reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cztery koła dla naszego maleństwa

reklama
A ja wreszcie znalazłam swój wózio, wybierałam między tako jumper x a jedo fyn 4ds no i stanęło na tym drugim ze względu na gondole i kolorki. Jako że będziemy jeździć dość długo w gondoli to naprawde mogę powiedzieć ze w jedo jest o wiele większa niż w tako, co prawda ściąga się troszke gorzej gdyż nie posiada tej rączko na budce tylko rączki po bokach, ale myślę ze dam rade :) w obydwu wozkach funkcje są takie same tylko że w jedo jest gondola na bujaczkach no i w stelaż można wpiąc fotelik maxi cosi. W hurtowni pan powiedział mi tak, że w jedo lepsza jest konstrukcja a w tako wizualność lecz to chyba jest kwestia gustu :) I jeszcze jedno dziewczynki, patrze na bezpieczeństwo fotelików gdyż wczoraj widziałam na wlasne oczy jak wywraca sie maxi cosi przy niby bezpiecznym wpieciu pasami, poprostu z jednej strony robi sie luka miedzy fotelikiem a siedzeniem i zwykłe machnięcie ręką go wywróciło a co dopiero byłoby przy wypadku ? Dlatego kupujemy z tym systemem isofix, co prawda wyniesie nas to prawie tyle co wózio ale bezpieczenstwo dzidzi najważniejsze ! Ale sie rozpisałam :) a to moj jedo, w rzeczywistosci kolorek wygląda lepiej, jest bardziej jaskrawy.
http://aukcjewp.wp.pl/item1046123620_2w1_wozek_jedo_fyn_4ds_okrycie_torba_warszawa.html

Ostatnia edycja:
Izunia a w Waszym aucie jest system isofix do mocowania? Gdyby nasze auta mialy isofix to bez wzgledu doplacajac sporo kasy kupilibysmy isofix... ale nie mamy tego mocowania wiec fotelik z tym systemem w zaden sposob nie zwiekszy bezpieczenstwa naszego dziecka....

A dla wszystkich: na stronie www.foteliki.info jest test fotelikow samochodowych...

Eschenbach mamy ten system, dlatego bardzo się ciesze, w dodatku w zamontowaniu tego wszystkiego sa tylko 2 ruchy, co bardzo ułatwia życie :) W tej mojej hurtowni jest tak, że wjeżdza sie samochodem do środka i tam suuuper pan sprawdza czy wszystko będzie bezpiecznie zamontowane ,bo nawet isofix musi mieć odpowiedni kąt ustawienia dla plecków dzidzi, ale myśle że u nas będzie oki, bo jest dość duzo miejsca z tyłu :) widać dobrym pomysłem z naszej strony była zmiana samochodu specjalnie dla małej :):)

Izunia no to super ze macie iso...
My teraz jestesmy na etapie zmiany auta i niestety to ktore teraz mamy na oku (i do soboty mamy dac znac czy sie decydujemy) nie ma isofixa :-( wiec niestety zostaja nam foteliki mocowane pasami....
Nasza Niunia bedzie miala fotelik Cabrio Fix i w swojej klasie ma w miare dobre parametry bezpieczenstwa...

Eschenbach nie martw się, jak foteluś będzie dobrze przypięty to będzie bezpiecznie, a własnie co do Cabrio to też ten kupujemy i to chyba czarny, albo ten black reflection, te będą chyba najbardziej funkcjonolane pod względem brudu :) no a z tym systemem to dopiero wczoraj zobaczyłam że mamy, też głupia nawet nie zwróciłam wcześniej na to uwagi ,a tu nawet takie meteczki z napisem isofix są na kanapie takze jak je zobaczyłam to odrazu banan na buzi :) pozdrawiam :)

W tej mojej hurtowni jest tak, że wjeżdza sie samochodem do środka i tam suuuper pan sprawdza czy wszystko będzie bezpiecznie zamontowane ,bo nawet isofix musi mieć odpowiedni kąt ustawienia dla plecków dzidzi, ale myśle że u nas będzie oki, bo jest dość duzo miejsca z tyłu :) widać dobrym pomysłem z naszej strony była zmiana samochodu specjalnie dla małej :):)

a która hurtownia ma takie udogodnienie ? też podjadę do super pana :tak:

Ostatnia edycja:
nervita to jest hurtownia "TA TO" na Cukrowej 12, jest tam 2 panów, musisz rozmawiać z tym starszym, bo to kierownik i jest bardzo obcykany we wszystkim, dużo pozytywnych opinii słyszałam wcześniej o nim, ale musisz przekonać sie sama, naprawde warto :) polecam !

reklama
Świetnie, że macie już wózeczki! Wszystkie oczywiście piękne :tak:

Izunia ja również kupuję Jedo Fyn 4ds ;-)

Do góry