reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cztery koła dla naszego maleństwa

reklama
A ja wreszcie znalazłam swój wózio, wybierałam między tako jumper x a jedo fyn 4ds no i stanęło na tym drugim ze względu na gondole i kolorki. Jako że będziemy jeździć dość długo w gondoli to naprawde mogę powiedzieć ze w jedo jest o wiele większa niż w tako, co prawda ściąga się troszke gorzej gdyż nie posiada tej rączko na budce tylko rączki po bokach, ale myślę ze dam rade :) w obydwu wozkach funkcje są takie same tylko że w jedo jest gondola na bujaczkach no i w stelaż można wpiąc fotelik maxi cosi. W hurtowni pan powiedział mi tak, że w jedo lepsza jest konstrukcja a w tako wizualność lecz to chyba jest kwestia gustu :) I jeszcze jedno dziewczynki, patrze na bezpieczeństwo fotelików gdyż wczoraj widziałam na wlasne oczy jak wywraca sie maxi cosi przy niby bezpiecznym wpieciu pasami, poprostu z jednej strony robi sie luka miedzy fotelikiem a siedzeniem i zwykłe machnięcie ręką go wywróciło a co dopiero byłoby przy wypadku ? Dlatego kupujemy z tym systemem isofix, co prawda wyniesie nas to prawie tyle co wózio ale bezpieczenstwo dzidzi najważniejsze ! Ale sie rozpisałam :) a to moj jedo, w rzeczywistosci kolorek wygląda lepiej, jest bardziej jaskrawy.
http://aukcjewp.wp.pl/item1046123620_2w1_wozek_jedo_fyn_4ds_okrycie_torba_warszawa.html

Ostatnia edycja:
Izunia a w Waszym aucie jest system isofix do mocowania? Gdyby nasze auta mialy isofix to bez wzgledu doplacajac sporo kasy kupilibysmy isofix... ale nie mamy tego mocowania wiec fotelik z tym systemem w zaden sposob nie zwiekszy bezpieczenstwa naszego dziecka....

A dla wszystkich: na stronie www.foteliki.info jest test fotelikow samochodowych...

Eschenbach mamy ten system, dlatego bardzo się ciesze, w dodatku w zamontowaniu tego wszystkiego sa tylko 2 ruchy, co bardzo ułatwia życie :) W tej mojej hurtowni jest tak, że wjeżdza sie samochodem do środka i tam suuuper pan sprawdza czy wszystko będzie bezpiecznie zamontowane ,bo nawet isofix musi mieć odpowiedni kąt ustawienia dla plecków dzidzi, ale myśle że u nas będzie oki, bo jest dość duzo miejsca z tyłu :) widać dobrym pomysłem z naszej strony była zmiana samochodu specjalnie dla małej :):)

Izunia no to super ze macie iso...
My teraz jestesmy na etapie zmiany auta i niestety to ktore teraz mamy na oku (i do soboty mamy dac znac czy sie decydujemy) nie ma isofixa :-( wiec niestety zostaja nam foteliki mocowane pasami....
Nasza Niunia bedzie miala fotelik Cabrio Fix i w swojej klasie ma w miare dobre parametry bezpieczenstwa...

Eschenbach nie martw się, jak foteluś będzie dobrze przypięty to będzie bezpiecznie, a własnie co do Cabrio to też ten kupujemy i to chyba czarny, albo ten black reflection, te będą chyba najbardziej funkcjonolane pod względem brudu :) no a z tym systemem to dopiero wczoraj zobaczyłam że mamy, też głupia nawet nie zwróciłam wcześniej na to uwagi ,a tu nawet takie meteczki z napisem isofix są na kanapie takze jak je zobaczyłam to odrazu banan na buzi :) pozdrawiam :)

W tej mojej hurtowni jest tak, że wjeżdza sie samochodem do środka i tam suuuper pan sprawdza czy wszystko będzie bezpiecznie zamontowane ,bo nawet isofix musi mieć odpowiedni kąt ustawienia dla plecków dzidzi, ale myśle że u nas będzie oki, bo jest dość duzo miejsca z tyłu :) widać dobrym pomysłem z naszej strony była zmiana samochodu specjalnie dla małej :):)

a która hurtownia ma takie udogodnienie ? też podjadę do super pana :tak:

Ostatnia edycja:
nervita to jest hurtownia "TA TO" na Cukrowej 12, jest tam 2 panów, musisz rozmawiać z tym starszym, bo to kierownik i jest bardzo obcykany we wszystkim, dużo pozytywnych opinii słyszałam wcześniej o nim, ale musisz przekonać sie sama, naprawde warto :) polecam !

reklama
Świetnie, że macie już wózeczki! Wszystkie oczywiście piękne :tak:

Izunia ja również kupuję Jedo Fyn 4ds ;-)

Do góry