze sie samo oparcie podnosi, gdy diecko jest przypiete pasami tez pierwszo slysze.

Do góry