reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cztery koła dla naszego maleństwa

My dzisiaj byliśmy w sklepie i akurat były 3 nasze typy, więc oglądaliśmy:
x-landera XA- gondola dość mała, za to spacerówka bardzo ładna, duża, z oddzielnym daszkiem, wygodne siedzisko. Minusem całego wózka jest to, że nie ma amortzatorów, więc nie da rady nim pohuśtać w żadną stronę, i spacerówka jest tylko w jednym kierunku.Aha i w gondoli nie podnosi się dół. Do tego sprzedawczyni mówiła, że wszystkie dodatki tzreba oddzielnie dokupować i są dość drogie.
implast bolder ecoline- gondola ok, podnosi się dno. Hamulec jak dla mnie nie praktyczny,tak dziwnie przekładany. Najgorszy jest koszyk na dole, siatkowy, jakby miał zaraz się zerwać. I oparcie spacerówki jest niskie, sporo niższe niż w innych wózkach. Więc strasze dziecko już nie pojeździ, a na pewno się nie położy w tej spacerówce.
jedo fyn 4ds- jak narazie nasz typ, więc chyba jutro go kupimy. Największy jego minus to chyba sam wygląd, bo poza tym to wszystko jest ok. Dno gondoli podnoszone, skrętne przednie koła i blokowane, Przekładane siedzisko spacerówki, regulowany podnóżek. Plusem jest tez to , że można wmontować fotelik maxi cosi w stelaż.

reklama
U mnie też Jedo Fyn jest jednym z typów - oglądąłam go ostatnio. Ale lepiej mi w tym porównaniu wypadł Baby-smile Neo. Bardzo podobne funkcje (w Jedo dodatkowo była blokada amortyzacji, ale nie wiem czy bardzo przydatna), Neo bardziej mi się podobał wizualnie, tylko, ze o nim nie ma jeszcze nigdzie opinii a o Fynie opinie są dobre :-)
Trudny wybór. Ja może jeszcze poczekam z zakupem wózka do lipca.

No, ja dzis dzwonilam do Implasta w sprawie adapterow do fotelikow maxi cosi. BRAK. Byly, ale niby juz nie produkuja. Zadzwonilam do bobowizki (bo na ich stronie mozna kupic implasta z fotelikiem maxi cosi i do tego zestawu mozna smialo dokupic adapter pasujacy do maxi cosi). Zadzwonilam by sie dowiedziec czy mozna kupic sam adapter. Mozna, ale do starej wersji boldera sd. Do ecolina maja niby przyjsc w przyszlym tygodniu (ecoline ma nowy stelaz! rozniacy sie nieco od tego klasycznego, ale wizualnie wyglada niby identycznie). Wiec juz sama nie wiem o co biega.

Alaa, dzieki za info. No to mnie zaskoczylas ta wysokoscia spacerowki w ecoline. Hmmmm. Wczoraj wygladajac przez okno widzialam jak jedna mamusia pchala jedo fyna czerwonoczarnego, taki jak mi sie podoba i znow nie wiem jaki wybrac, hehe. ;P Ale chyba jednak stanie na jedo przez wzglad na adaptery do fotelika, ktory to mozna nabyc bez wiekszych problemow w porownaniu do implasta.

Ostatnia edycja:
Oto nasze cztery kółka :-)

24dn879.jpg

Ostatnia edycja:
Cayra-bardzo ładny wózeczek:tak: Wizualnie bardzo mi się podoba, jeden minus dla mnie to to, że nie ma możliwości montowania siedziska przodem do prowadzącego;-)

reklama
Do góry